ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεραμέως: Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα πληρώνουν το κόστος της μάσκας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Νίκη Κεραμέως

Οι μάσκες και ο τρόπος χρήσης τους από μαθητές και εκπαι­δευ­τι­κούς βρί­σκο­νται στο επί­κε­ντρο των μέτρων που θα εφαρ­μο­στούν στα σχολεία. Οι σχε­τι­κές οδηγίες θα δοθούν από την επι­τροπή των ειδικών τις επό­με­νες μέρες, ίσως και αύριο, Πέμπτη. Ωστόσο, η υπουρ­γός Παι­δείας, Νίκη Κερα­μέως, σε συνέ­ντευξή της στο Mega, ανέφερε ότι η μάσκα θα είναι σίγουρα υπο­χρε­ω­τική για δασκά­λους, καθη­γη­τές και για τους μεγα­λύ­τε­ρους μαθητές.

Η επι­τροπή δεν έχει κατα­λή­ξει ως προς το εάν θα είναι υπο­χρε­ω­τική ή προ­αι­ρε­τική για τους μικρό­τε­ρους -κάτω των 10 ετών- μαθητές του Δημο­τι­κού. Σε ερώτηση σχετική με το εάν οι Δήμοι ή τα υπουρ­γεία Παι­δείας και Υγείας θα παρέ­χουν δωρεάν τις υπο­χρε­ω­τι­κές μάσκες σε μαθητές και εκπαι­δευ­τι­κούς, η κ. Κερα­μέως διευ­κρί­νισε ότι κάτι τέτοιο δεν προ­βλέ­πε­ται και ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να επω­μι­στεί το κόστος της μάσκας του, όπως γίνεται και σε άλλες περι­πτώ­σεις, όπως για παρά­δειγμα για τους επι­βά­τες των Μέσων Μαζικής Μετα­φο­ράς: “Επα­φί­ε­ται στον καθένα να φρο­ντί­σει για την προ­μή­θεια της μάσκας, όπως γίνεται και στους χώρους που η χρήση της είναι υπο­χρε­ω­τική”, είπε η υπουρ­γός.

Η μάσκα θα είναι υπο­χρε­ω­τική και κατά τη διάρ­κεια της μετα­φο­ράς των μαθητών με τα σχολικά λεω­φο­ρεία. Ως προς τη λει­τουρ­γία των Ειδικών Σχο­λείων αλλά και των ολο­ή­με­ρων, η υπουρ­γός σημεί­ωσε ότι ο σχε­δια­σμός προ­βλέ­πει όλες οι σχο­λι­κές μονάδες να ανοί­ξουν σε πλήρη λει­τουρ­γία. “Όλα αυτά είναι στη βάση των τωρινών δεδο­μέ­νων. Παρα­κο­λου­θούμε πάρα πολύ στενά τα επι­δη­μιο­λο­γικά δεδο­μένα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα“, είπε η υπουρ­γός.

Αύριο η απόφαση για την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα

Κρίσιμη είναι η αυριανή τηλε­διά­σκεψη της πολι­τι­κής ηγεσίας του υπουρ­γείου Παι­δείας με την Εθνική Επι­τροπή Προ­στα­σίας Δημό­σιας Υγείας έναντι του κορο­νοϊού COVID-19. Ο λοι­μω­ξιο­λό­γος Νίκος Σύψας, μέλος της επι­τρο­πής, ρωτή­θηκε σε συνέ­ντευξή του στο Open, σε ποια ηλικία θα είναι υπο­χρε­ω­τική η μάσκα στους μαθητές: “Ο ΠΟΥ μας λέει ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί να φοράει τη μάσκα από την ηλικία των τριών ετών και πάνω. Δεν έχουμε απο­φα­σί­σει ακόμη από ποια τάξη. Θα το απο­φα­σί­σουμε την Πέμπτη με βάση τις ειση­γή­σεις των παι­διά­τρων μας”.

Πηγή: thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.