ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευκλής: Έκανε την υπέρβαση, τον περιμένει μία ακόμα μεγαλύτερη

Παύλος Nτοκόουπιλ 2 λεπτά ανάγνωση
Ευκλής
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ο Ευκλής ολο­κλή­ρωσε τις υπο­χρε­ώ­σεις του στο πρω­τά­θλημα της Α' κατη­γο­ρίας με νίκη 1-0 επί του Ποσει­δώνα Καρ­πά­θου.
  • Η ομάδα τερ­μά­τισε στη δεύτερη θέση, ξεπερ­νώ­ντας τις προσ­δο­κίες και απο­δει­κνύ­ο­ντας την αξία της παρά την απειρία της.
  • Ο προ­πο­νη­τής Γιάννης Μπε­ρε­τού­λης είχε θέσει αρχικά στόχο την τριάδα, κάτι που φάνηκε δύσκολο αλλά τελικά επι­τεύ­χθηκε.
  • Η διοί­κηση εξήρε την πορεία της ομάδας, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας την 2η θέση ως επι­βρά­βευση της συλ­λο­γι­κής προ­σπά­θειας.
  • Η ομάδα ετοι­μά­ζε­ται τώρα για τον ημι­τε­λικό του Κυπέλ­λου Δωδε­κα­νή­σου, όπου θα αντι­με­τω­πί­σει τη Δόξα Καρ­δά­μαι­νας.

Ιδανικά έκλεισε ο Ευκλής τις υπο­χρε­ώ­σεις του στο φετινό πρω­τά­θλημα της Α’ κατη­γο­ρίας σε Blue Star Ferries.

Δεδο­μέ­νου πως την 30ή αγω­νι­στική θα εκτίσει το ρεπό της, το ματς με τον Ποσει­δώνα Καρ­πά­θου το από­γευμα της περα­σμέ­νης Τρίτης στο ενω­σιακό γήπεδο στο Κορα­κό­νερο ήταν το τελευ­ταίο των “πρά­σι­νων” στη διορ­γά­νωση, με τη νίκη με 1-0 να σφρα­γί­ζει μία σεζόν που εξε­λί­χθηκε πέραν των λογικών προσ­δο­κιών.

Όταν ο προ­πο­νη­τής Γιάννης Μπε­ρε­τού­λης έλεγε στο ξεκί­νημα της χρονιάς πως ο στόχος της ομάδας του είναι να τερ­μα­τί­σει από την πρώτη έως την τρίτη θέση λίγοι συμ­με­ρί­στη­καν την αισιο­δο­ξία του.

Παρά την σίγουρα εντυ­πω­σιακή ενι­συ­χησή του, δεν έπαυε ο Ευκλής να ήταν μία νεο­φώ­τι­στη ομάδα, κινού­μενη μεν με τον ενθου­σια­σμό της επι­στρο­φής της στα “σαλόνια” του τοπικού, αλλά και κου­βα­λώ­ντας μαζί της την απειρία (ως ολό­κλη­ρος οργα­νι­σμός) και την αμφι­σβή­τηση των τρίτων.

Να όμως που οι τελευ­ταίοι δια­ψεύ­σθη­καν.

Οι Σορω­νιά­τες είχαν το “τσαγανό”, μέσα από τη δουλειά τους, να απο­βάλ­λουν άμεσα τις “παι­δι­κές ασθέ­νειες” και να μπουν σε έναν δρόμο πρω­τα­θλη­τι­σμού, που τους κατέ­ταξε στη δεύτερη θέση της τελικής βαθ­μο­λο­γίας, ένα σκα­λο­πάτι πίσω από τον φέτος ασυ­να­γώ­νι­στο πρω­τα­θλητή Ιάλυσο.

Καθόλου άσχημα λοιπόν, πόσω δε μάλλον από τη στιγμή που η χρονιά ολο­κλη­ρώ­θηκε μεν στο πρω­τά­θλημα, συνε­χί­ζε­ται όμως στο Κύπελλο Δωδε­κα­νή­σου, όπου στις 11:30 το πρωί του προ­σε­χούς Σαβ­βά­του οι δευ­τε­ρα­θλη­τές θα διεκ­δι­κή­σουν την πρό­κρισή τους στον μεγάλο τελικό της διορ­γά­νω­σης, κόντρα στην περσινή φινα­λίστ Δόξα Καρ­δά­μαι­νας στο Παλιό Στάδιο Αντα­γόρα.

Μετά τον αγώνα της περα­σμέ­νης Τρίτης απέ­να­ντι στους Καρ­πά­θιους του Γιάννη Καρα­μηνά, στο οποίο ο τεχνι­κός των “πρά­σι­νων” Γιάννης Μπε­ρε­τού­λης χρη­σι­μο­ποί­ησε πολλούς νεαρούς αθλητές ξεκου­ρά­ζο­ντας βασικά στελέχη του κορμού, ακο­λού­θησε προ­πό­νηση σήμερα, ενώ άλλη μία θα προ­στε­θεί αύριο.

Η Παρα­σκευή θα είναι μέρα χαλα­ρώ­μα­τος για όλους, ώστε η απο­στολή να ανα­χω­ρή­σει το πρωί του Σαβ­βά­του για την Κω προ­κει­μέ­νου να διεκ­δι­κή­σει μία ιστο­ρική πρό­κριση (η ιδέα για ταξίδι το από­γευμα της Παρα­σκευής εγκα­τα­λεί­φθηκε, καθώς το πλοίο θα έφτανε στην Κω τα ξημε­ρώ­ματα οπότε δεν θα περίσ­σευε χρόνος για έναν απα­ραί­τητο, “γεμάτο” ύπνο).

Προ­βλή­ματα απου­σιών δεν υπάρ­χουν (πέραν του τραυ­μα­τία Κου­να­τίδη), οπότε οι Σορω­νιά­τες θα παρα­τα­χθούν απέ­να­ντι στους “ασπρό­μαυ­ρους” της Κω πλήρεις.

Όσο για τη διοί­κησή τους, επ’ ευκαι­ρία της ολο­κλή­ρω­σης των υπο­χρε­ώ­σεων της ομάδας στο φετινό πρω­τά­θλημα της Α’ κατη­γο­ρίας Blue Star Ferries, εξήρε τους συντε­λε­στές της εξοχής πορείας της μέσα από την παρα­κάτω ανα­κοί­νωση:

“Μια χρονιά γεμάτη πάθος δουλειά και πίστη ολο­κλη­ρώ­θηκε με τον καλύ­τερο τρόπο.

Η 2η θέση στο πρω­τά­θλημα της Α Κατη­γο­ρίας Δωδε­κα­νή­σου δεν είναι απλά ένας αριθμός.

Είναι η επι­βρά­βευση για την κάθε στιγμή που παλέ­ψαμε όλοι μαζί σαν μια οικο­γέ­νεια.

Συγ­χα­ρη­τή­ρια στους ποδο­σφαι­ρι­στές και τον προ­πο­νητή μας για την τερά­στια προ­σπά­θεια.

Ένα μεγάλο ευχα­ρι­στώ και στον κόσμο μας που είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε αγώνα.

Συνε­χί­ζουμε πιο δυνατοί στον ημι­τε­λικό κυπέλ­λου Δωδε­κα­νή­σου αυτό το Σάββατο 9/5 στην Κω με αντί­παλο την Δόξα Καρ­δά­μαι­νας.

Συγ­χα­ρη­τή­ρια στην ομάδα του Ιάλυσου για την κατά­κτηση του πρω­τα­θλή­μα­τος και την άνοδο”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.