ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν θα γίνει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε 6 αθίγγανους

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΦΡΟΝΑΣ

Με βού­λευμα του Συμ­βου­λίου Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου απο­φα­σί­στηκε να μην γίνει κατη­γο­ρία εις βάρος 6 αθίγ­γα­νων για τις πράξεις της από­πει­ρας ανθρω­πο­κτο­νίας εκ προ­θέ­σεως από περισ­σό­τε­ρους δράστες από κοινού ευρι­σκό­με­νους σε ήρεμη ψυχική κατά­σταση κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση, της από­πει­ρας επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλάβης, της παρά­νο­μης οπλο­φο­ρίας και οπλο­χρη­σίας.

Με το ίδιο βού­λευμα ήρθησαν οι περιο­ρι­στι­κοί όροι που τους έχουν επι­βλη­θεί.

Την 22α Αυγού­στου 2023 το βράδυ με αυτο­κί­νητο μάρκας Nissan Almera μετέ­βη­σαν από κοινού σε οικία ομο­ε­θνούς τους στην οδό Βουλ­γα­ρο­κτό­νων και έριψαν γυάλινα μπου­κά­λια ενα­ντίον του ίδιου και της οικο­γέ­νειάς του.

Ενας 28χρονος φέρεται να έβαλε και με καρα­μπίνα του­λά­χι­στον μια φορά στον αέρα.

Την 24η Αυγού­στου 2023 το βράδυ οι ίδιοι δράστες με φορτηγό αυτο­κί­νητο, χρώ­μα­τος μπορντό μετέ­βη­σαν από κοινού έξω από παρά­πηγμα ομο­ε­θνούς τους και απρό­κλητα έβαλαν ενα­ντίον αυτού και της οικο­γέ­νειάς του με καρα­μπί­νες.

Την 3η Σεπτεμ­βρίου 2023 το βράδυ τρεις που επέ­βαι­ναν σε αυτο­κί­νητο μετέ­βη­σαν σε άλλο παρά­πηγμα στο Κορα­κό­νερο και έβαλαν κατά του ίδιου ως άνω ομο­ε­θνούς τους με καρα­μπί­νες.

Ενας περι­συ­νέ­λεξε τους κάλυκες και όλοι διέ­φυ­γαν προς άγνωστη κατεύ­θυνση.

Την 4η Σεπτεμ­βρίου 2023 τις πρώτες πρωινές ώρες τρεις που επέ­βαι­ναν σε αυτο­κί­νητο στάθ­μευ­σαν έξω από το παρά­πηγμα του ίδιου ομο­ε­θνούς τους και οι δύο πυρο­βό­λη­σαν με καρα­μπί­νες το παρά­πηγμά του και προ­κά­λε­σαν φθορές σε αυτο­κί­νητο συγ­γε­νούς του θύματος.

Το πρωί της ίδιας ημέρας τρείς μετέ­βη­σαν εκ νέου στο παρά­πηγμα του ομο­ε­θνούς τους και έβαλαν εκ νέου ενα­ντίον του και της οικο­γέ­νειάς του με καρα­μπί­νες.

Το θύμα βρήκε και περι­συ­νέ­λεξε 5 κάλυκες τους οποίους και παρέ­δωσε στους αστυ­νο­μι­κούς.

Στην πορεία της δικα­στι­κής έρευνας ωστόσο το θύμα ανε­κά­λεσε τα όσα είχε κατα­θέ­σει εις βάρος τους και ότι υπήρχε ένταση μεταξύ τους που τον ώθησε να τους καταγ­γεί­λει ενώ οι βολίδες ήταν διά­σπαρ­τες στον καταυ­λι­σμό και τις παρέ­δωσε και δεν ανήκουν σε εκεί­νους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.