ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλης Υψηλάντης στην Τουρκία: Τα Δωδεκάνησα ήταν, είναι και θα είναι Ελληνικά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Βασίλης Α. Υψη­λά­ντης, Κοσμή­το­ρας της Βουλής και Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου ερω­τη­θείς,  σχετικά,  με δηλώ­σεις Τούρκου Αξιω­μα­τού­χου για τα Δωδε­κά­νησα και την ενί­σχυση της αμυ­ντι­κής τους ισχύος απά­ντησε:

«Τα Δωδε­κά­νησα ήταν, είναι και θα είναι Ελλη­νικά. Εργα­ζό­με­νοι για την ανά­πτυξη και την ειρήνη, με όλα τα νόμιμα μέσα, δεν απε­μπο­λούμε το διεθνώς ανα­γνω­ρι­σμένο δικαί­ωμα της χώρας μας στην άμυνά της, πολύ δε περισ­σό­τερο, έναντι χωρών, όπως η Τουρκία, που δια­τη­ρεί έναντι μας το “casus belli”. Οι εμπρη­στι­κές, ανι­στό­ρη­τες και δίχως κανένα νομικό έρεισμα, στο διεθνές δίκαιο, δηλώ­σεις αξιω­μα­τού­χων, της γεί­το­νος χώρας, δεν συμ­βάλ­λουν στην εδραί­ωση της επι­διω­κό­με­νης από κοινού αλη­θι­νής φιλίας και καλής γει­το­νίας. Μιας φιλίας που επι­θυ­μεί ειλι­κρινά η πλειο­ψη­φία των πολιτών των δύο χωρών.»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.