ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εμπλεκόμενος σε κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας από κατοικία στη Νότια Ρόδο

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ελεύ­θε­ρος με τους περιο­ρι­στι­κούς όρους της κατα­βο­λής χρη­μα­τι­κής εγγύ­η­σης ύψους 2.500 ευρώ, της απα­γό­ρευ­σης εξόδου από τη χώρα και της εμφά­νι­σής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυ­νο­μικό τμήμα του τόπου κατοι­κίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απο­λο­γία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτι­κού Ανα­κριτή και της Εισαγ­γε­λέως Υπη­ρε­σίας, ένας 23χρονος αθίγ­γα­νος που ενε­πλάκη σε υπόθεση δια­κε­κρι­μέ­νης κλοπής στη Νότια Ρόδο.

Ο 45χρονος συγκα­τη­γο­ρού­με­νός του θα απο­λο­γη­θεί την 3η Απρι­λίου 2023, ενώ στην υπόθεση εμπλέ­κο­νται τρεις ακόμη συνερ­γοί τους σε βάρος των οποίων σχη­μα­τί­σθηκε δικο­γρα­φία για τα κατά περί­πτωση αδι­κή­ματα της διά­πρα­ξης δια­κε­κρι­μέ­νης κλοπής, αποδοχής-διάθεσης προ­ϊ­ό­ντων εγκλή­μα­τος και οπλο­κα­το­χής.

Ειδι­κό­τερα, οι αστυ­νο­μι­κοί συνέ­λα­βαν την 23:00 ώρα της 26ης Μαρτίου 2023 τον 23χρονο και την 09:30 ώρα της 27ης Μαρτίου 2023 τον 45χρονο, ενώ συγκα­τη­γο­ρού­με­νοί τους είναι ένας 22χρονος και τρεις άλλοι αγνώ­στων λοιπών στοι­χείων.

Πιο συγκε­κρι­μένα, την 26η Μαρτίου 2023 καταγ­γέλ­θηκε στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου, από μια ημεδαπή, ότι πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, τρία άγνωστα άτομα εισήλ­θαν στην οικία της την ώρα που απου­σί­αζε και αφαί­ρε­σαν μία τσάντα με χρυσά κοσμή­ματα αξίας άνω των 120.000 ευρώ.

Από έρευνα του Α.Τ. Νότιας Ρόδου προ­έ­κυψε ότι οι δράστες μετέ­βη­σαν στην κατοι­κία και διέ­φυ­γαν με ενοι­κια­ζό­μενο αυτο­κί­νητο. Εντο­πί­στηκε η επι­χεί­ρηση από την οποία είχε μισθω­θεί και προ­έ­κυψε ότι το είχε ενοι­κιά­σει ο πρώτος και θα το παρέ­διδε το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2023.

Οργα­νώ­θηκε αστυ­νο­μική επι­χεί­ρηση και μόλις ο πρώτος κατη­γο­ρού­με­νος παρέ­δωσε το όχημα περί την 22.00 ώρα της 26ης Μαρτίου 2023 στ’ Ασγού­ρου, ακι­νη­το­ποι­ή­θηκε.

Στο σημείο εμφα­νί­στηκε κι ένας 15χρονος προ­κει­μέ­νου να παρα­λά­βει τον 23χρονο κατη­γο­ρού­μενο, ο οποίος επίσης ακι­νη­το­ποι­ή­θηκε.

Σε έρευνα που έγινε στο ενοι­κια­ζό­μενο αυτο­κί­νητο βρέθηκε ένα ζευγάρι γάντια εργα­σίας το οποίο και κατα­σχέ­θηκε.

Σε σωμα­τική έρευνα που διε­νερ­γή­θηκε στον 23χρονο βρέθηκε το χρη­μα­τικό ποσό των 220 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα με έναν χρυσό σταυρό κι ένα χρυσό κόσμημα με σχήμα ελε­φα­ντό­δο­ντου.

Από περαι­τέρω έρευνα προ­έ­κυψε ότι οι πέντε κατη­γο­ρού­με­νοι προτού παρα­δώ­σουν το ενοι­κια­ζό­μενο αυτο­κί­νητο μετέ­βη­σαν στην οικία του δεύ­τε­ρου κατη­γο­ρού­με­νου όπου και απέ­κρυ­ψαν τα αφαι­ρε­θέ­ντα χρυσά κοσμή­ματα.

Πρωινές ώρες της 27ης Μαρτίου 2023 διε­νερ­γή­θηκε νομό­τυπη έρευνα στην οικία του δεύ­τε­ρου κατη­γο­ρού­με­νου στο 7ο χλμ της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου (πάροδος Αγ. Βαρ­βά­ρας) παρου­σία του, όπου βρέθηκε στο ντου­λάπι της κου­ζί­νας ένα όπλο με γεμι­στήρα μάρκας Zoraki το οποίο και κατα­σχέ­θηκε και όπως προ­έ­κυψε πρό­κει­ται για πιστόλι κρότου.

Ο 23χρονος υπο­στή­ριξε ότι δεν γνω­ρί­ζει τίποτε για την κλοπή.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρέστη ο κ. Ακης Δημη­τριά­δης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.