ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά το Freedom pass έρχονται τα free data για τους νέους: Πακέτα προσφορών και από τις επιχειρήσεις

news room 3 λεπτά ανάγνωση
κινητό-παιδιά

Η “κάρτα ελευ­θε­ρίας” των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 -25 ετών, φαί­νε­ται να είναι μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες στους σχε­δια­σμούς της κυβέρ­νη­σης, είναι και η χορή­γηση δωρεάν data για σερ­φά­ρι­σμα στο ίντερ­νετ αλλά και για τη χρήση των social media.

Στο Μαξίμου επι­χει­ρούν με κάθε τρόπο να ενθαρ­ρύ­νουν τους νέους να εμβο­λια­στούν, παράλ­ληλα όμως στέλ­νουν ένα μήνυμα πως και στην μετά covid εποχή θα συνε­χι­στούν οι κινή­σεις στή­ρι­ξης της συγκε­κρι­μέ­νης ηλι­κια­κής ομάδας που απο­τε­λεί το μέλλον της χώρας.

Τα δωρεάν data ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νω­θούν πιθα­νό­τατα από τον υπουργό ψηφια­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης Κυριάκο Πιερ­ρα­κάκη και θα ισχύ­σουν μέσα στο καλο­καίρι.

Παράλ­ληλα, από το φθι­νό­πωρο εξε­τά­ζε­ται το ενδε­χό­μενο να συνε­χι­στεί και να επε­κτα­θεί και σε άλλες ηλικίες το πρό­γραμμα “ψηφιακή μέριμνα” το οποίο αφο­ρούσε αρχικά μαθητές και φοι­τη­τές. Πρό­κει­ται για ένα voucher μέσω του οποίου μπορούν να αγο­ρά­ζουν οι νέοι φθη­νό­τερα ηλε­κτρο­νι­κούς υπο­λο­γι­στές και tablet.

O Κυριά­κος Μητσο­τά­κης καθ’ όλη τη διάρ­κεια της παν­δη­μίας είχε ανα­φερ­θεί πολλές φορές κατά τη διάρ­κεια των ομιλιών του στους νέους, οι οποίοι ταλαι­πω­ρή­θη­καν από τα συνεχή περιο­ρι­στικά μέτρα και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν επι­βρα­βευ­τεί.

Όπως σημειώ­νουν κυβερ­νη­τικά στελέχη, στόχος του πρω­θυ­πουρ­γού είναι να φέρει σε πρώτο πλάνο τη νέα γενιά, δίνο­ντας κίνητρα από πόρους που θα έρθουν μέσω του Ταμείου Ανά­καμ­ψης για την ψηφιακή ανά­πτυξη της χώρας. “Πιστεύω πως θα λει­τουρ­γή­σει το voucher που δόθηκε ως επι­βρά­βευση και ως ένα περαι­τέρω κίνητρο. Οι νέοι έχουν κοι­νω­νική συνεί­δηση, ήδη έχουν προ­σέλ­θει πάρα πολλοί για να εμβο­λια­στούν. Προ­σπα­θούμε να βοη­θή­σουμε να ενθαρ­ρύ­νουμε. Πιστεύω πως θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς”, τόνισε στο Open η Αρι­στο­τε­λία Πελώνη.

Ήδη στο εξω­τε­ρικό πολλές εται­ρείες δίνουν κίνητρα στους εργα­ζό­με­νους ή στους πολίτες προ­κει­μέ­νου να σπεύ­σουν στα εμβο­λια­στικά κέντρα.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης υπο­στή­ριξε πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε σημα­ντικά απο­τε­λέ­σματα για την υγειο­νο­μική θωρά­κιση της χώρας απέ­να­ντι στον κορο­νοϊό και τις μεταλ­λά­ξεις της νόσου.

“Θα ενθάρ­ρυνα περισ­σό­τε­ρες επι­χει­ρή­σεις να κάνουν κάτι αντί­στοιχο διότι είμαστε συμ­μέ­το­χοι σε μια μεγάλη προ­σπά­θεια να πεί­σουμε όσο το δυνατόν περισ­σό­τε­ρους πολίτες να εμβο­λια­στούν. Και ναι δεν είναι καθόλου κακό σε αυτή την προ­σπά­θεια να χρη­σι­μο­ποιούμε και τέτοια κίνητρα και όταν μάλιστα το βάρος επι­με­ρί­ζε­ται μεταξύ του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού και των επι­χει­ρή­σεων θα είμαστε ακόμα πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κοί για να πετύ­χουμε αυτό το στόχο” σήμεί­ω­σει ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Πρώτο δείγμα θετικό

Τα πρώτα μηνύ­ματα μετά τις ανα­κοι­νώ­σεις για την “κάρτα ελευ­θε­ρίας” είναι ιδιαι­τέ­ρως ενθαρ­ρυ­ντικά, καθώς τα ραντε­βού στην ηλι­κιακή κατη­γο­ρία 18 – 25 ετών σχεδόν διπλα­σιά­στη­καν. Όπως ανα­κοί­νωσε ο Βασίλης Κικί­λιας από το βήμα της Βουλής, από τα 9.000 που ήταν ο καθη­με­ρι­νός μέσος όρος χθες έφτασαν τις 18.500.

Αν και είναι νωρίς ακόμα προ­κει­μέ­νου να διε­ξα­χθούν συμπε­ρά­σματα για την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τητα του, στο Μαξίμου εκτι­μούν πως στα­διακά ολοένα και θα αυξά­νε­ται η προ­σέ­λευση των νέων στα εμβο­λια­στικά κέντρα.

Ο υπουρ­γός Υγείας άσκησε κριτική στην αντι­πο­λί­τευση που χαρα­κτή­ρισε το “freedom pass” ως εξαγορά των νέων τονί­ζο­ντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επι­χει­ρεί να τους καπε­λώ­σει. “Η αντι­πο­λί­τευση θεωρεί το συγκε­κρι­μένο μέτρο δωρο­δο­κία. Σοβαρά; Είναι δωρο­δο­κία και στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στη Γαλλία, που κάνουν το ίδιο; Στο τέλος – τέλος ας κρίνουν το μέτρο οι ίδιοι οι νέοι. Εσείς θέλετε να τους καπε­λώ­σετε”.

Μητσο­τά­κης: Οι επι­χει­ρή­σεις να ενθαρ­ρύ­νουν τον εμβο­λια­σμό

Πρώτο μέλημα της κυβέρ­νη­σης είναι να δημιουρ­γη­θεί πριν από το φθι­νό­πωρο ένα ισχυρό τείχος ανοσίας απέ­να­ντι στην παν­δη­μία, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθούν νέα περιο­ρι­στικά μέτρα, τα οποία δεν αντέχει η κοι­νω­νία και πολύ περισ­σό­τερο η οικο­νο­μία. Ο πρω­θυ­πουρ­γός μιλώ­ντας σε εκδή­λωση του ΣΕΒ κάλεσε τις επι­χει­ρή­σεις να ακο­λου­θή­σουν το παρά­δειγμα της κυβέρ­νη­σης για την επι­βρά­βευση των νέων που θα εμβο­λια­στούν.

“Δεν θέλω να αφήσω ασχο­λί­α­στο το γεγονός ότι ναι, υπήρξαν επι­χει­ρή­σεις που έσπευ­σαν να έρθουν και να συντα­χθούν με την πρω­το­βου­λία της κυβέρ­νη­σης να επι­βρα­βεύ­σει τους νέους οι οποίοι θα εμβο­λια­στούν, με το ποσό των 150 ευρώ, δίνο­ντας αντί­στοι­χες παροχές σε είδος που συν­δέ­ο­νται με τη δική τους δρα­στη­ριό­τητα”.

Πηγή thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.