ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Υψηλή πληρότητα φέτος στη Ρόδο, κυρίως στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
πλειστηριασμοί
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Τα Δω­δε­κά­νη­σα κα­τα­γρά­φουν ρεκόρ αφί­ξε­ων, ενώ τα funds εκ­ποιούν πε­ρισ­σό­τε­ρα από 200 ακί­νη­τα, με τον Ιού­λιο να είναι ο πιο πε­ρι­ζή­τη­τος μήνας για πλει­στη­ρια­σμούς.
  • Οι servicers ορ­γα­νώ­νουν προ­γράμ­μα­τα ξε­να­γής για να προ­σελ­κύ­σουν αγο­ρα­στές και να επι­τύ­χουν τους ει­σπρα­κτι­κούς τους στό­χους.
  • Οι υπο­ψή­φιοι αγο­ρα­στές πε­ρι­μέ­νουν τις αυ­τό­μα­τες μειώ­σεις τιμών από άγο­νους πλει­στη­ρια­σμούς, γε­γο­νός που πα­γώ­νει την αγορά.
  • Στη Ρόδο του 2026, η υπο­μο­νή των οφει­λε­τών είναι το μόνο "ακί­νη­το" που δεν κιν­δυ­νεύ­ει, καθώς οι πλει­στη­ρια­σμοί συ­νε­χί­ζο­νται.

Την ώρα που τα Δω­δε­κά­νη­σα δια­φη­μί­ζουν ρεκόρ αφί­ξε­ων, τα funds ανα­κά­λυ­ψαν τον δικό τους του­ρι­σμό: πάνω από 200 ακί­νη­τα βγαί­νουν στο σφυρί, με τον Ιού­λιο να γί­νε­ται ο πιο πε­ρι­ζή­τη­τος μήνας όχι για κρα­τή­σεις αλλά για εκ­ποι­ή­σεις. Οι servicers μά­λι­στα δου­λεύ­ουν με πρό­γραμ­μα ξε­να­γού, στις 22, 24, 29 και 30 του μήνα, ώστε να πιά­σουν τα ει­σπρα­κτι­κά τους ορό­ση­μα όσο η νη­σιω­τι­κή οι­κο­νο­μία «πη­γαί­νει καλά». Πη­γαί­νει τόσο καλά που στην Ια­λυ­σό ολό­κλη­ρες πο­λυ­κα­τοι­κί­ες του 1982 αλ­λά­ζουν χέρια πα­κέ­το την ίδια μέρα, ενώ τα φι­λέ­τα των εκα­τομ­μυ­ρί­ων φυ­λάσ­σο­νται για το 2027, γιατί ακόμα και η ρευ­στο­ποί­η­ση μιας ζωής θέλει το σωστό timing.

Η πραγ­μα­τι­κή ει­ρω­νεία όμως κρύ­βε­ται στο φι­νά­λε: οι υπο­ψή­φιοι αγο­ρα­στές απέ­χουν επί­τη­δες από τους πρώ­τους γύ­ρους, πε­ρι­μέ­νο­ντας τις αυ­τό­μα­τες μειώ­σεις τιμής των άγο­νων πλει­στη­ρια­σμών. Δη­λα­δή ακόμα και στο ξε­πού­λη­μα της το­πι­κής πε­ριου­σί­ας, όλοι κα­ρα­δο­κούν για την προ­σφο­ρά της προ­σφο­ράς, και η αγορά πα­γώ­νει μέσα στο κα­τα­κα­λό­και­ρο.

Στη Ρόδο του 2026 το μόνο ακί­νη­το που δεν κιν­δυ­νεύ­ει με σφυρί είναι η υπο­μο­νή των οφει­λε­τών, αυτή έχει βγει προ πολ­λού άγονη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.