ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αριθμοί στο Κολοσσός- Περιστέρι!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΜΑΔΑ

Στη Ρόδο άνοιξε η αυλαία της αγω­νι­στι­κής περιό­δου 2023-24 με το 4ο Super Cup by agean islands, στη Ρόδο θα ανοίξει και η αυλαία του 32ου επαγ­γελ­μα­τι­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος με τον Κολοσσό H Hotels να υπο­δέ­χε­ται το Περι­στέρι bwin (7/10, 17:00, ERT Sports 1). Ο Κολοσ­σός H Hotels με τον Κούρο Σεγκούρα να γίνεται ο πρώτος ξένος προ­πο­νη­τής στην ιστορία του στην Basket League, θα παρου­σια­στεί στο νέο Πρω­τά­θλημα έχοντας 11 νέα πρόσωπα στο ρόστερ του. Από την ομάδα της περιό­δου 2022-23 συνε­χί­ζουν μόνο ο Σωτήρης Μπιλλής που θα δια­νύ­σει την 7η σεζόν του στους «θαλασσί» και ο Γιάννης Χατζη­νι­κό­λας.

Το Περι­στέρι bwin μετά την κατά­κτηση της 3ης θέσης στο περσινό Πρω­τά­θλημα και συνε­χί­ζο­ντας με τον Βασίλη Σπα­νούλη στον πάγκο του, θα έχει συνο­λικά οχτώ νέα πρόσωπα στο ρόστερ του. Από αυτά όμως μόνο δύο (Τζόε Ράγκλαντ και Τρέβορ Τόμπσον) δεν έχουν προ­ϋ­πη­ρε­σία στην Basket League. Από την ομάδα της περα­σμέ­νης σεζόν συνε­χί­ζουν οι Λεω­νί­δας Κασε­λά­κης, Στέλιος Που­λια­νί­της, Νίκος Χουγκάζ και οι νεαροί Ζούγρης, Σταυ­ρα­κό­που­λος και Χατζής.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Αυτή θα είναι η 10η σεζόν κατά την οποία θα συνυ­πάρ­ξουν οι δύο ομάδες στην Basket League. Η κλήρωση τις θέτει αντι­μέ­τω­πες στην πρε­μιέρα για τρίτη φορά αφού αυτό έγινε μία φορά στη Ρόδο και μία στο Περι­στέρι…

2010-11: Κολοσσός-Περιστέρι 67-58 (Τσάμης 14, Τζόρ­νταν 13 – Κινγκ και Σκοτ 16).

2020-21: Περιστέρι-Κολοσσός 84-81 (Μαυ­ρο­κε­φα­λί­δης 27π, 9/11δ, 2/3τρ, 7ρ, Γκάντι 13π, 5ρ, 7ασ –Άρτις 25π, 6ασ, Λάιλ 16π, 4ρ.).

Ο Κολοσ­σός H Hotels θα αγω­νι­στεί ως γηπε­δού­χος στην πρε­μιέρα για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια. Στην τελευ­ταία φορά που μπήκε στη νέα σεζόν με ένα ματς στην έδρα του, στην πρε­μιέρα του Πρω­τα­θλή­μα­τος 2019-20 επι­βλή­θηκε του Πανιω­νίου με 89-61. Στις 17 πρε­μιέ­ρες της για την Basket League, η ομάδα της Ρόδου είχε ρεκόρ 7-10, με θετικό πάντως πρόσημο στην έδρα της (6-4).

Το Περι­στέρι bwin μετά από επτά σερί εντός έδρες πρε­μιέ­ρες, καλεί­ται να μπει στο Πρω­τά­θλημα με ένα εκτός έδρας ματς. Η τελευ­ταία φορά που έγινε αυτό ήταν και πάλι στη Ρόδο! Για την περίοδο 2010-11 όταν ηττή­θηκε με 67-58. Στις συνο­λικά 21 προη­γού­με­νες παρου­σίες του στην Basket League, μέτρησε 15 νίκες και μόνο έξι ήττες στα ματς πρε­μιέ­ρας, έχοντας όμως αρνη­τικό ρεκόρ μακριά από το Περι­στέρι (3-5).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

*Ο Ιωσήφ Κολο­βέ­ρος απέχει οχτώ πόντους από τους 300 στην Basket League. Μετράει 292 σε 38 αγώνες (7,68 μέσος όρος).

* Ο Κούρο Σεγκούρα αντι­με­τώ­πισε το Περι­στέρι bwin με δύο ομάδες στη μονα­δική σεζόν του στην Basket League, το 2021-22, νικώ­ντας το και με τις δύο έχοντας αντί­παλο τον Μίλαν Τόμιτς. Εξτός με τον Ιωνικό και εντός έδρας με την ΑΕΚ.

* Ο Τάιλερ Πόλεϊ έχει μπροστά του τη δεύτερη σεζόν του στην Basket League. Στην περσινή περίοδο εκτέ­λεσε στα τρί­πο­ντα, ως παίκτης του ΠΑΟΚ mateco, με 44,44% στην κανο­νική περίοδο αλλά με 13,04% στα πλέι οφ.

* Ο Τζέρελ Σίμονς είναι ο έτερος ξένος του ρόστερ του Κολοσ­σού H Hotels με ελλη­νική προ­ϋ­πη­ρε­σία. Ο Αμε­ρι­κα­νός γκαρντ έκανε 10 παι­χνί­δια με τον Απόλ­λωνα Carna στη σεζόν 2021-22 με 13,8 πόντους, 3,1 ριμπά­ουντ και 2,6 ασίστ.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

* Το πρώτο εύστοχο τρί­πο­ντο του Λεωνίδα Κασε­λάκη στο φετινό Πρω­τά­θλημα, θα είναι και το 250ό του στην Basket League. Σε 325 αγώνες στην κατη­γο­ρία, ο διεθνής φόρ­γουορντ μετράει 249/782 (31,84%).

* Ο Νέιτ Ρένφρο είχε του­λά­χι­στον μία τάπα σε 9/10 τελευ­ταία παι­χνί­δια του στην Basket League, ως παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στην περσινή σεζόν.

* Εννιά σερί παι­χνί­δια Πρω­τα­θλή­μα­τος με του­λά­χι­στον ένα εύστοχο τρί­πο­ντο μετράει ο Κένι Ουί­λιαμς, που θα παίξει στην Basket League με τρίτη δια­φο­ρε­τική ομάδα (Κολοσ­σός, ΑΕΚ).

* 11 συνε­χό­μενα παι­χνί­δια Πρω­τα­θλή­μα­τος με του­λά­χι­στον ένα εύστοχο τρί­πο­ντο έχει από την πλευρά του ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ που θα παίξει με τέταρτη δια­φο­ρε­τική ομάδα στην κατη­γο­ρία (ΠΑΟΚ, Απόλλων Πάτρας, Άρης).

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.