- Το τοπίο από τα Κοσκινού έως τον Προφήτη Ηλία δείχνει την αδιαφορία του δήμου απέναντι σε σοβαρά προβλήματα, όπως οι χωματερές και η αποψίλωση.
- Η αδράνεια των αρμόδιων αρχών δεν είναι απλώς αμέλεια, αλλά συνειδητή επιλογή που οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις.
- Η επόμενη καταστροφή είναι προδιαγεγραμμένη, με τις ίδιες δικαιολογίες να επαναλαμβάνονται κάθε καλοκαίρι.
- Η έλλειψη σοβαρότητας και ευθύνης από το κράτος θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες, καθώς η πρόληψη παραμελείται μέχρι να είναι αργά.
Από τα Κοσκινού ως τον Προφήτη Ηλία το τοπίο μιλά από μόνο του. Ξερά χόρτα κατά μήκος των δρόμων, αυτοσχέδιες χωματερές που φτάνουν ως τα Νταμάρια και ένας δήμος που παρακολουθεί το σκηνικό σαν να μην τον αφορά. Δεν πρόκειται για άγνοια. Το πρόβλημα το βλέπουν όλοι οι αρμόδιοι και ακριβώς επειδή το βλέπουν, η αδράνεια παύει να είναι αμέλεια και γίνεται επιλογή. Η αποψίλωση είναι η φθηνότερη και πιο αυτονόητη μορφή πυροπροστασίας, αυτή που δεν χρειάζεται ούτε εναέρια μέσα ούτε ηρωισμούς, μόνο προγραμματισμό και διάθεση.
Το χειρότερο είναι ότι το σενάριο της επόμενης μέρας το ξέρουμε ήδη. Αν συμβεί το κακό, θα ακούσουμε για ελλείψεις προσωπικού, μέσων και πιστώσεων, τις ίδιες δικαιολογίες που ανακυκλώνονται κάθε καλοκαίρι σαν να ήταν και αυτές σκουπίδια στις παράνομες χωματερές. Όμως η πραγματική έλλειψη δεν είναι λογιστική. Είναι έλλειψη σοβαρότητας και στοιχειώδους αίσθησης ευθύνης απέναντι σε κατοίκους που φωνάζουν εδώ και μήνες και εισπράττουν σιωπή.
Το κράτος που θυμάται την πρόληψη μόνο όταν μετράει στάχτες δεν προστατεύει πολίτες, απλώς οργανώνει τον απολογισμό της επόμενης καταστροφής.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε


.gif)













