ΕΙΔΗΣΕΙΣ

PCR τεστ: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης είναι δωρεάν- Η δήλωση Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου που προκάλεσε αντιδράσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Pcr τεστ

Αντι­δρά­σεις προ­κά­λεσε η δήλωση χθες Πέμπτη του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τάκη, στη συνέ­ντευξη με τον Νίκο Χατζη­νι­κο­λάου, ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνο­νται δωρεάν. Είναι αλήθεια ή είναι ανα­κρι­βές.

Ο δημο­σιο­γρά­φος Νίκος Χατζη­νι­κο­λάου αντέ­δρασε στη δήλωση του πρω­θυ­πουρ­γού σημειώ­νο­ντας ότι έχει ακούσει ότι στην Αυστρία είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με την έρευνα του Euractiv τα μοριακά τεστ έχουν ως εξής στις χώρες της Ευρώπης:

Στην Πολωνία, αν το συντα­γο­γρα­φή­σει γιατρός είναι δωρεάν. Δια­φο­ρε­τικά κοστί­ζει μεταξύ 90 και 110 ευρώ.

Στην Ιταλία, αν κάποιος έχει συμ­πτώ­ματα και το συνιστά ο γιατρός, το τεστ είναι δωρεάν. Τα PCR τεστ πλη­ρώ­νο­νται μόνο αν οι πολίτες χρειά­ζε­ται να ταξι­δέ­ψουν ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Στην Γερ­μα­νία τα τεστ είναι δωρεάν αν συντα­γο­γρα­φη­θούν από τον γιατρό για κάποιον που έχει συμ­πτώ­ματα. Δια­φο­ρε­τικά τα τεστ κοστί­ζουν μεταξύ 35-69 ευρώ για απο­τέ­λε­σμα εντός 24 ωρών.

Στην Αυστρία, τη Βουλ­γα­ρία, τη Σλο­βε­νία, την Αλβανία, την Ουγ­γα­ρία, τη Σερβία, την Κροατία και την Ρου­μα­νία, τα PCR tests είναι δωρεάν αν συντα­γο­γρα­φη­θούν από τον γιατρό.

Στην Πορ­το­γα­λία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασί­λειο, τα τεστ πλη­ρώ­νο­νται από το δημόσιο αν κάποιος έχει συμ­πτώ­ματα ή έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Στη Γαλλία, τα PCR tests είναι δωρεάν αν ο ασθενής έχει συμ­πτώ­ματα και γράψει το τεστ ο γιατρός, αν κάποιος θεω­ρεί­ται επι­σή­μως από τις υπη­ρε­σίες υγείας επαφή κρού­σμα­τος, υπό την προ­ϋ­πό­θεση ότι είναι εμβο­λια­σμέ­νος ή δεν μπορεί να εμβο­λια­στεί για ιατρι­κούς λόγους ή έχει περάσει κορο­νοϊό τους τελευ­ταί­ους 6 μήνες. Οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις έχουν να κάνουν με την πίεση που ασκούν οι υπη­ρε­σίες στη Γαλλία στους αντιεμ­βο­λια­στές. Δια­φο­ρε­τικά η τιμή του τεστ είναι κοντά στα 44 ευρώ.

Στην Σλο­βα­νία τα τεστ είναι δωρεάν για όσους γυρί­ζουν από το εξω­τε­ρικό ή έρχο­νται σε επαφή με κρούσμα ή έχουν συμ­πτώ­ματα. Αλλά οι κρα­τι­κές υπη­ρε­σίες ορίζουν την ημε­ρο­μη­νία του testing γι αυτό και πολλοί επι­λέ­γουν τις ιδιω­τι­κές ηπη­ρε­σίες υγείας με το τεστ να κοστί­ζει από 35 ευρώ και πάνω.

Πηγή thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.