ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια 73χρονη ημεδαπή από τ’ Αφάντου το νέο θύμα τηλεφωνικής απάτης

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
απατη τηλεφωνο

Την 3η Αυγού­στου 2023 και περί ώρα 16:20 καταγ­γέλ­θηκε από μια 73χρονη ημεδαπή κάτοικο Αφάντου εξα­πά­τησή της από άγνωστο δράστη.

Πιο συγκε­κρι­μένα και περί ώραν 09:30 της ίδιας ημέρας δέχθηκε κλήση από ελλη­νικό αριθμό κινητής τηλε­φω­νίας του οποίου ο κάτοχός της δήλωσε ότι είναι υπάλ­λη­λος της “Εθνικής Τρά­πε­ζας”.

Ο άγνω­στος δράστης της ανέφερε ότι γνώριζε για την σύνταξη που έπαιρνε από την Αμερική ο άντρας της ο οποίος δεν βρί­σκε­ται στην ζωή και της ανέφερε πως δικαιού­ται το χρη­μα­τικό ποσό των 27.000 ευρώ από μία ασφά­λεια του άντρα της και πως θα τα εισπρά­ξει αλλά προη­γου­μέ­νως πρέπει να κατα­θέ­σει το χρη­μα­τικό ποσό των 6.122 ευρώ στον λογα­ρια­σμό ημε­δα­πού.

Η 73χρονη ακο­λού­θησε τις οδηγίες του και κατέ­θεσε το ποσό στο κατά­στημα της τρά­πε­ζας στον Αρχάγ­γελο.

Εν συνε­χεία, κάθε προ­σπά­θειά της να επι­κοι­νω­νή­σει με τον ανωτέρω δράστη ήταν μάταιη καθώς είχε κλείσει το κινητό του με απο­τέ­λε­σμα να αντι­λη­φθεί πως είχε πέσει θύμα απάτης.

Μετέβη μαζί με τον γιο της στο κατά­στημα της τρά­πε­ζας και οι υπάλ­λη­λοι τους ενη­μέ­ρω­σαν πως είχαν εξα­πα­τη­θεί.

Διε­νερ­γεί­ται προ­α­νά­κριση.

-Την 4η Αυγού­στου 2023 το πρωί ένας 46χρονος εκπρό­σω­πος και γενικός διευ­θυ­ντής ξενο­δο­χεια­κής εται­ρείας κατήγ­γειλε στο Τμήμα Ασφα­λείας της Κω ότι την 24η Ιουλίου 2023 εμφα­νί­στηκε στο ξενο­δο­χείο στην περιοχή Λάμπη της Κω άτομο το οποίο ανέφερε ότι είχε κάνει κράτηση ωστόσο από έλεγχο στο ηλε­κτρο­νικό σύστημα δεν υπήρχε κατα­χω­ρη­μένο κάποιο στοι­χείο.

Σε έλεγχο που διε­νερ­γή­θηκε στα στοι­χεία της κρά­τη­σής της δια­πί­στωσε ότι η διεύ­θυνση ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μείου (email) που της απέ­στειλε την επι­βε­βαί­ωση της κρά­τη­σης ήταν δια­φο­ρε­τική από αυτήν του ξενο­δο­χείου.

Εξήγησε στην πελά­τισσα ότι πιθανόν είχε πέσει θύμα απάτης και την συμ­βού­λεψε να μπλο­κά­ρει τους λογα­ρια­σμούς της καθώς επίσης να απευ­θυν­θεί στην αστυ­νο­μία για το συμβάν.

Από ενη­μέ­ρωσή του, η ανωτέρω είχε κατα­βά­λει το χρη­μα­τικό ποσό των 6.500 ευρώ.

Έπειτα από αυτό αντι­λή­φθηκε ότι κάποιος άγνω­στος -οι δράστης -ες χρησιμοποιεί-ούν στοι­χεία του ξενο­δο­χείου όπως τη διεύ­θυνση ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μείου αλλά με κάποια παραλ­λαγή, τα ονόματα των εργα­ζο­μέ­νων στην επι­χεί­ρηση και το λογό­τυπο του ξενο­δο­χείου και με αυτό τον τρόπο προ­σπα­θούν να εξα­πα­τή­σουν ανυ­πο­ψί­α­στους πελάτες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.