ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δένδιας: Απαράδεκτες οι τουρκικές απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δένδιας
Μέγεθος γραμμάτων

«Είναι απα­ρά­δε­κτο και κα­θο­λι­κά κα­τα­δι­κα­στέο να δια­τυ­πώ­νο­νται απει­λές για πυ­ραυ­λι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον της Ελ­λά­δας από σύμ­μα­χο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νο­ο­τρο­πί­ες Βό­ρειας Κο­ρέ­ας δεν μπο­ρούν και δεν πρέ­πει να υπει­σέλ­θουν στην Βο­ρειο­α­τλα­ντι­κή Συμ­μα­χία» δή­λω­σε ο Ελ­λη­νας ΥΠΕΞ, Νίκος Δέν­διας, κατά την άφιξή του στο Συμ­βού­λιο Εξω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων (ΣΕΥ) της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης, σχο­λιά­ζο­ντας τις χθε­σι­νές δη­λώ­σεις του Ταγίπ Ερ­ντο­γάν «αν δεν κα­θί­σει φρό­νι­μη η Αθήνα, οι πύ­ραυ­λοί μας θα την πλή­ξουν».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος δή­λω­σε ότι η δο­κι­μή βαλ­λι­στι­κού πυ­ραύ­λου της Τουρ­κί­ας «τρο­μά­ζει» την Αθήνα και υπο­στή­ρι­ξε ότι η Άγκυ­ρα δεν θα μεί­νει με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια εάν η Ελ­λά­δα συ­νε­χί­σει να εξο­πλί­ζει τα νησιά του Αι­γαί­ου.

«Τώρα αρ­χί­σα­με να φτιά­χνου­με τους πυ­ραύ­λους μας. Φυ­σι­κά, αυτή η πα­ρα­γω­γή τρο­μά­ζει τον Έλ­λη­να. Όταν λες “Tayfun” (Τυ­φώ­νας), ο Έλ­λη­νας φο­βά­ται. Στην Ελ­λά­δα, λένε ότι θα χτυ­πή­σει την Αθήνα. Φυ­σι­κά και θα χτυ­πή­σει, αν δεν κά­τσε­τε ήρεμα», ανέ­φε­ρε σε εκ­δή­λω­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην Σαμ­ψού­ντα.

«Αν προ­σπα­θή­σε­τε να αγο­ρά­σε­τε εξο­πλι­σμό από την Αμε­ρι­κή και να τον το­πο­θε­τή­σε­τε στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρ­κία δεν θα πα­ρα­μεί­νει θε­α­τής. Κάτι πρέ­πει να κάνει», πρό­σθε­σε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.