ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H ανώτατη τιμητική διάκριση, απονεμήθηκε από το Δήμο σε ζευγάρι Βρετανών τουριστών που έχει επισκεφθεί τη Ρόδο πάνω από 100 φορές

news room 4 λεπτά ανάγνωση
Toppos- Alexander-Gail Conn - πλατινένια πλακέτα

Ρόδος, επι­λο­γής καρδιάς για το ζευγάρι των Βρε­τα­νών του­ρι­στών Alexander Conn & Gail Conn, καθώς έχει επι­σκε­φθεί το νησί περισ­σό­τε­ρες από 100 φορές.

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με την απονομή τιμη­τι­κών τίτλων, στο πλαίσιο του προ­γράμ­μα­τος επι­βρά­βευ­σης της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού Δήμου Ρόδου  επα­να­λαμ­βα­νο­μέ­νων επι­σκε­πτών, τους γνω­στούς repeaters, του απο­νε­μή­θηκε η ανώτατη τιμη­τική διά­κριση, η πλα­τι­νέ­νια πλακέτα, από τον αντι­δή­μαρχο Του­ρι­σμού –Πολι­τι­σμού Γεώργιο Τόππο, σε μία ξεχω­ρι­στή εκδή­λωση στις 29 Αυγού­στου 2024, στο γραφείο του αντι­δη­μάρ­χου.

Υπεν­θυ­μί­ζουμε ότι το πρό­γραμμα βρά­βευ­σης των repeaters περι­λαμ­βά­νει 4 δια­φο­ρε­τι­κές κατη­γο­ρίες τίτλων, τον πλα­τι­νέ­νιο για όσους έρχο­νται πάνω από 50 φορές στη Ρόδο, χρυσό από 30 έως 49 φορές, αση­μέ­νιο από 20 έως 29 φορές και χάλκινο από 10 έως 19 φορές.

Το ζεύγος Alexander Conn και Gail Conn επι­σκέ­πτε­ται τη Ρόδο από τη δεκα­ε­τία του ’90, 4-5 φορές τον χρόνο, λατρεύει κυριο­λε­κτικά το νησί κι έχει απο­κτή­σει φίλους ζωής, όπως ο επι­χει­ρη­μα­τίας Μιχάλης Διά­κου­λας που το συνό­δευε στην τελετή απο­νο­μής. Δια­μέ­νει πάντα στο ξενο­δο­χείο Lindos Blue Sky, ενώ έχει απο­φα­σί­σει πλέον να αγο­ρά­σει σπίτι στη Ρόδο αφού έρχεται τόσο συχνά.

«Η Ρόδος είναι η επιλογή της καρδιάς και της ψυχής μας και αυτή τη Ρόδο θέλουμε να δεί­ξουμε στους συμπα­τριώ­τες μας. Αυτή τη Ρόδο μάθαμε να αγαπάμε και να θαυ­μά­ζουμε αυτή τη μονα­δική  ροδί­τικη φιλο­ξε­νία» τόνισαν ο Alexander και η Gail Conn στον αντι­δή­μαρχο κ. Τόππο, τον οποίο και ευχα­ρί­στη­σαν για την εξαι­ρε­τική τιμή στο πρόσωπο τους.

Η δια­χρο­νική αγάπη όμως και άλλων επι­σκε­πτών για τη Ρόδο εν προ­κει­μένω, από Γαλλία, Ισπανία, Δανία, Σουηδία και Ολλαν­δία και η σαφής προ­τί­μηση τους στο νησί των Ιπποτών, που για τους περισ­σό­τε­ρους απο­τε­λεί κυριο­λε­κτικά δεύτερη πατρίδα, επι­βε­βαιώ­θηκε για άλλη μία φορά κατά  τελετές βρά­βευ­σης που έλαβαν χώρα στις 19 και 22 Αυγού­στου 2024, καθώς και την 6η Σεπτεμ­βρίου 2024 από τον αντι­δή­μαρχο κ. Τόππο, στο γραφείο του.

Οι επι­σκέ­πτες της διέ­κρι­ναν και αγά­πη­σαν πέρα από τις ομορ­φιές της, την ιστο­ρική της δια­δρομή, τον πολι­τι­σμό και την παρά­δοση της, αλλά κυρίως  την φιλο­ξε­νία των κατοί­κων. Αυτή τη Ρόδο γνώ­ρι­σαν και αγά­πη­σαν.

Πρό­κει­ται για το ζεύγος από τη Δανία Mikael Stengard και Anita Overqaard που έχουν έλθει στη Ρόδο 43 φορές, δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο “7 Palms” και τους απο­νε­μή­θηκε η χρυσή τιμη­τική διά­κριση, όπως και στο ζευγάρι από τη Γαλλία Frank & Cecile Colson  που έχει επι­σκε­φθεί τη Ρόδο περισ­σό­τε­ρες από 40 φορές και έχει αγο­ρά­σει σπίτι στην Κάλαθο, στον Kevin Beard, manager από την Μεγάλη Βρε­τα­νία που έχει έλθει στη Ρόδο από το 2004 περισ­σό­τε­ρες από 40 φορές, καθώς και στον Mikael Moije από τη Σουηδία που έχει επι­σκε­φθεί το νησί περισ­σό­τε­ρες από 33 φορές από το 1983 και δια­μέ­νει στο ξενο­δο­χείο “Amaryllis”.

Με την αση­μέ­νια διά­κριση τιμή­θη­καν οι δασκά­λες από την Ισπανία, Pilar Maria Minguet και Eva Ramos Alvaro , που έχουν έλθει στη Ρόδο 25 φορές μέχρι τώρα, δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο “Paris Hotel” στην Παλιά Πόλη.

Η αγάπη τους για την Ελλάδα και τη Ρόδο τις οδήγησε να δημιουρ­γή­σουν μία ελλη­νική γωνιά στο σχολείο όπου διδά­σκουν στην Ισπανία με φωτο­γρα­φίες από αξιο­θέ­ατα της χώρας μας και της Ρόδου ειδι­κό­τερα. Στην εκδή­λωση απο­νο­μής δια­κρί­σεων συνο­δεύ­ο­νταν από την ιδιο­κτή­τρια του ξενο­δο­χείου που δια­μέ­νουν Μαίρη Παρα­σκευά.

Τέλος, με την χάλκινη διά­κριση τιμή­θη­καν ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος της περιο­χής Broxbourne της Μεγάλης Βρε­τα­νίας Peter και η σύζυγος του  Wendy Chorley που έχουν έλθει στη Ρόδο 12 φορές μέχρι τώρα, τους οποίους στην εκδή­λωση συνό­δευε η Ελένη Μπόκου, όπως επίσης και η οικο­γέ­νεια Patrick & Caroline & Gwenael Fuentes από την Γαλλία που επι­σκέ­φθη­καν το νησί 12 φορές οι δύο πρώτοι και 10 φορές ο τρίτος και δια­μέ­νουν στο ξενο­δο­χείο “Marco Polo Mansion”.

Όλοι οι επι­σκέ­πτες ευχα­ρί­στη­σαν θερμά τον αντι­δή­μαρχο για την εξαι­ρε­τική τιμή να τους απο­νεί­μει τις τιμη­τι­κές δια­κρί­σεις των φίλων της Ρόδου.

«Τιμάμε σήμερα όλους εσάς ως ελά­χι­στη ένδειξη, της χαράς και της ικα­νο­ποί­η­σης που μας δίνετε να επι­λέ­γετε τη Ρόδο επί σειρά ετών για να περά­σετε τις δια­κο­πές σας. Σας ευχα­ρι­στούμε  για την παρου­σία  και φέτος εδώ και είμαστε σίγου­ροι ότι θα σας βλέ­πουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Ο Δήμος Ρόδου σας τιμά καθώς απο­τε­λείτε τους  πρε­σβευ­τές της Ρόδου στις πατρί­δες σας και σε ολό­κληρο τον κόσμο» υπο­γράμ­μισε ο αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού –Πολι­τι­σμού κ. Τόππος.

Οι φίλοι του νησιού συνο­μί­λη­σαν και με στελέχη της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­σμού  σχετικά με τις εντυ­πώ­σεις και τις καλύ­τε­ρες ανα­μνή­σεις από τις δια­κο­πές τους στη Ρόδο. Δήλωσαν ότι λατρεύ­ουν το νησί για την πανέ­μορφη φύση του, την ιστορία και τον πολι­τι­σμό του, απο­λαμ­βά­νουν τις τοπικές νοστι­μιές αλλά  και τη ζεστή φιλο­ξε­νία των κατοί­κων του.

Τους μοι­ρά­σθηκε  έντυπο και ψηφιακό υλικό της Ρόδου όπως και προ­σκλή­σεις για προ­βο­λές του Throne of Helios.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.