Ξεκίνησαν και στα Δωδ/νησα οι «ζυμώσεις» για την στελέχωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές και έχει θέσει τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα.
Μπορεί να μην ανακοινώνεται ακόμη τίποτε επισήμως, και τα στελέχη να τηρούν ‘στάση αναμονής’ ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο, οι επαφές και οι συναντήσεις καλά κρατούν.
Την περασμένη εβδομάδα και με αφορμή την επίσκεψη στην Ρόδο του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τα κομματικά στελέχη, δόθηκε οδηγία να βρίσκονται όλοι σε ‘εγρήγορση’ με φόντο τις…. κάλπες, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να χάνει χρόνο για κάθε ενδεχόμενο.
Αν και η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών παραμένει ζητούμενο, η Ν.Δ. προετοιμάζεται πυρετωδώς σε όλα τα επίπεδα, τόσο στην αναζήτηση υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τώρα για το 2019. Ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει επανειλημμένως πως θα δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ιδιαίτερη βαρύτητα ενώ προγραμματίζονται μια σειρά από περιοδείες ανά την χώρα με αποκλειστικό θέμα την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.
Βεβαίως, εκτιμάται ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, δεν είναι όμως ένα θέμα που μένει εκτός ατζέντας.
Όσον αφορά τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές, και ενόσω ήταν στην Ρόδο ο κ. Πλακιωτάκης, ακούστηκαν διάφορα ονόματα –στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που φέρονται να έχουν εκδηλώσει κάποια στελέχη.
Ο τομεάρχης Ναυτιλίας, φέρεται να ζήτησε από τα τοπικά κομματικά όργανα ‘να συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτοι’ που στελέχωναν το ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές του 2015 και συγκεκριμένα  οι κ.κ. Μάνος Κόνσολας (ex officio καθώς είναι εκλεγμένος βουλευτής), Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τους κ.κ. Στέφανο Δράκο, Ιωάννη Κρητικό (από την Κω), Άγγελο Καλαθιανάκη (από την Κάλυμνο) –οι οποίοι είχαν συμμετάσχει και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Νέα ονόματα γυναικών ακούγονται, από την Πάτμο της κας Ελένης Μαυρογάλου (στέλεχος της Τοπικής Επιτροπής Πάτμου), της κας Νίλουφερ Τλε από την Κω (εκλεγμένης στο δημοτικό συμβούλιο Κω και στέλεχος της Τοπικής Επιτροπής Κω).
Από την Ρόδο δεν αποκλείεται να παίξει και το όνομα της τέως προέδρου της ΝΟΔΕ κας Νατάσας Βενετοκλή, ενώ ενδιαφέρον εκφράζει και ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του περιφερειάρχη, κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.
Τέλος, όσον αφορά την περίπτωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Ευάγγελου Μανδρακού, το όνομά του ακούγεται εντόνως ήδη από τις αρχές του 2016 και ο ίδιος δεν αρνείται ότι ενδιαφέρεται για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Σε κάθε περίπτωση, οι ‘ζυμώσεις’ ξεκίνησαν, οι επαφές με τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. επί της οδού Πειραιώς δίνουν και παίρνουν, ενώ τον προσεχή Μάρτιο, αναμένεται στην Ρόδο και σε άλλα νησιά, κλιμάκιο του κόμματος με στελέχη του οργανωτικού και της περιφερειακής οργάνωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ