ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξημένες οι πληρότητες σε Ρόδο, Κω και τον Οκτώβριο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το «καλο­καίρι» για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό συνε­χί­ζε­ται και τον Οκτώ­βριο, με βάση τα στοι­χεία των κρα­τή­σεων και της εικόνας που περι­γρά­φουν στελέχη του κλάδου σε αρκετές δημο­φι­λείς του­ρι­στι­κές περιο­χές της χώρας.

Οι πλη­ρό­τη­τες σε νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως αλλά και σε ηπει­ρω­τι­κούς προ­ο­ρι­σμούς, όπως η Χαλ­κι­δική ή περιο­χές της Πελο­πον­νή­σου εμφα­νί­ζο­νται αυξη­μέ­νες τον Οκτώ­βριο, με τη σεζόν μάλιστα να έχει παρα­τα­θεί έως τις αρχές ή ακόμη και τα μέσα Νοεμ­βρίου.

Την εικόνα αυτή επι­βε­βαιώ­νουν και τα στοι­χεία του Airdata Tracker, του Ινστι­τού­του του Συν­δέ­σμου Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων με βάση τα οποία ο αριθμός των συνο­λι­κών δια­θέ­σι­μων θέσεων για τους δύο πρώτους μήνες του φθι­νο­πώ­ρου ξεπερνά τα 7,2 εκατ. Συγκρι­μένα, τον Οκτώ­βριο του 2024 οι προ­σφε­ρό­με­νες αερο­πο­ρι­κές θέσεις σε εισερ­χό­με­νες πτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 6,4% σε σχέση με τον αντί­στοιχο περσινό μήνα. Την ίδια στιγμή, μεγάλοι tour operators, όπως οι TUI και Alltours επε­κτεί­νουν φέτος τις πτήσεις τσάρτερ προς δημο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς έως και τις αρχές Νοεμ­βρίου.

Παράλ­ληλα, με βάση την εικόνα που περι­γρά­φουν εκπρό­σω­ποι του ξενο­δο­χεια­κού κλάδου στο CΝΝ Greece, ενδει­κτικά στο Ηρά­κλειο Κρήτης, ο Σεπτέμ­βριος και ο Οκτώ­βριος εμφα­νί­ζουν αύξηση κατά 3%-4% των κρα­τή­σεων στα ξενο­δο­χεία συγκρι­τικά με πέρσι ενώ και οι πτήσεις ανα­μέ­νο­νται περισ­σό­τε­ρες τον φετινό Νοέμ­βριο με τις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες αφίξεις να έχουν παρα­τα­θεί έως και τις 8 του μήνα. Αντί­στοιχα και στη Ρόδο, η σεζόν έχει επε­κτα­θεί φέτος έως τις 15 Νοεμ­βρίου, σύμφωνα με όσα επε­σή­μανε o πρό­ε­δρος της Ένωσης Ξενο­δό­χων Ρόδου, κ. Γιάννης Παπα­βα­σι­λείου.

Οι δια­κο­πές κατά τους φθι­νο­πω­ρι­νούς μήνες, ειδικά σε μεσο­γεια­κούς προ­ο­ρι­σμούς όπου οι και­ρι­κές συν­θή­κες δημιουρ­γούν ευνοϊ­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις, απο­τε­λεί άλλωστε μία ανερ­χό­μενη τάση που παρα­τη­ρεί­ται γενι­κό­τερα στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα πλε­ο­νε­κτή­ματα που προ­σφέ­ρει η συγκε­κρι­μένη περί­ο­δος είναι εξάλλου, οι χαμη­λό­τε­ρες συνήθως τιμές για τους επι­σκέ­πτες σε σχέση με το καλο­καίρι καθώς και η δυνα­τό­τητα για καλύ­τε­ρες συν­θή­κες δια­κο­πών σε δημο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς, οι οποίοι στην «καρδιά» του καλο­και­ριού υπο­δέ­χο­νται μεγάλο όγκο του­ρι­στών.

Πηγή: cnn.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.