ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ριζικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ προβλέπει η «Λευκή Βίβλος»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χρυσοχοίδης Μιχάλης

Τη Λευκή Βίβλο για την Προ­στα­σία του Πο­λί­τη πα­ρου­σί­α­σε το με­ση­μέ­ρι της Πέμ­πτης ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη, Μι­χά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης. Με αυτή αλ­λά­ζουν στα­δια­κά τα πάντα: το Υπουρ­γείο, η Αστυ­νο­μία, η δομή, η εκ­παί­δευ­ση, το δόγμα, ο τρό­πος του επι­χει­ρείν, ο σχε­δια­σμός και τα μέσα.

Σύμ­φω­να με τη δια­δι­κτυα­κή πα­ρου­σί­α­ση του κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, πρό­κει­ται για την πρό­τα­ση του Υπουρ­γεί­ου, ώστε να δια­μορ­φω­θεί ένα νέο «συμ­βό­λαιο» με­τα­ξύ πο­λι­τών και Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη. «Προ­δια­γρά­φει την Αστυ­νο­μία του 21ου αιώνα και τις βα­σι­κές αρχές με τις οποί­ες αυτή απα­ντά στο διευ­ρυ­μέ­νο αί­τη­μα ασφά­λειας και προ­στα­σί­ας των πο­λι­τών», υπο­γραμ­μί­ζε­ται.

Δείτε τη Λευκή Βίβλο για την Προ­στα­σία του Πο­λί­τη

Σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη, «για πρώτη φορά στην Ελ­λά­δα απο­κτά δη­μό­σιο και δε­σμευ­τι­κό χα­ρα­κτή­ρα ένα κεί­με­νο ανα­φο­ράς σαν τη Λευκή Βίβλο, που πα­ρου­σιά­ζει την πο­λι­τι­κή ασφά­λειας και πε­ρι­γρά­φει τις αρχές και τις λει­τουρ­γί­ες της Ελ­λη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας».

Τό­νι­σε πως «η Λευκή βί­βλος είναι το πο­λι­τι­κό πλαί­σιο, το οποίο θα οδη­γή­σει στη συ­νο­λι­κή με­ταρ­ρύθ­μι­ση της αστυ­νό­μευ­σης» και πρό­σθε­σε πως «το υπουρ­γείο σαν πρώτο βήμα προ­ω­θεί δύο θε­με­λια­κές με­ταρ­ρυθ­μί­σεις: το νέο ορ­γα­νό­γραμ­μα και τη νέα εκ­παι­δευ­τι­κή πο­λι­τι­κή».

Όπως επε­σή­μα­νε, «είναι πε­ρισ­σό­τε­ρο από απα­ραί­τη­το σε αυτή την εποχή εκ­πλή­ξε­ων, κιν­δύ­νων, επι­τευγ­μά­των και κοι­νω­νι­κής επι­τά­χυν­σης, να ανα­θε­ω­ρή­σου­με από­ψεις και να με­τα­κι­νη­θού­με από στε­ρε­ό­τυ­πα για την ασφά­λεια και την αστυ­νό­μευ­ση».

Γι’ αυτό «στα­δια­κά, σε βάθος χρό­νου, θα αλ­λά­ξουν τα πάντα, το Υπουρ­γείο, η Αστυ­νο­μία, η δομή, η εκ­παί­δευ­ση, το δόγμα, ο τρό­πος του επι­χει­ρείν, ο σχε­δια­σμός και τα μέσα, ώστε να προ­σαρ­μο­στούν στις κα­τευ­θύν­σεις που ορί­ζει η Λευκή Βί­βλος».

Στη δια­δι­κτυα­κή Συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου συμ­με­τεί­χαν επί­σης ο Υφυ­πουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη, Ελευ­θέ­ριος Οι­κο­νό­μου, ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Δη­μό­σιας Τάξης Κων­στα­ντί­νος Τσου­βά­λας και ο Αρ­χη­γός της ΕΛ.ΑΣ. Αντι­στρά­τη­γος Μι­χα­ήλ Κα­ρα­μα­λά­κης.

Δείτε: Η πα­ρου­σί­α­ση της Λευ­κής Βί­βλου

rizikes-allages-stin-el-as-provlepei-i-leyki-vivlos0

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.