ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτότυπη διαμαρτυρία με John Cage για την απαγόρευση της μουσικής σε καφέ και εστιατόρια

news room 2 λεπτά ανάγνωση
εστίαση

Με μια πρω­τό­τυπη, αλλά οργι­σμένη δια­μαρ­τυ­ρία αντιδρά ο «Κύκλος Επαγ­γελ­μα­τιών Εστί­α­σης» στην απα­γό­ρευση της μου­σι­κής στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους των καφέ και εστια­το­ρίων. Αφιε­ρώ­νουν… John Cage στην κυβέρ­νηση

Με μια πρω­τό­τυπη, αλλά οργι­σμένη δια­μαρ­τυ­ρία αντιδρά ο «Κύκλος Επαγ­γελ­μα­τιών Εστί­α­σης» στην απα­γό­ρευση της μου­σι­κής στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους των καφέ και εστια­το­ρίων.

Έχοντας απο­στεί­λει τρεις επι­στο­λές στον πρω­θυ­πουργό, σε υπουρ­γούς και φορείς της κυβέρ­νη­σης, καλώ­ντας τους σε διάλογο για να βρεθούν λύσεις για τη βιώσιμη επα­να­λει­τουρ­γία του κλάδου, δια­μαρ­τύρ­το­νται για την πρό­σφατη ΚΥΑ, που εκδό­θηκε για να απο­κα­τα­στή­σει το μπέρ­δεμα με τους ΚΑΔ των καφέ-μπαρ, αλλά προ­σέ­θεσε ένα άλλο παρά­λογο – για τους επαγ­γελ­μα­τίες του κλάδου, αλλά και για τους περισ­σό­τε­ρους πολίτες – απα­γο­ρευ­τικό μέτρο.

«Στα­μα­τή­στε να μας αντι­με­τω­πί­ζετε σαν άχρηστα σκου­πί­δια. Είμαστε το 25% του ΑΕΠ και εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι και οικο­γέ­νειες», γράφουν στην οργι­σμένη ανα­κοί­νωσή τους τα μέλη του «Κύκλου Εστί­α­σης». Κατη­γο­ρούν την κυβέρ­νηση ότι δρο­μο­λο­γεί τον οικο­νο­μικό τους θάνατο, καθώς ειδικά τα μικρό­τερα μαγαζιά, καφέ- μπαρ και εστια­τό­ρια, τα οποία απο­τε­λούν και τον κορμό του «Κύκλου Εστί­α­σης», δεν μπορούν να επι­βιώ­σουν με τη δίωρη σιωπηλή λει­τουρ­γία σε ελά­χι­στα τετρα­γω­νικά εξω­τε­ρι­κού χώρου.

Για το λόγο αυτό, απο­φά­σι­σαν να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν με ένα πρω­τό­τυπο τρόπο: Να παίζουν αστα­μά­τητα το πρω­το­πο­ριακό έργο «4’33″»  του πει­ρα­μα­τι­στή Αμε­ρι­κα­νού μου­σι­κού, John Cage, τέσσερα λεπτά και 33 δευ­τε­ρό­λε­πτα σιωπής.

Ολό­κληρη η επι­στολή:

Η Εστίαση για μας είναι συνυ­φα­σμένη με τον αστικό μας πολι­τι­σμό!

Μετά από τις αλλε­πάλ­λη­λες αστο­χίες της, η κυβέρ­νηση επι­βάλ­λει την συνέ­χιση της σιωπής της Μ. Εβδο­μά­δας και των αμνών και, όλως τυχαίως, την συν­δυά­ζει με το «άνοιγμα» της Εστί­α­σης.

Η κυβέρ­νηση, μετά το αλαλούμ των αντι­κρουό­με­νων ανα­κοι­νώ­σεων και την απο­λύ­τως ανεύ­θυνη στάση της –  η ΚΥΑ εκδό­θηκε ξημε­ρώ­ματα Μ.Παρα­σκευής, ενώ όφειλε νωρί­τερα, προ­κει­μέ­νου να απο­κα­τα­στή­σει το μπάχαλο με τους ΚΑΔ και να ενη­με­ρώ­σει τους ιδιο­κτή­τες και τους εργα­ζο­μέ­νους εάν και πότε εργά­ζο­νται – μας επε­φύ­λαξε άλλη μια έκπληξη: απα­γό­ρευσε την μουσική σε όσα κατα­στή­ματα θα λει­τουρ­γή­σουν!!!

Τα επι­χει­ρή­ματα είναι εντελώς φαιδρά.

Η κυβέρ­νηση μπορεί να θέλει να αυτο­κτο­νή­σει πολι­τικά, μόνο που έχει δρο­μο­λο­γή­σει πρώτα τον δικό μας θάνατο.

Μας επι­βάλ­λει δηλαδή δίωρη εργασία 20.30 – 22.30 και συγ­χρό­νως απα­γο­ρεύει και την χρήση μου­σι­κής.

Ανα­ρω­τιό­μα­στε: ζείτε σε ένα παράλ­ληλο σύμπαν;

Γιατί δεν μας ρωτάτε πώς κρί­νουμε ότι πρέπει να ανοί­ξουμε;

Είμαστε οι καθ’ ύλην αρμό­διοι.

Στα­μα­τή­στε να μας αντι­με­τω­πί­ζετε σαν άχρηστα σκου­πί­δια.

Είμαστε το 25% του ΑΕΠ και εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι και οικο­γέ­νειες.

Εμείς, όσοι βρούμε το κου­ρά­γιο να ανοί­ξουμε, θα παί­ζουμε κάθε βράδυ στο δίωρο, που μας επι­βάλ­λε­ται να εργα­στούμε, παρά το γεγονός ότι μας χρε­ώ­σανε ολό­κληρο το τέλος επι­τη­δεύ­μα­τος, και θα έχουμε στο «replay» το μουσικό κομμάτι του John Cage 4′ 33».

Μόνο μη μας ζητή­σετε και πνευ­μα­τικά δικαιώ­ματα!

Κύκλος Επαγ­γελ­μα­τιών Εστί­α­σης»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Αναφαινόμενος

    ναι, τους κλάσατε μια μάντρα τώρα. Συγνώμη για την έκφραση, αλλά… τι να λέει; Κόψτε τις όλες τις εισφορές και όλες τις πληρωμές σας προς το δημόσιο, ομαδικά και οργανωμένα. Κάντε γενική και παρατεταμμένη απεργεία, απειλήστε με διαδηλώσεις όπως κάνανε στην Βουλγαρία… την επόμενη ημέρα εκεί είχανε ανοίξει όλα. Όχι, παίξτε Τζόνυ Κέιτζ… τόσο δυνατή διαμαρτυρία δεν μπορεί, κάποιος θα σας ακούσει…