ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16 χρόνια κάθειρξης για 92 διαρρήξεις αυτοκινήτων!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δικαστήριο Ρόδου Εφετείο

Δεν κα­τά­φε­ραν να μειώ­σουν την ποινή που τους επι­βλή­θη­κε πρω­το­δί­κως δύο Αλ­βα­νοί 31 και 22 ετών, οι οποί­οι κα­τη­γο­ρού­νται για 92 διαρ­ρή­ξεις αυ­το­κι­νή­των. Το Τρι­με­λές Εφε­τείο επί Κα­κουρ­γη­μά­των Δω­δε­κα­νή­σου δεν τους ανα­γνώ­ρι­σε κα­νέ­να ελα­φρυ­ντι­κό και επέ­βα­λε ποινή κά­θειρ­ξης οκτώ ετών στον κα­θέ­να, όσο δη­λα­δή τους είχε επι­βλη­θεί και πρω­το­δί­κως.

Το ιστο­ρι­κό

Όπως προ­κύ­πτει από τα στοι­χεία της δι­κο­γρα­φί­ας που σχη­μα­τί­σθη­κε σε βάρος τους, οι δύο δρά­στες κα­τη­γο­ρή­θη­καν αρ­χι­κά για 88 πε­ρι­πτώ­σεις διαρ­ρή­ξε­ων. Στην πο­ρεία όμως της προ­α­νά­κρι­σης προ­έ­κυ­ψαν άλλες τέσ­σε­ρις σε βάρος τους.

Την υπό­θε­ση εξι­χνί­α­σαν αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου, ύστε­ρα από πο­λύ­μη­νη με­θο­δι­κή έρευ­να. Αφού συ­γκέ­ντρω­σαν όλα τα απαι­τού­με­να στοι­χεία ορ­γά­νω­σαν αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση η οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 6 Φε­βρουα­ρί­ου 2013 στην πόλη της Ρόδου, όπου πιά­στη­καν οι δυο διαρ­ρή­κτες επ’ αυ­το­φώ­ρω να επι­χει­ρούν να επι­βι­βα­στούν σε Ι.Χ. φορ­τη­γό αυ­το­κί­νη­το, το οποίο είχαν κλέ­ψει τις προη­γού­με­νες μέρες.

Οι αστυ­νο­μι­κοί που πα­ρα­μό­νευ­σαν στο ση­μείο ακι­νη­το­ποί­η­σαν τον 31χρονο και σε έλεγ­χο που του έγινε βρέ­θη­καν στην κα­το­χή του ένα ζευ­γά­ρι μάλ­λι­να γά­ντια και έξι κλει­διά δια­φό­ρων τύπων αυ­το­κι­νή­του, εκ των οποί­ων το ένα ήταν ει­δι­κά δια­μορ­φω­μέ­νο (τρο­χι­σμέ­νο).

Στη συ­νέ­χεια, ο 31χρο­νος προ­σή­χθη στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Ρόδου και εξε­τα­ζό­με­νος πα­ρα­δέ­χτη­κε την διά­πρα­ξη με­γά­λου αριθ­μού διαρ­ρή­ξε­ων και κλο­πών οχη­μά­των, από κοι­νού με τον 22χρονο ομο­ε­θνή του και οδή­γη­σε μά­λι­στα ο ίδιος τους αστυ­νο­μι­κούς σε διά­φο­ρα ση­μεία της πόλης και τους υπέ­δει­ξε οχή­μα­τα τα οποία διέρ­ρη­ξε, αφαι­ρού­σε χρή­μα­τα ή αντι­κεί­με­να αξίας (τσά­ντες, πορ­το­φό­λια, χρή­μα­τα, κάρ­τες και βι­βλιά­ρια τρα­πε­ζών, προ­σω­πι­κά έγ­γρα­φα, φω­το­γρα­φι­κές μη­χα­νές, κι­νη­τά τη­λέ­φω­να, γυα­λιά ηλίου, Η/Υ, ηχο­συ­στή­μα­τα, ερ­γα­λεία, εξο­πλι­σμό κ.α.). Μά­λι­στα σε τέσ­σε­ρις πε­ρι­πτώ­σεις αφαί­ρε­σαν τα ίδια τα οχή­μα­τα και αφού τα χρη­σι­μο­ποί­η­σαν για μικρό χρο­νι­κό διά­στη­μα, τα εγκα­τέ­λει­ψαν σε άλλα ση­μεία της πόλης.

Αξί­ζει να ανα­φερ­θεί ότι οι δρά­στες επέ­λε­γαν για να πα­ρα­βιά­σουν αυ­το­κί­νη­τα που, είτε ήταν ανα­σφά­λι­στα (ξε­κλεί­δω­τα), είτε στο εσω­τε­ρι­κό τους οι πα­θό­ντες είχαν αφή­σει σε εμ­φα­νή ση­μεία διά­φο­ρα αντι­κεί­με­να αξίας.

Σε έρευ­να που έγινε στο σπίτι του 31χρο­νου βρέ­θη­καν κλεμ­μέ­να αντι­κεί­με­να, τα οποία αφού ανα­γνω­ρί­στη­καν απο­δό­θη­καν στους δι­καιού­χους. Επι­πλέ­ον στο πλαί­σιο διε­ρεύ­νη­σης των πα­ρα­πά­νω υπο­θέ­σε­ων προ­έ­κυ­ψε ότι ο 31χρο­νος πού­λη­σε στον 32χρονο ομο­ε­θνή ένα φο­ρη­τό Η/Υ, ένα ηλε­κτρι­κό τρυ­πά­νι και μια γυ­ναι­κεία τσά­ντα, ένα­ντι του χρη­μα­τι­κού ποσού των 100 ευρώ. Τα εν λόγω αντι­κεί­με­να βρέ­θη­καν σε κα­τά­στη­μα υγειο­νο­μι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος που δια­τη­ρεί 32χρο­νος (είχε κα­τη­γο­ρη­θεί για απο­δο­χή προ­ϊ­ό­ντων εγκλή­μα­τος και του επι­βλή­θη­κε ποινή φυ­λά­κι­σης έξι μηνών) στην πε­ριο­χή Φα­λη­ρά­κι και κα­τα­σχέ­θη­καν.

Η απο­λο­γία

Κατά τη διάρ­κεια της απο­λο­γί­ας του ενώ­πιον του δι­κα­στη­ρί­ου, ο 31χρο­νος αρ­νή­θη­κε τις κα­τη­γο­ρί­ες και δή­λω­σε ότι διέ­πρα­ξε μόνο εννέα από τις κλο­πές και ότι ανα­γκά­στη­κε να απο­δε­χθεί τις υπό­λοι­πες υπό την έντο­νη πίεση των αστυ­νο­μι­κών. Είπε δε ότι ο συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νός του δεν έχει καμία απο­λύ­τως σχέση με τις διαρ­ρή­ξεις που διέ­πρα­ξε ο ίδιος.

Επι­πλέ­ον ανέ­φε­ρε ότι έχει σο­βα­ρή πά­θη­ση και ότι δεν είναι σε θέση να ερ­γα­σθεί. Αυτές τις εννέα διαρ­ρή­ξεις ανα­γκά­στη­κε να τις δια­πρά­ξει, καθώς δεν είχε χρή­μα­τα να αγο­ρά­σει στα παι­διά του φα­γη­τό. Από τα κλο­πι­μαία πού­λη­σε όμως μόνο ένα cd-player.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.