ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επαναλαμβάνεται η δίκη Ελβετού κατηγορούμενου για βιασμό ανήλικης

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ανα­βιώ­νει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφε­τείου Δωδε­κα­νή­σου την 2α Νοεμ­βρίου 2020 υπόθεση με κατη­γο­ρού­μενο έναν υπήκοο Ελβε­τίας που κρίθηκε ένοχος με ελα­φρυ­ντικά για βιασμό ανη­λί­κου.

Με την υπ’ αρίθμ. 1764/2018 απόφαση του Στ’ Τμή­μα­τος του Αρείου Πάγου αναι­ρέ­θηκε η από 7 Νοεμ­βρίου 2016 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφε­τείου Δωδε­κα­νή­σου με την οποία είχε κατα­δι­κα­στεί σε ποινή φυλά­κι­σης 4 ετών με 3ετή ανα­στολή και η δίκη θα επα­να­λη­φθεί υπό νέα σύνθεση του δικα­στη­ρίου.

Πρω­το­δί­κως είχε κατα­δι­κα­στεί σε ποινή κάθειρ­ξης 10 ετών.

Το ανήλικο θύμα, Γερ­μα­νίδα υπήκοος, γνω­ρί­σθηκε με τον κατη­γο­ρού­μενο κατά τη διάρ­κεια της δια­μο­νής της στη Ρόδο σε ξενο­δο­χείο στα Κολύ­μπια, όπου περ­νούσε τις δια­κο­πές της με τους γονείς της.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος, ο οποίος εργα­ζό­ταν εκεί ως διορ­γα­νω­τής ψυχα­γω­γι­κών εκδη­λώ­σεων για τους επι­σκέ­πτες του ξενο­δο­χείου, ενώ τα βράδια σέρβιρε ποτά, στο μπαρ, γνω­ρί­στηκε με το θύμα κατά τις 13.00 της 3ης Σεπτεμ­βρίου 2001 και της πρό­τεινε να τον βοη­θή­σει στη διορ­γά­νωση του βρα­δι­νού προ­γράμ­μα­τος, κατα­γρά­φο­ντας κάποια κείμενα τρα­γου­διών από ένα CD.

Το θύμα δέχτηκε την πρόταση και μετέβη στο σημείο συνά­ντη­σης με μια φίλη της, όπου κατά τις 14.00 έφθασε και ο κατη­γο­ρού­με­νος, κρα­τώ­ντας ένα κουτί το οποίο υπο­τί­θε­ται ότι περιείχε το CD.

Ανοί­γο­ντας το κουτί και εκφρά­ζο­ντας απορία για το άδειο περιε­χό­μενό του, ζήτησε από την ανήλικη να τον ακο­λου­θή­σει στο δωμάτιό του, που απείχε περίπου πενήντα μέτρα από το σημείο συνά­ντη­σης, προ­κει­μέ­νου να πάρει το επίμαχο CD.

Μόλις μπήκαν στο δωμάτιο, ο κατη­γο­ρού­με­νος της είπε να ψάξει ανάμεσα στα άλλα CD, που ήταν στο τραπέζι του δωμα­τίου.

Στο μεταξύ εκείνος φέρεται να κλεί­δωσε την πόρτα, να κατέ­βασε τις κουρ­τί­νες, να έπιασε την ανήλικη από τους ώμους και να την έριξε στο κρεβάτι.

Όπως καταγ­γέλ­θηκε, αφού αφαί­ρεσε το πάνω μέρος του μαγιού της και κατέ­βασε το δικό του μαγιό, έπιασε το χέρι της και την ανά­γκασε να το ακου­μπή­σει στα γεν­νη­τικά του όργανα, προ­σπα­θώ­ντας να την θωπεύ­σει.

Στη συνέ­χεια φέρεται να την ανά­γκασε σε πεο­λει­χία και να ασέλ­γησε σε βάρος της.

Απο­λο­γού­με­νος υπο­στή­ριξε ότι τελούσε σε πλάνη για την ηλικία της, ότι έφερε μαζί της βρα­χιο­λάκι all inclusive, που χορη­γεί­ται μόνο σε ενή­λι­κες, που έχουν πρό­σβαση και σε αλκο­ο­λούχα ποτά και ότι περαι­τέρω ήλθε σε επαφή μαζί του με τη θέλησή της, ενώ την ανέμενε η φίλη της έξω από το δωμάτιό του.

Ισχυ­ρί­στηκε ότι η ανήλικη πεί­στηκε να τον καταγ­γεί­λει δύο μέρες μετά το συμβάν στην αστυ­νο­μία από αντα­γω­νι­στή του ανι­μα­τέρ.

Την υπόθεση χει­ρί­στηκε ο δικη­γό­ρος Αθηνών κ. Σάκης Κεχα­γιό­γλου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.