Ειδήσεις

Πλαστά πιστοποιητικά: Στο μικροσκόπιο 25 εμβολιαστικά κέντρα – Οι νέες καταγγελίες και τα μοτίβα της απάτης

«Καίει» το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Άλλες δύο καταγγελίες εξετάζει τις τελευταίες ώρες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Όπως μετέδωσε το STAR, στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται 25 εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για πλαστά πιστοποιητικά.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης «τα 25 εμβολιαστικά σημεία που ελέγχονται προληπτικά αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κρήτη, την Ήπειρο, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις τρεις Περιφέρειες της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν και δύο συγκεκριμένες καταγγελίες στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και την Πελοπόννησο που διερευνώνται για να δούμε εάν υπήρχε κάποιο σχήμα απάτης

Τα μοτίβα της απάτης για να εξασφαλιστεί πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού
Οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μελετούν προσεκτικά τα μοτίβα για να εντοπίσουν τυχόν παρατυπίες. Δηλ. βλέπουν ότι σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα πηγαίνει κόσμος από μακρινές περιοχές, κάτι που φαίνεται από τον ταχυδρομικό τους κώδικα.

Σε άλλη περίπτωση διαπιστώνουν προσέλευση σε συγκεκριμένες απογευματινές ώρες άρα μπορεί κάποιος συγκεκριμένος υπάλληλος να έχει βάρδια εκείνη την ώρα και να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά.

Σε μια τρίτη περίπτωση βλέπουν απότομη αύξηση των εμβολιασμών μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από εκεί που οι αριθμοί ήταν χαμηλοί.

«Τα ψηφιακά ίχνη, ο πλούτος των βάσεων δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας επιτρέπουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τη συνεχή επιτήρηση του συστήματος και την ανίχνευση ανώμαλων μοτίβων» τονίζει ο κ. Μπίνης.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας υποστηρίζει ότι η «Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και προσθέτει ότι «οι αστυνομικοί επεμβαίνουν προληπτικά αλλά ιδιαίτερα όπου υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις και καταγγελίες για απάτες, κυκλώματα εξαπατήσεων ή ηθικής απαξίας διασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία των εμβολιασμών».

Αντιεμβολιαστές προσπαθούν να χρηματίσουν νοσηλευτές για να λάβουν πιστοποιητικό
Οι Αρχές φαίνεται ότι θα έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας το επόμενο διάστημα καθώς πολλοί αντιεμβολιαστές προσπαθούν να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά με αποτέλεσμα να προκαλείται ένταση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του κ. Μιχάλη Γιαννάκου «πηγαίνουν στα κέντρα άτομα τα οποία προσπαθούν να χρηματίσουν εν ψυχρώ νοσηλευτές για να εξασφαλίσουν πλαστό πιστοποιητικό. Οι συνάδελφοι εξοργισμένοι τους πετούν έξω και φωνάζουν την Αστυνομία».

Μάλιστα πολλοί υγειονομικοί δίνουν αγώνα για να μην πεταχτούν δόσεις εμβολίων.

Πηγή enikos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου