Λίστα “φωτιά” με 63 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο, με αλφαβητική σειρά, που έχουν παραβεί τις διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας με οικοδομικές εργασίες άνευ αδείας απέστειλε χθες στο Δήμο Ρόδου η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Στη λίστα αναφέρεται με σαφήνεια ότι έχει δοθεί προθεσμία στους καταστηματάρχες για την καθαίρεση των αυθαιρέτων και την υποβολή νέων μελετών μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2012 ενώ ως προθεσμία υλοποίησης των αποκαταστάσεων έχει προσδιοριστεί η 10η Μαρτίου 2013.
Η συγκεκριμένη λίστα ακολουθεί πρόσφατο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας με το οποίο προαναγγέλθηκε η λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του οικισμού από αυθαιρεσίες.
Εχει εξάλλου πλέον ολοκληρωθεί ο συστηματικός μορφολογικός έλεγχος, από αρχαιολογική άποψη, όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται εντός του οριοθετημένου το 2003 αρχαιολογικού χώρου της Λίνδου (περίπου 135 καταστήματα) και είναι σε φάση επεξεργασίας των συγκριτικών αποτελεσμάτων.
Ο έλεγχος ξεκίνησε εντατικά τον Φεβρουάριο του 2011, αφού είχε προηγηθεί μία μεταβατική περίοδος (2006-2010) άμεσης αποκατάστασης της εικόνας του οικισμού, με την απομάκρυνση των πλέον προκλητικών αυθαίρετων κατασκευών (πολλαπλές εξέδρες και σκίαστρα) επί δωμάτων σε 27 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Λίνδου, καθώς και επί εκτάσεων του δημοσίου και στις παραλίες της Λίνδου.
Ο έλεγχος από την αρχαιολογία του συνόλου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατέστη επιτακτικός από την οριοθέτηση το 2003 του αρχαιολογικού χώρου.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



