Την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων φαίνεται προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας ειπε πως «πρέπει να αποδραματοποιηθούν οι εξετάσεις. Είναι αδιάβλητες αλλά δεν έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Επιτυγχάνει μόνο όποιος τα έχει «μάθει απ έξω». Τυράννιονται τα παιδιά. Είναι απαράδεκτο σύστημα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε τα καλά που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δούμε πως σιγά-σιγά θα εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμό απολυτηρίου. Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει από το χρόνου. Έχει ορίζοντα 3ετίας. Όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει προηγουμένως εθνικό σχέδιο αξιολόγησης σχολικών μονάδων και διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προσωπικού».

«Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δούμε πως σιγά  σιγά θα εισάγονται στα πανεπιστήμια με βαθμό απολυτηρίου», τόνισε.

Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τη συγκρότηση επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης στην οποία θα μετέχουν εμπειρογνώμονες. Όπως εξήγησε ήδη το Υπουργείο ζήτησε τα κόμματα να προτείνουν εμπειρογνώμονες, κάτι που το έκαναν άπαντες εκτός από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. «Έργο της επιτροπής θα είναι «η μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης», υποστήριξε και δεσμεύτηκε ότι σε βάθος τριετίας  θα κλείσει η ψαλίδα ως προς τις ανελαστικές δαπάνες. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι έως τον Ιούνιο θεωρεί ότι «θα έχουμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα».

liberal.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ