ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Νικητιάδης: Πλήρης εγκατάλειψη της υγείας από τη Ν.Δ. στη Δωδεκάνησο

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Νικητιάδης

S.O.S εκπέ­μπουν οι νησιώ­τες μας

Με άρθρο του στα ΝΕΑ σήμερα Μ. Τρίτη 19/04/2022 ο τ. Υφυ­πουρ­γός Πολιτισμού-Τουρισμού, π. Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου και Γραμ­μα­τέας Του­ρι­σμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γ. Νικη­τιά­δης, κατη­γο­ρεί την Κυβέρ­νηση της Ν.Δ για πλήρη εγκα­τά­λειψη των νησιών της Δωδε­κα­νή­σου στον τομέα της υγείας και τονίζει ότι οι Δωδε­κα­νή­σιοι μη αντέ­χο­ντας άλλο, εκπέ­μπουν S.O.S προς την κυβέρ­νηση.

Στο άρθρο του που ακο­λου­θεί , ο κ. Νικη­τιά­δης ανα­φέ­ρε­ται σε συγκε­κρι­μένα στοι­χεία και αριθ­μούς που απο­δει­κνύ­ουν την ανι­κα­νό­τητα της κυβέρ­νη­σης να επι­λη­φθεί του σοβα­ρό­τε­ρου αγαθού που έχει ο άνθρω­πος, της υγείας του. Το άρθρο του κ. Νικη­τιάδη, έχει ως εξής :

« ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ S.O.S ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ

Του Γ. Νικη­τιάδη

τ. Υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­σμού – Του­ρι­σμού

Η αδια­φο­ρία και ανι­κα­νό­τητα της κυβέρ­νη­σης να παρά­σχει το στοι­χειώ­δες και προ­στα­τευό­μενο από το Σύνταγμα αγαθό της υγείας στη Δωδε­κά­νησο, έχει φθάσει στο απρο­χώ­ρητο. Τα στοι­χεία είναι από μόνα τους κατα­λυ­τικά και τα συνο­μο­λο­γούν οι ίδιοι οι άνθρω­ποι του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος.

To Νοσο­κο­μείο Ρόδου έμεινε χωρίς Διοι­κητή, αφού ο διο­ρι­σθείς από τη Ν.Δ παραι­τή­θηκε προ­σφά­τως αφή­νο­ντας να εννοη­θεί ότι εμπο­δί­ζε­ται στο έργο του από την Περι­φε­ρειακή Διοί­κηση επίσης διο­ρι­σθείσα από τη Ν.Δ. Οι εργα­ζό­με­νοι στο Νοσο­κο­μείο με επι­στολή τους προς την Διοί­κηση καταγ­γέλ­λουν ανάμεσα σε άλλα, ότι το Νοσο­κο­μείο δεν έχει καύσιμα με συνέ­πεια να μην υπάρχει ζεστό νερό για πολλές ημέρες, υπάρ­χουν ελλεί­ψεις σε ιμα­τι­σμό, σκε­πά­σματα και σεντό­νια σε όλες τις κλι­νι­κές και τα χει­ρουρ­γεία, δεν πλέ­νο­νται επαρκώς τα σκεύη μαγει­ρι­κής και επι­σι­τι­σμού και οι ασθε­νείς στε­ρού­νται ζεστού νερού για την ατο­μι­κής τους υγιεινή.

Στην Κω, το νησί του πατέρα της Ιατρι­κής Ιππο­κράτη, στο νοσο­κο­μείο δεν υπάρχει παθο­λό­γος (παραι­τή­θηκε προ­σφά­τως ο τελευ­ταίος), υπάρχει μόνο ένας νεφρο­λό­γος αντί για 3 που θα έπρεπε να υπη­ρε­τούν, ένας μόνο ΩΡΛ αντί για 3, ένας παι­δί­α­τρος αντί για τρείς και 40% λιγό­τε­ροι υπάλ­λη­λοι νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού. Ο τεχνο­λο­γι­κός εξο­πλι­σμός στο Νοσο­κο­μείο είναι ανύ­παρ­κτος. Για μία απλή επέμ­βαση καταρ­ρά­κτη οι ασθε­νείς θα πρέπει να ταξι­δέ­ψουν εκτός Κω και για πληθώρα άλλων εξε­τά­σεων οι ενδια­φε­ρό­με­νοι πλη­ρώ­νουν σε εξω­τε­ρικά ιατρεία σοβαρά ποσά που θα έπρεπε να καλύ­πτει το κράτος.

Για την τρα­γι­κό­τητα της κατά­στα­σης, αρκεί να δια­βά­σουμε τις δηλώ­σεις μέλους του Δ.Σ του Νοσο­κο­μείου, διο­ρι­σθέ­ντος από την Κυβέρ­νηση, ο οποίος σε συνέ­ντευξη του, ανα­φέ­ρει μεταξύ άλλων :

«……Δεν πάει άλλο, ας ξεση­κω­θούμε, ας κλεί­σουμε τα λιμάνια, ας κλεί­σουμε τα αερο­δρό­μια, κάτι πρέπει να κάνουμε…… θα πω αυτά που βιώνω και ζω εκεί μέσα και ας θίξω όποιον είναι. Θέλεις να είναι υπουρ­γός, να είναι βου­λευ­τής; ….». Αυτά, όχι από κάποιον αντι­πο­λι­τευό­μενο, αντι­θέ­τως. Από στέ­λε­χος της Ν.Δ διο­ρι­σθέν στο Δ.Σ του Νοσο­κο­μείου.

Ανα­ρω­τιέ­μαι, υπάρχει κυβέρ­νηση που να ενδια­φέ­ρε­ται; Οι κύριοι του επι­τε­λι­κού κράτους έχουν άραγε ενη­με­ρω­θεί ότι τα τελευ­ταία 7 χρόνια, έγιναν μόνο από την Κω 943 αερο­δια­κο­μι­δές που θα ήταν περισ­σό­τε­ρες εάν δεν υπήρχε η κάμψη του του­ρι­σμού; Μόνο το κόστος για τις αερο­δια­κο­μι­δές αυτές πλη­σιά­ζει τα € 10.000.000 ; Έχουν ποτέ κατα­με­τρή­σει πόσες εκα­το­ντά­δες ασθενών κατ’έτος , μετα­βαί­νουν στην Αθήνα με συνο­δούς, ανα­ζη­τώ­ντας νοσο­κο­μειακή περί­θαλψη; Έχουν μετρή­σει το κόστος που βαρύνει τους νησιώ­τες για ένα ταξίδι που μπορεί να γίνεται ακόμη και για τις πιο απλές χει­ρουρ­γι­κές επεμ­βά­σεις; Έχουν πλη­ρο­φο­ρη­θεί για νησιώ­τες μας που έχασαν τη ζωή τους εξαι­τίας της έλλει­ψης στοι­χειω­δώς στε­λε­χω­μέ­νου και εξο­πλι­σμέ­νου Νοσο­κο­μείου ; Γνω­ρί­ζουν ότι τα Νοσο­κο­μεία Καρ­πά­θου και Καλύ­μνου δεν έχουν διοι­κητή ; Είναι προ­φα­νές ότι το επι­τε­λικό κράτος του κ.Μητσο­τάκη,

παρεμ­βαί­νει μόνο εκεί που εξυ­πη­ρε­τού­νται τα μεγάλα συμ­φέ­ρο­ντα. Ούτε καν διοι­κη­τές για τα νοσο­κο­μεία δεν βρίσκει. Οι Βου­λευ­τές του στην περιοχή, αδια­φο­ρούν για το χάλι του νοσο­κο­μείου και τάζουν νέα νοσο­κο­μεία!! Ο κ. Πρω­θυ­πουρ­γός, ανα­φέ­ρε­ται τελευ­ταία σε συμ­μα­χι­κές κυβερ­νή­σεις. Μπο­ρούμε στ’αλήθεια να συμ­μα­χή­σουμε με κόμματα παρό­μοιων πολι­τι­κών στην υγεία ; »

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.