ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Εκκενώνονται  οικισμοί

news room 1 λεπτό ανάγνωση
733

ε τρία μέτωπα καίει η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, με τις φλόγες να «κατα­πί­νουν» χιλιά­δες στρέμ­ματα παρ­θέ­νου δάσους. Οι τοπικές αρχές καλούν τους κατοί­κους των χωριών να απο­μα­κρυν­θούν και να κατευ­θυν­θούν προς την Ιστιαία. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες τοπικών ΜΜΕ από τη φωτιά έχουν καεί σπίτια και αυτο­κί­νητα.

Όλα αυτά την ώρα που πλη­θαί­νουν οι καταγ­γε­λίες για πολύ αραιές πτήσεις των ενα­έ­ριων μέσων κατά­σβε­σης. Παρά τις υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες των πυρο­σβε­στών, οι ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις είναι διαρ­κείς και δυσκο­λεύ­ουν τις προ­σπά­θειες.

Φεύγουν και οι τελευ­ταίοι κάτοι­κοι από το χωριό Κου­κου­λοί

Νωρί­τερα, απο­χώ­ρη­σαν και οι τελευ­ταίοι κάτοι­κοι του οικι­σμού Κου­κου­λοί. Το σημείο θεω­ρεί­ται ιδιαί­τερα κρίσιμο καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι η φωτιά δεν πρέπει σε καμία περί­πτωση να ξεφύγει από εκεί.

Καταγ­γε­λίες για κωλυ­σιερ­γίες

Οργι­σμέ­νοι κάτοι­κοι καταγ­γέλ­λουν ότι το πρώτο πυρο­σβε­στικό ελι­κό­πτερο έκανε την εμφά­νισή του στην περιοχή στις 10:50 το πρωί. Έχουν καεί σπίτια και επι­χει­ρή­σεις, είπε ο αντι­δή­μαρ­χος Μαντου­δίου, μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ραση του OPEN.

Kάτοικος των Κεχριών μη μπο­ρώ­ντας να συγκρα­τή­σει την αγα­νά­κτησή του, είπε ότι τους απο­μά­κρυ­ναν από τα σπίτια τους κι εκείνοι με δικά τους μέσα προ­σπα­θούν να περιο­ρί­σουν τη φωτιά. «Ήρθε το αυτο­κί­νητο με τις σει­ρή­νες και μας είπε πως θα καούμε. Σώπα που θα φύγουμε από τα σπίτια μας! Και ήρθαμε σβήσαμε μόνοι μας τις φωτιές, χωρίς κανένα ελι­κό­πτερο! Με την προ­σπά­θεια των ντόπιων όλα».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.