ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στουρνάρας: Το ελληνικό τουριστικό προϊόν διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Γ

Με την παρου­σία και την ουσια­στική ομιλία του, ο Διοι­κη­τής της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρ­νά­ρας τίμησε την ειδική εκδή­λωση με την οποία κορυ­φώ­θη­καν οι επε­τεια­κές εκδη­λώ­σεις για τη συμπλή­ρωση 50 χρόνων ιστο­ρίας της GRECOTEL.

Η συμ­με­τοχή του ανέ­δειξε τη σημασία του του­ρι­σμού ως στρα­τη­γι­κού πυλώνα της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας και τον ρόλο της GRECOTEL στην ποιο­τική ανα­βάθ­μιση της ελλη­νι­κής φιλο­ξε­νίας. Στην ομιλία του, ο κ. Στουρ­νά­ρας δια­τύ­πωσε ένα ξεκά­θαρο μήνυμα αισιο­δο­ξίας, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τη δυνα­μική και τις δυνα­τό­τη­τες του ελλη­νι­κού του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος: «Το ελλη­νικό του­ρι­στικό προϊόν δια­θέ­τει σημα­ντικά περι­θώ­ρια ανά­πτυ­ξης, ιδίως στο πλαίσιο των διεθνών τάσεων που ευνοούν τον του­ρι­σμό υψηλής δαπάνης και τους προ­ο­ρι­σμούς με ισχυρή ταυ­τό­τητα», σημεί­ωσε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις νέες ταξι­διω­τι­κές τάσεις, πρό­σθεσε: «Η στροφή των ταξι­διω­τών προς εμπει­ρίες υψηλής ποιό­τη­τας, η ανα­ζή­τηση λιγό­τερο κορε­σμέ­νων προ­ο­ρι­σμών και η ενί­σχυση της ζήτησης εκτός περιό­δων αιχμής δημιουρ­γούν ουσια­στι­κές ευκαι­ρίες δια­φο­ρο­ποί­η­σης».

Ο κ. Στουρ­νά­ρας επι­κα­λέ­στηκε στοι­χεία πρό­σφα­των μελετών, σύμφωνα με τα οποία «εφόσον ακο­λου­θη­θεί μια στο­χευ­μένη στρα­τη­γική, είναι εφικτή η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά επι­σκέ­πτη κατά 15% έως το 2035, καθώς και η μείωση της υπερ­συ­γκέ­ντρω­σης αφίξεων τους μήνες Ιούλιο και Αύγου­στο από 42% σε 34%».

Και συμπλή­ρωσε: «Η ενί­σχυση του του­ρι­σμού υψηλής δαπάνης, ιδιαί­τερα από αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ασία, προ­σφέ­ρει σημα­ντικά περι­θώ­ρια ενί­σχυ­σης των εσόδων, ενώ η ποιο­τική ανα­βάθ­μιση του προ­ϊ­ό­ντος μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις υπο­δο­μές και στις επεν­δύ­σεις».

Τα μηνύ­ματα της ομιλίας του Διοι­κητή ευθυ­γραμ­μί­ζο­νται πλήρως με τη στρα­τη­γική κατεύ­θυνση της GRECOTEL, η οποία επί 50 χρόνια στο­χεύει σταθερά στην ανα­βάθ­μιση του ελλη­νι­κού του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος. Με συνε­χείς επεν­δύ­σεις, νέες υπο­δο­μές και εμπει­ρίες υψηλού επι­πέ­δου, ο Όμιλος ενσω­μα­τώ­νει τις διε­θνείς τάσεις δια­τη­ρώ­ντας και ενι­σχύ­ο­ντας την ηγετική του θέση στον χώρο του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού.

Πηγή: newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.