ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποσύρονται τα αθλητικά παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» μετά την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
x7jp8bvl0ts61-1

Στα αθλη­τικά ανα­γρα­φό­ταν η φράση «λεφτά υπάρ­χουν» -Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις 3 Σεπτεμ­βρίου – Το κόστος τους ξεπερ­νούσε τα 200 ευρώ – Στο παρελ­θόν είχε ζητηθεί από εται­ρεία fast food να απο­σύ­ρει την ονο­μα­σία «ΠΑΣΟΚ»

Απο­σύ­ρο­νται από την αγορά τα αθλη­τικά παπού­τσια «ΜΠΑΣΟΚ» που δημιούρ­γησε πριν από λίγες ημέρες, 17χρονος επι­χει­ρη­μα­τίας από τη Ρόδο. Τα λευ­κο­πρα­σινα σνίκερς με σύνθημα «λεφτά υπάρ­χουν» είχαν πάνω τους παρά­φραση της ονο­μα­σίας του ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, λογό­τυπο του κόμ­μα­τος.

Το κόστος τους ξεπερ­νούσε τα 200 ευρώ και από την πρώτη ώρα της παρου­σί­α­σής τους είχαν μεγάλη ζήτηση. Παρου­σιά­στη­καν για πρώτη φορά στις 3 του Σεπτέμ­βρη, 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, έντονα και άμεσα αντέ­δρασε η Τρι­κούπη. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες του protothema.gr, ο γραμ­μα­τέας Επι­κοι­νω­νίας Πανα­γιώ­της Βλάχος και διευ­θυ­ντής της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομάδας του Κινή­μα­τος Αλλαγής και δικη­γό­ρος, Δημή­τρης Μάντζος επι­κοι­νώ­νη­σαν με τον επι­χει­ρη­μα­τία και ζήτησαν να απο­συρ­θεί το προϊόν, καθώς απα­γο­ρεύ­ε­ται η εμπο­ρική χρήση του ονό­μα­τος και σήματος του κόμ­μα­τος αφού παρα­βιά­ζει την πνευ­μα­τική ιδιο­κτη­σία (αρ. 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουρ­γός και παρα­γω­γός των αθλη­τι­κών παπου­τσιών, συμ­φώ­νησε στην από­συρση του προ­ϊ­ό­ντος από την παρα­γωγή και την προ­ώ­θηση. Όπως λένε πηγές στο protothema.gr, ο ίδιος υπο­στή­ριξε ότι ο παππούς του ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για αυτό και έχει μια ιδιαί­τερα συναι­σθη­μα­τική σχέση και νοσταλ­γία με το κόμμα.

Σημειώ­νε­ται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρι­κούπη και προ­σω­πικά ο Πανα­γιώ­της Βλάχος παρεμ­βαί­νουν νομικά για εμπο­ρική χρήση του ονό­μα­τος ή του λογό­τυ­που του ΠΑΣΟΚ. Στο παρελ­θόν, έχουν ζητήσει από εται­ρεία fast food να απο­σύ­ρει την ονο­μα­σία «ΠΑΣΟΚ» από μπέρ­γκερ ακόμη και από είδη βάπτι­σης.

Πάντως, ο νεαρός επι­χει­ρη­μα­τίας, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδε­χό­μενο όσα σνίκερς απέ­μει­ναν να τα δωρίσει σε όσους φίλους του κόμ­μα­τος επι­θυ­μούν ένα ζευγάρι.

Πηγή protothema.gr

Ελένη Γκρή­γκο­βιτς

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.