- Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε τη Ρόδο δεύτερο σπίτι του, χρησιμοποιώντας το νησί για διεθνείς διπλωματικές επαφές και όχι για επικοινωνιακούς σκοπούς.
- Η φιλία του με τον δήμαρχο Μιχάλη Πετρίδη ήταν προσωπική και όχι πολιτική, με τον ανδριάντα του να αποτελεί ένδειξη ειλικρινούς αναγνώρισης.
- Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει περισσότερες επισκέψεις στα ακριτικά νησιά, αλλά οι περισσότερες είναι επικεντρωμένες σε δημόσιες σχέσεις και υποσχέσεις έργων.
- Η ιστορία αξιολογεί το αποτύπωμα των ηγετών, και ο Καραμανλής παραμένει ασυναγώνιστος σε αυτό το τομέα.
Πολλοί πρωθυπουργοί πέρασαν από τα Δωδεκάνησα, όμως ένας μόνο τα έκανε δεύτερο σπίτι του. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν επισκεπτόταν τη Ρόδο για φωτογραφίες και εξαγγελίες, την επέλεγε για να υποδεχθεί τον Τίτο, τον Ζίφκωφ και τον Μακάριο, ανεβάζοντας ένα ακριτικό νησί στο επίπεδο διεθνούς διπλωματικής σκηνής. Η φιλία του με τον δήμαρχο Μιχάλη Πετρίδη δεν ήταν σχέση πολιτικής σκοπιμότητας αλλά προσωπικός δεσμός δεκαετιών, και ο ανδριάντας του στο κέντρο της πόλης δεν στήθηκε από κομματική υποχρέωση αλλά από ειλικρινή αναγνώριση ενός τόπου προς τον άνθρωπο που τον τίμησε.
Ο σημερινός πρωθυπουργός μετράει αναμφίβολα περισσότερες αφίξεις, από τη Χάλκη μέχρι το Αγαθονήσι, και η συστηματική παρουσία στα ακριτικά νησιά έχει τη σημασία της. Η διαφορά όμως είναι ποιοτική. Ο Καραμανλής έφερνε τον κόσμο στη Ρόδο, ενώ σήμερα οι επισκέψεις φέρνουν κυρίως κάμερες και δελτία τύπου με έργα που παραμένουν στο στάδιο της υπόσχεσης, από το παλιό νοσοκομείο της Ρόδου μέχρι το νέο της Κω.
Η ιστορία δεν κρατάει λογαριασμό ελικοπτέρων, κρατάει λογαριασμό αποτυπώματος, και εκεί ο Εθνάρχης παραμένει ασυναγώνιστος.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

.gif)



















