Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος ιδανικός γαμήλιος προορισμός

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως επαγγελματική πλατφόρμα για τους γαμήλιους προορισμούς φιλοξενείται στη Ρόδο. Tο Mitsis Alila Resort & Spa, είναι ο επίσημος οικοδεσπότης του 7ου Ετήσιου Συνεδρίου Destination Wedding Planners (DWP), που ξεκίνησε προχθές Τρίτη και ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη.

Στο συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 350 ειδικοί στους πολυτελείς γάμους από περισσότερες από 40 χώρες, με στόχο να αναδείξουν τις τελευταίες τάσεις στη βιομηχανία των γάμων, τους κορυφαίους προορισμούς, τους χώρους διοργάνωσης, τους δημιουργικούς συνεργάτες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται, για να έρθουν σε επαφή και κυρίως, να συνεργαστούν μεταξύ τους.
Η Ρόδος είχε την τύχη να κερδίσει το συνέδριο από ανταγωνιστικούς προορισμούς. Κανονικά, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020, αναβλήθηκε όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορεί να μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του 7ου ετήσιου συνεδρίου Destination Wedding Planners (DWP), ο προορισμός παρέμεινε όμως σταθερός!
Οι σύνεδροι οι οποίοι στο περιθώριο του συνεδρίου πραγματοποιούν εκδρομές σε διάφορα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού, όπως η Μεσαιωνική Πόλη και οι Πηγές Καλλιθέας, δηλώνουν μαγεμένοι με τα όμορφα τοπία και ανακαλύπτουν σημεία τα οποία προσφέρονται για την τέλεση γάμων!
Γενικότερα, η διοργάνωση αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη της Ρόδου ως ιδανικού «γαμήλιου προορισμού», στόχος που συγκαταλέγεται στις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.


Ο Δήμος Ρόδου μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού και των υπηρεσιών του από την πρώτη στιγμή στηρίζει τη διοργάνωση ενεργά, από την θερμή υποδοχή των συνέδρων στο αεροδρόμιο με τοπικά παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακά κεράσματα μέχρι τη διευθέτηση της τελευταίας λεπτομέρειας για τα διάφορα eventw που πραγματοποιούνται.
Οι διοργανωτές θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά. Δηλώνουν ότι η Ρόδος ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις ανάγκες τους με τρόπο τέτοιο που ξεπερνά ακόμη και τα πιο υψηλά στάνταρτς που θέτουν, πράγμα που δημιουργεί νέες προοπτικές για το νησί.
Άλλωστε η Ρόδος ήταν πάντα ένας κορυφαίος προορισμός γάμου για τα ζευγάρια.
Θεωρείται ως ιδανικός προορισμός γαμήλιου τουρισμού για σχεδόν 1 στα 4 ζευγάρια, οπότε η διοργάνωση του συνεδρίου στο νησί μας θεωρείται ως μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθεί η Ρόδος ως διεθνής προορισμός για την τέλεση γάμων.
Πλέον, το νησί της Ρόδου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προσφέρει 50 εναλλακτικές ειδυλλιακές τοποθεσίες εντός και εκτός πόλης, στα ζευγάρια που αναζητούν ένα ξεχωριστό σκηνικό για το γάμο τους, ενώ σύντομα θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου Ρόδου μέσω της οποίας θα μπορούν τα ζευγάρια από όλο τον κόσμο να επιλέγουν την τοποθεσία στην οποία θέλουν να τελεστεί ο γάμος τους και να διευθετούν τα διαδικαστικά ζητήματα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πλατφόρμα του DWP, το συνέδριο χαρακτηρίζεται διαχρονικά ως εξαιρετικό για το 98% των συμμετεχόντων, ενώ οι συναντήσεις στο διάστημα των 3 ημερών ξεπερνούν τις 4.000!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου