ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιγκουίνοι: Καθάρισαν…. δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
Πιγκουίνοι

Το Σάββατο 21 Αυγού­στου οι Πιγκουί­νοι… έδειξαν τον σωστό περι­βαλ­λο­ντικό δρόμο για ένα καλύ­τερο αύριο για όλους μας, με την δράση «Plogging» που συν­δυά­ζει άσκηση και προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος.

Ανα­λυ­τικά η ανα­κοί­νωση που εκδό­θηκε προς ενη­μέ­ρωση:

«Οι πυρ­κα­γιές που πλήτ­τουν όλο και πιο έντονα τη χώρα μας κατά τη διάρ­κεια των τελευ­ταίων ετών δεν έχουν αφήσει κανέναν ασυ­γκί­νητο. Μάλλον όμως δεν μας έχουν ταράξει αρκετά.

Η περι­βαλ­λο­ντική συνεί­δηση θεω­ρού­νταν μέχρι πρό­σφατα μια πολύ θεω­ρη­τική και αόριστη έννοια που δεν έχριζε μεγάλης σημα­σίας. Ανα­κύ­κλωση, εξοι­κο­νό­μηση ενέρ­γειας, συνετή χρήση του νερού, προ­στα­σία της θάλασ­σας, και πολλά άλλα είναι ζητή­ματα για τα οποία οι προη­γού­με­νες γενιές είχαν το άλλοθι της άγνοιας. Τη σημε­ρινή μέρα όμως, βρι­σκό­μα­στε πλέον στο σημείο εκείνο όπου είναι υπο­χρέ­ωσή μας όχι μόνο να εφαρ­μό­ζουμε οι ίδιοι πρα­κτι­κές που συνει­σφέ­ρουν στην προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, αλλά και να διο­χε­τεύ­σουμε τη γνώση στα παιδιά μας του πως να είναι σύμ­μα­χοί του. Καθί­στα­ται πλέον ανάγκη να βοη­θή­σουμε τη νέα γενιά να αντι­λη­φθεί τη σημασία της προ­στα­σίας του περι­βάλ­λο­ντος, ώστε να γίνει δεύτερη φύση τους.

Τι καλύ­τερο από μια βόλτα στην πόλη μας να συν­δυα­στεί με μια οικο­γε­νειακή, οικο­λο­γική δρα­στη­ριό­τητα. Το ραντε­βού μας ήταν στα πάρ­κινγκ του Βιρ­τζί­νια στην Καλ­λι­θέα, Φορέ­σαμε όλοι τα γάντια μας και ξεκι­νή­σαμε άλλοτε με αργό ρυθμό καθώς υπήρχε μεγα­λύ­τερη ανάγκη να ψάχνουμε για πετα­μένα απορ­ρίμ­ματα και άλλοτε με πιο γρήγορο ρυθμό, τρέ­χο­ντας στα πιο καθαρά σημεία. Ο προ­ο­ρι­σμός του πρώτου plogging για την ομάδα των Πιγκουί­νων ήταν οι Πηγές Καλ­λι­θέας. Μέσα από τέτοιες ομα­δι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, τα παιδιά μας δια­μορ­φώ­νουν κριτική σκέψη, ειδικά όταν συνο­δεύ­ουμε την εκά­στοτε δρα­στη­ριό­τητα περ­νώ­ντας ευχά­ρι­στα με τους φίλους μας.

Η γενι­κό­τερη επαφή με τη φύση, ωφελεί τα παιδιά μας σε πολλά επίπεδα: Τους προ­κα­λεί το ενδια­φέ­ρον, τα ευαι­σθη­το­ποιεί, και τους μαθαί­νει να σέβο­νται τα αγαθά που η ίδια μας χαρίζει.

Ένα μεγάλο ευχα­ρι­στώ στην οικο­γέ­νεια των Πιγκουί­νων και στους μεγά­λους πρω­τα­γω­νι­στές της δράσης μας που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές μας και τους γονείς τους. Φυσικά η δράση μας έκλεισε στο φυσικό μας στοι­χείο την θάλασσα όπου είχαμε την ευκαι­ρία να ξεκου­ρα­στούμε και να χαλα­ρώ­σουμε όλοι μαζί.

Απο­λο­γι­σμός plogging

Από­σταση : 4,5χλμ

Υψό­με­τρο : 80μ

Περ­πά­τημα : 3χλμ

Τρέξιμο : 1,5χλμ

Σακού­λες:30 20 λίτρων

Σκου­πί­δια : 800 κιλά

Συνο­λι­κός χρόνος 2 ώρες

Κολύμ­βηση στις πηγές Καλ­λι­θέας: 30 λεπτά

Αυτό που μας χαρο­ποιεί περισ­σό­τερο στον απο­λο­γι­σμό είναι τα χαμό­γελα των παιδιών στο τέλος, μετά από 2 απαι­τη­τι­κές ώρες».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.