ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα και στα Δωδεκάνησα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Σε κατά­σταση υψηλού κιν­δύ­νου πυρ­κα­γιάς (κατη­γο­ρία κιν­δύ­νου 3) θα βρί­σκο­νται περιο­χές της Αττικής και της Εύβοιας, το Ηρά­κλειο και το Λασίθι, τα Δωδε­κά­νησα, οι Κυκλά­δες, καθώς και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρό­βλε­ψης Κιν­δύ­νου Πυρ­κα­γιάς που εκδίδει η Γενική Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας του υπουρ­γείου Κλι­μα­τι­κής Κρίσης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας.

Όπως ανα­φέ­ρουν πηγές της Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας, η παρα­τε­τα­μένη ανομ­βρία των προη­γού­με­νων μηνών, οι ελά­χι­στες βρο­χο­πτώ­σεις από τις αρχές του φθι­νο­πώ­ρου και οι ισχυροί άνεμοι παρα­τεί­νουν την επι­κιν­δυ­νό­τητα εκδή­λω­σης πυρ­κα­γιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά το γεγονός ότι από τα μέσα Σεπτεμ­βρίου ο Χάρτης Πρό­βλε­ψης Κιν­δύ­νου Πυρ­κα­γιάς είθι­σται να είναι κατά κύριο λόγο στους δείκτες 1 και 2 (χαμηλή και μέση επι­κιν­δυ­νό­τητα), φέτος πολλές περιο­χές της χώρας είναι σχεδόν καθη­με­ρινά στον δείκτη 3, ενώ υπήρξαν ημέρες ακόμα και με δείκτη 4, δηλαδή ένα βήμα πριν την κατά­σταση συνα­γερ­μού (π.χ. στις 29 Σεπτεμ­βρίου όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Κοριν­θία).

Κατά τις πηγές της Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας, λίγο πριν ξεκι­νή­σει το δεύτερο 15ήμερο του Οκτω­βρίου, οι πυρο­με­τε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες παρα­μέ­νουν επι­κίν­δυ­νες με την ερχό­μενη εβδο­μάδα να ανα­μέ­νε­ται δύσκολη για τις δυνά­μεις του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος.

Σημειώ­νε­ται, ότι με δείκτη 3 απα­γο­ρεύ­ο­νται οι θερμές εργα­σίες. Στους παρα­βά­τες επι­βάλ­λο­νται υψηλά χρη­μα­τικά πρό­στιμα, ενώ το αδίκημα της εξ αμε­λείας πρό­κλη­σης πυρ­κα­γιάς έχει μετα­τρα­πεί από πλημ­μέ­λημα σε κακούρ­γημα και επι­σύ­ρει ποινές φυλά­κι­σης.

Πηγή: moneyreview.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.