Ένα πιλοτικό σύστημα επιτήρησης των συνόρων με αερόστατο θα δοκιμάσουν Frontex και ελληνικό Λιμενικό.
Στόχος είναι να αποτιμηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα αλλά και το κόστος χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων.
Τα αερόστατα θα πετούν σε διάφορα ύψη ούτως ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά τους στην ανίχνευση παράτυπων διελεύσεων των συνόρων καθώς και η δυνατότητά τους στην υποστήριξη επιχειρήσεων διάσωσης στη θάλασσα και στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.
Η τετράμηνη δοκιμαστική περίοδος θα λάβει χώρα στην Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.