ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτο 24ωρο κράτησης του Ιμάμογλου με νέες διαδηλώσεις στην Τουρκία

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ Κ

Το τρίτο 24ωρο κρά­τη­σης του Εκρέμ Ιμά­μο­γλου, ξεκινά με την δια­δή­λωση που οργά­νωσε ο αρχηγός του Ρεπου­μπλι­κα­νι­κού Λαϊκού Κόμ­μα­τος, μπροστά στο μέγαρο του δήμου Μπα­χτσε­σε­χίρ στις 11 το πρωί ώρα Τουρ­κίας.

Πρό­κει­ται για τον δήμο που ανέ­δειξε τον Ιμά­μο­γλου και τώρα μεταξύ των προ­σα­χθέ­ντων και ανα­κρι­νό­με­νων είναι και ο νυν δήμαρ­χος του Μπα­χτσέ­σε­χιρ.

Η εισαγ­γε­λία υπο­στη­ρί­ζει πως η εγκλη­μα­τική οργά­νωση, φτάνει μέχρι και αυτό το δήμο όπως και το δήμο του Σισλί.

Νέες δια­δη­λώ­σεις για τον Ιμά­μο­γλου

Το Ρεπου­μπλι­κα­νικό Λαϊκό Κόμμα απο­φά­σισε ως αντί­δραση σήμερα να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει δια­δη­λώ­σεις μπροστά σε 14 Μητρο­πο­λι­τι­κούς δήμους και 21 Δήμους συνοι­κιών που κατέχει.

Οι 87 από τους 106 συνο­λικά μέχρι στιγμής κατη­γο­ρού­με­νους, που έχουν προ­σα­χθεί έχουν αρχίσει να κατα­θέ­τουν από χθες. Ο Ιμά­μο­γλου περι­μέ­νει.

Τελευ­ταίος κατα­θέ­τει ο Ιμά­μο­γλου

Ως «επι­κε­φα­λής της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης» όπως κατη­γο­ρεί­ται, θα κατα­θέ­σει τελευ­ταίος μετά τους υπό­λοι­πους. Την νύχτα που πέρασε μαζί με άλλους προ­σα­χθέ­ντες, δια­κο­μί­στηκε σε πανε­πι­στη­μιακό νοσο­κο­μείο για ιατρι­κές εξε­τά­σεις όπως θα έπρεπε βάση νομο­θε­σίας να γίνει από την πρώτη μέρα της προ­σα­γω­γής του.

Στο μεταξύ παρα­μέ­νουν ακόμη κλει­στοί πάνω από έξι σταθμοί του μετρό της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης για τρίτη πλέον συνε­χό­μενη μέρα. Όλοι σε κεντρι­κό­τατα σημεία, με σκοπό την απο­τροπή της πιθα­νό­τη­τας μιας συγκέ­ντρω­σης υπέρ του Ιμά­μο­γλου. Μεταξύ αυτών οι σταθμοί του Φατίχ και της πλα­τείας Ταξίμ.

Η πλατεία Ταξίμ είναι κάτι περισ­σό­τερο από την Πλατεία Συντάγ­μα­τος της Αθήνας.

Κι ας μην φιλο­ξε­νεί το κτίριο της Μεγάλης Τουρ­κι­κής Εθνο­συ­νέ­λευ­σης, αφού η Βουλή βρί­σκε­ται στην πρω­τεύ­ουσα της Τουρ­κίας την Άγκυρα. Ουσια­στικά όμως ο παλμός της χώρας χτυπά στην πλατεία Ταξίμ. Στην πλατεία που τώρα είναι κενή καθώς έχει περι­φρα­χθεί με αστυ­νο­μικά κιγκλι­δώ­ματα.

Άδεια η Κων­στα­ντι­νού­πολη

Όλοι αυτοί οι περιο­ρι­σμοί εδώ και δύο μέρες έχουν προ­κα­λέ­σει μια άκρως περί­εργη κατά­σταση στο κυκλο­φο­ριακό της πόλης. Η Κων­στα­ντι­νού­πολη μοιάζει να έχει αδειά­σει. Η συνη­θι­σμένη αφόρητη κίνηση, ιδιαί­τερα τις ώρες αιχμής, δεν υπάρχει. Λες κι έχουν εξα­ε­ρω­θεί εκα­τομ­μύ­ρια μετα­φο­ρικά μέσα που ήταν στους δρόμους.

Τελικά μπορεί η δίωξη του Ιμά­μο­γλου και των υπό­λοι­πων 105 να προ­κα­λεί έντονη ανα­στά­τωση και αντι­δρά­σεις. Ο νομάρ­χης όμως της Πόλης των πόλεων με τις απα­γο­ρεύ­σεις που επέβαλε, φαί­νε­ται πως «εντό­πισε» τον πραγ­μα­τικό υπαίτιο του άλυτου κυκλο­φο­ρια­κού προ­βλή­μα­τος.

Το μετρό και ιδιαί­τερα τους κεντρι­κούς σταθ­μούς όπου μετα­φέ­ρει τα εκα­τομ­μύ­ρια των κατοί­κων μιας πόλης, που έχει σχεδόν τρι­πλά­σιο πλη­θυ­σμό από την Αθήνα.

Ο φόβος για επει­σό­δια απο­τρε­πτι­κός για τις μετα­κι­νή­σεις

Μεταξύ αστείου και σοβαρού η ανη­συ­χία του κόσμου που φοβάται για επει­σό­δια, αλλά και η ταλαι­πω­ρία που είναι βέβαιο ότι θα υποστεί από τα μπλόκα που υπάρ­χουν σε όλους τους κεντρι­κούς κόμβους της μεγα­λού­πο­λης, απο­τρέ­πουν τις μετα­κι­νή­σεις.

Όλα αυτά πέρα από τις πολι­τι­κές ανα­τα­ρά­ξεις που προ­κα­λεί η κατά­σταση, έχουν μερίδιο και στον αντί­κτυπο στην οικο­νο­μία. Όταν παγώνει η ζωή παγώνει και η οικο­νο­μία.

Την κατρα­κύλα στο χρη­μα­τι­στή­ριο σταματά προ­σω­ρινά ο κόφτης και την κατρα­κύλα της λίρας τα δισε­κα­τομ­μύ­ρια συναλ­λάγ­μα­τος που ανα­γκά­στηκε να που­λή­σει η κεντρική τράπεζα για να συγκρα­τή­σει την ισο­τι­μία της λίρας με το ευρώ στο 1 προς 41 /

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.