ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ενθουσιασμός σας σήμερα στη Ρόδο μου δίνει ξεχωριστή δύναμη

news room 4 λεπτά ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΡΟΔΟ

Μήνυμα με διπλή σημασία για την προ­ο­πτική που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα, έστειλε ο πρό­ε­δρος της Νέας Δημο­κρα­τίας Κυριά­κος Μητσο­τά­κης μιλώ­ντας σε εκδή­λωση της ΝΔ στη Ρόδο.

«Σας ευχα­ρι­στώ από καρδιάς γι αυτή την εντυ­πω­σιακή υποδοχή. Ξέρετε ότι ο δικός σας ενθου­σια­σμός που δίνει πάντα ξεχω­ρι­στή δύναμη καθώς έρχεται από έναν τόπο ακρι­τικό, αλλά κι έναν τόπο ανα­πτυ­ξια­κής προόδου», ανέφερε ο πρω­θυ­πουρ­γός.

«Οχτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά να είναι γαλάζια σε έναν γαλάζιο χάρτη της χώρας», είπε.

Ανα­φέρ­θηκε στις δυσκο­λίες που ξεπε­ρά­στη­καν με ειδική αναφορά στις επι­θε­τι­κές προ­κλή­σεις των γει­τό­νων μας «όμως η οικο­νο­μία άντεξε και η κοι­νω­νία έμεινε ενωμένη», είπε.

Μόνο στο νότιο Αιγαίο κατευ­θύν­θη­καν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ τόνισε και υπο­γράμ­μισε ότι κρα­τή­θηκε ζωντανή η του­ρι­στική βιο­μη­χα­νία στα δύσκολα χρόνια της παν­δη­μίας.

Υπο­γράμ­μισε πως τηρή­θη­καν οι δεσμεύ­σεις που είχε δώσει προ­ε­κλο­γικά το 2019.

 

«Οι πολι­τι­κοί πρέπει να κρί­νο­νται από τη συνέ­πεια λόγων και έργων και από εμένα ψέματα δεν πρό­κει­ται να ακού­σετε ποτέ», τόνισε.

Εσείς θα είστε οι μεγάλοι ωφε­λη­μέ­νοι από τη μεγάλη έκρηξη του Του­ρι­σμού. Ωφε­λη­μέ­νοι και από τις νέες δου­λειές που θα δημιουρ­γή­σουμε».

Υπο­γράμ­μισε πως έγιναν αυξή­σεις στους συντα­ξιού­χους, αλλά και στην ενί­σχυση εκείνων που επλή­γη­σαν από την προ­σω­πική διαφορά.

«Η δυνα­μική πορεία απο­τυ­πώ­νε­ται στην εθνική απε­λευ­θέ­ρωση από κάθε επο­πτεία», είπε επίσης.

Δια­βα­τή­ριο για φθη­νό­τερο χρήμα χαρα­κτή­ρισε τον εθνικό στόχο της ανά­κτη­σης της επεν­δυ­τι­κής βαθ­μί­δας, υπό την προ­ϋ­πό­θεση να είναι η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας.

«Εθνικοί στόχοι είναι και αυτοί που θέσαμε το 2019 και τώρα είναι πραγ­μα­τι­κό­τητα για το μετα­να­στευ­τικό και την ενί­σχυση της εθνικής μας άμυνας», πρό­σθεσε.

Ανα­φέρ­θηκε στο «κάτεργο της Μόριας που δεν υπάρχει πια» και τόνισε: «Έχουμε πια ανθρώ­πι­νες δομές φιλο­ξε­νίας και ναι, ο φράχτης στον Έβρο επε­κτεί­νε­ται φυλάσ­σο­ντας τα εθνικά και τα ευρω­παϊκά σύνορα».

«Είχα χρέος να ενι­σχύσω την εθνική άμυνα και την απο­τρε­πτική ισχύ της χώρας» είπε και ανα­φέρ­θηκε στα Ραφάλ, τις φρε­γά­τες και τα νέα F-35.

«Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρ­τα­τος αυτο­σκο­πός, αυτό το ξέρετε εσείς καλά και σκε­φτό­μουν πόσο δια­φο­ρε­τική είναι πια η Ελλάδα του 2023 από την Ελλάδα του 2019», είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός.

«Η εικόνα της χώρας μας γίνεται παντού καλύ­τερη, αλλά ειδικά εδώ στο νότιο Αιγαίο είστε η μονα­δική περι­φέ­ρεια που παρου­σιά­ζει τόσο μεγάλη αύξηση πλη­θυ­σμού», τόνισε επίσης.

Υπο­γράμ­μισε τη μεγάλη ανά­πτυξη του Του­ρι­σμού και τις σωστές κινή­σεις με συνερ­γα­σία δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα.

Έκανε αναφορά στην ανα­κοί­νωση κατα­σκευής ακτι­νο­θε­ρα­πευ­τι­κού κέντρου στη Ρόδο, αλλά και σε μια σειρά άλλων έργων που έχουν δρο­μο­λο­γη­θεί.

«Θέλω να χαι­ρε­τίσω τη νέα συλ­λο­γική σύμβαση που υπο­γρά­φηκε με τα ξενο­δο­χεία της Ρόδου», τόνισε, επίσης, ο πρω­θυ­πουρ­γός μιλώ­ντας για καλύ­τε­ρους μισθούς για όλους, καθώς, όπως είπε, δε γίνεται ανά­πτυξη χωρίς να τονώ­νουμε το εισό­δημα των εργα­ζο­μέ­νων.

«Οι εκλογές είναι πάντα για το μέλλον», είπε στη συνέ­χεια ο πρω­θυ­πουρ­γός επι­ση­μαί­νο­ντας πως θα ήθελε να μοι­ρα­στεί σκέψεις για τα σχέδια που αφορούν στη νέα τετρα­ε­τία.

Με αφορμή την Παγκό­σμια μέρα των νοση­λευ­τών και νοση­λευ­τριών ευχα­ρί­στησε όλους εκεί­νους που συνέ­βα­λαν για να ξεπε­ρά­σουμε την παν­δη­μία και ανα­φέρ­θηκε στην ανάγκη βελ­τιώ­σεων του ΕΣΥ, αλλά και στα επι­τεύγ­ματα που έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι πρέπει να γίνουν παρα­πάνω βήματα τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.

Είπε πως το πρό­γραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστο­λο­γη­μένο και υπο­γράμ­μισε πως το 2023 δεν είναι 2015. «Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά».

Επα­να­λαμ­βά­νο­ντας, επίσης, όσα έχει εξαγ­γεί­λει στο πλαίσιο του προ­γράμ­μα­τος για τη νέα τετρα­ε­τία υπο­γράμ­μισε την ανάγκη επεν­δύ­σεων και ανά­πτυ­ξης.

Υγεία και Παιδεία είπε επίσης ότι είναι οι βασικές προ­τε­ραιό­τη­τες της κοι­νω­νι­κής Ελλάδας, συγκε­κρι­με­νο­ποιώ­ντας τις δεσμεύ­σεις που έχει επίσης ανα­κοι­νώ­σει στους τομείς αυτούς.

Στο σημείο αυτό μίλησε για την πρόληψη και για τη σημασία που δίνεται σε αυτή, με την υλο­ποί­ηση προ­γραμ­μά­των προ­λη­πτι­κών εξε­τά­σεων. «Θα σώσουμε πολλές ζωές με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Μίλησε στη συνέ­χεια για το βάρος που θα δοθεί στην Παιδεία γενικά, στην του­ρι­στική εκπαί­δευση ειδικά και στην προ­ο­πτική να δοθούν νέες εναλ­λα­κτι­κές σπουδών για καλο­πλη­ρω­μέ­νες δου­λειές στους νέους.

Ανα­φέρ­θηκε σε μέρη του προ­γράμ­μα­τος της ΝΔ για τη δίκαιη Ελλάδα και υπο­γράμ­μισε τη σημασία της αξιο­λό­γη­σης «παντού και για όλους».

«Το απο­τέ­λε­σμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και προς την άλλη πλευρά», τόνισε με αναφορά στη σημασία του να προ­κύ­ψει μια σταθερή κυβέρ­νηση ικανή να δια­χει­ρι­στεί τις κρί­σι­μες γεω­πο­λι­τι­κές προ­κλή­σεις που έχουμε μπροστά μας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.