ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση Metron Analysis – Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

news room 1 λεπτό ανάγνωση
υπουργικο

Οικο­νο­μία και ακρί­βεια, παν­δη­μία και υγεία είναι μακράν τα δύο σημα­ντι­κό­τερα ζητή­ματα που απα­σχο­λούν τους πολίτες σύμφωνα με τη δημο­σκό­πηση της Metron Analysis που δημο­σιεύ­ε­ται στο Βήμα της Κυρια­κής.

Δένδιας και Πιερ­ρα­κά­κης πρώτοι στις θετικές αξιο­λο­γή­σεις

Μάλιστα αυτά τα δύο ζητή­ματα συγκε­ντρώ­νουν το καθένα το 30% των απα­ντή­σεων, δηλαδή το 60% των ερω­τη­θέ­ντων θεωρεί ως σημα­ντι­κό­τερο πρό­βλημα είτε την ακρί­βεια και την οικο­νο­μία είτε την παν­δη­μία και την ιατρική περί­θαλψη. Με πολύ χαμηλά ποσοστά (μονο­ψή­φια) ακο­λου­θούν όλα τα υπό­λοιπα. Μόλις το 6% θεωρεί ως σημα­ντι­κό­τερο πρό­βλημα την εξω­τε­ρική πολι­τική.

Στο πλαίσιο αυτό που αξιο­λο­γεί­ται συνο­λικά το έργο της κυβέρ­νη­σης αλλά και της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, του πρω­θυ­πουρ­γού και του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδια­φέ­ρον το γεγονός ότι στην αξιο­λό­γηση των υπουρ­γών τις δύο πρώτες θέσεις με τις περισ­σό­τε­ρες θετικές γνώμες από τους πολίτες κατα­λαμ­βά­νουν οι Νίκος Δένδιας και ο Κυριά­κος Πιερ­ρα­κά­κης, δύο υπουρ­γοί που δεν σχε­τί­ζο­νται με τα δύο βασικά προ­βλή­ματα που απα­σχο­λούν τους πολίτες.

Τομέας ευθύνης του Νίκου Δένδια είναι η εξω­τε­ρική πολι­τική και αιχμή της οι ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέσεις που είναι και το σημα­ντι­κό­τερο ζήτημα που έχει να δια­χει­ρι­στεί το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών, ενώ ο κ. Πιερ­ρα­κά­κης σχε­τί­ζε­ται με την ψηφιο­ποί­ηση του κράτους και της οικο­νο­μίας.

Μάλιστα η ψηφιο­ποί­ηση του κράτους απο­τε­λεί και τον μονα­δικό τομέα όπου οι αξιο­λο­γή­σεις των επι­δό­σεων της κυβέρ­νη­σης και του πρω­θυ­πουρ­γού από τους πολίτες δεν είναι αρνη­τική. Ο ψηφια­κός μετα­σχη­μα­τι­σμός αξιο­λο­γεί­ται θετικά από τους πολίτες με 67%.

Στην αξιο­λό­γηση των υπουρ­γών πρώτος εμφα­νί­ζε­ται ο Νίκος Δένδιας με τις αυθόρ­μη­τες θετικές απα­ντή­σεις να φτάνουν το 19%. Δεύ­τε­ρος είναι ο Κυριά­κος Πιερ­ρα­κά­κης με 14% θετικές αξιο­λο­γή­σεις και ακο­λου­θούν με ποσοστό κάτω του 10% οι Βασίλης Κικί­λιας, Άδωνις Γεωρ­γιά­δης, Χρήστος Σταϊ­κού­ρας, Νίκος Χαρ­δα­λιάς κ.ά.

Σημειώ­νε­ται ότι στα ευρή­ματα δεν περι­λαμ­βά­νε­ται η αξιο­λό­γηση και επί­δραση της ελλη­νο­γαλ­λι­κής συμ­φω­νίας αμυ­ντι­κής συνερ­γα­σίας, η οποία ανα­κοι­νώ­θηκε την τελευ­ταία ημέρα διε­ξα­γω­γής της έρευνας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.