Τοπικές Ειδήσεις

Εμπόλεμη κατάσταση στη Ρόδο – Δύσκολη νύχτα

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στη Ρόδο, καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.

Αυτή την ώρα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς μετά τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν.

«Η φωτιά στην Ψίνθο είναι 200 μέτρα από τα σπίτια. Βλέπω τη φωτιά πάνω από το βουνό να καίει τα πάντα» ανέφερε στο OPEN o πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Κωστομοίρης, ο οποίος παραμένει στο χωριό ενώ σχεδόν το 90% έχουν εγκαταλείψει τα σπίτι τους μετά το μήνυμα του 112 που καλούσε σε εκκένωση.Όπως εξήγησε ο κ. Κωστομοίρης, η φωτιά κινείται προς τις Καλυθιές.

Εν τω μεταξύ, το αδιαχώρητο γίνεται στους δρόμους ιδίως στην περιοχή των ανατολικών ακτών, καθώς οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν απομακρύνονται. Η ουρά των αυτοκινήτων απίστευτη, με τους φωτεινούς σηματοδότες να βρίσκονται εκτός λειτουργίας, ενώ έντονη είναι η απουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Χωρίς ρεύμα και νερό εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλο μέρος του νησιού, η επικοινωνία μέσω κινητής τηλεφωνίας είναι δύσκολη έως αδύνατη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου