ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. από τον Ν. Δένδια για τουρκική προκλητικότητα – Παρουσίασε χάρτη για το περιστατικό στην Κρήτη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δένδιας

Xάρτη παρου­σί­ασε στους ομο­λό­γους του της Ε.Ε. ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Νίκος Δένδιας κατά την ενη­μέ­ρωση που έκανε προ ημερών για την τουρ­κική προ­κλη­τι­κό­τητα αλλά και για το περι­στα­τικό με το ερευ­νη­τικό πλοίο έξω από την Κρήτη, σύμφωνα με διπλω­μα­τι­κές πηγές.

Ο Έλληνας υπουρ­γός παρου­σί­ασε τον χάρτη εξη­γώ­ντας στους Ευρω­παί­ους ομο­λό­γους του το σημείο ακριβώς που βρέ­θη­καν τα τουρ­κικά πολε­μικά πλοία, τα οποία έφτασαν σε από­σταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανα­το­λι­κές ακτές της Κρήτης. Ερμη­νεύ­ο­ντας τη νέα κλι­μά­κωση της τουρ­κι­κής παρα­βα­τι­κό­τη­τας, οι διπλω­μα­τι­κές πηγές εκτί­μη­σαν ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει ενι­σχυ­θεί η θέση της λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγα­νι­στάν.

Πρό­κει­ται ωστόσο, όπως εκτί­μη­σαν οι διπλω­μα­τι­κές πηγές, για λάθος θεώρηση των πραγ­μά­των και υπεν­θύ­μι­σαν ότι ο πρό­ε­δρος Μπάι­ντεν αρνή­θηκε να συνα­ντή­σει τον πρόεδρο Ερντο­γάν στο πλαίσιο της ΓΓ του ΟΗΕ παρά τα επίμονα τουρ­κικά αιτη­ματα. Τόνισαν μάλιστα ότι αμέσως μετά την συνά­ντηση του με τον κ. Τσα­βού­σο­γλου και ο Αμε­ρι­κα­νός ΥΠΕΞ ζήτησε την απο­μά­κρυνση των τουρ­κι­κών στρα­τευ­μά­των από την Λιβύη.

Η ελλη­νική διπλω­μα­τία σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες θεωρεί σημα­ντικό το γεγονός ότι δέχθηκε η Γερ­μα­νία τη συμ­με­τοχή της Ελλάδας με καθε­στώς χώρας παρα­τη­ρητή στην Υπουρ­γική Διά­σκεψη για την Λιβύη. Αυτό εκλή­φθηκε ως ένα θετικό βήμα και υπάρχει η εκτί­μηση ότι θα μπο­ρέ­σει η χώρα μας στο εγγύς μέλλον να συμ­με­τέ­χει πιο ενεργά σε αυτές τις διπλω­μα­τι­κές διερ­γα­σίες.

Πηγή ertnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.