Ειδήσεις

Οι θέσεις Υψηλάντη για την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα

Την ημερίδα με θέμα την ιδιωτικοποίηση του Α/Δ Ρόδου “Διαγόρας”, παρακολούθησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, Γιώργος Υψηλάντης, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Στην τοποθέτησή του ο κ. Υψηλάντης, διατύπωσε τις θέσεις της παράταξης για το συγκεκριμένο θέμα:

1. Η Ρόδος είχε την ατυχία να βιώσει την περίοδο της Ιταλοκρατίας, η οποία κληροδότησε στο Ελληνικό Δημόσιο μια τεράστια ακίνητη περιουσία, που ίσως αντίστοιχή της δεν διαθέτει σε άλλες περιοχές της χώρας. Η περιουσία αυτή είναι περιουσία του Ροδιακού Λαού και κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν νομιμοποιείται να την ξεπουλήσει!

2. Η ιδιοκτησία του αεροδρομίου, πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο και κατά την άποψή μας πρέπει να αποδοθεί στον Δήμο Ρόδου.

3. Η επιχειρησιακή του λειτουργία, πρέπει να συνεχίσει να γίνεται από την ΥΠΑ, η οποία κατέχει την τεχνογνωσία και τις αναγκαίες πιστοποιήσεις για το έργο αυτό.

4. Η διαχείριση και αξιοποίησή του, πρέπει να ανατεθεί σε Φορέα, στον οποίο θα μετέχουν το κράτος, ο Δήμος Ρόδου, και οι παραγωγικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς του τόπου (ΕΒΕΔ, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ένωση ξενοδόχων, κλπ).

5. Τέλος τα έσοδα από τη λειτουργία του πρέπει να διατίθενται για την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών, για την κάλυψη των ελλειμματικών ενδεχομένων ισοζυγίων λειτουργίας των μικρών αεροδρομίων της Δωδεκανήσου, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να διατίθενται με σειρά προτεραιότητας στη λειτουργική αναβάθμιση του ίδιου του αεροδρομίου, σε έργα ανάδειξης και ανάπτυξης των γειτονικών κοινοτήτων κυρίως, οι οποίες υφίστανται και τις συνέπειες λειτουργίας του. Τέλος μικρό ποσοστό απ’ αυτά, μπορεί να διατίθεται και στο κράτος ή να αποτελέσει εθνική συμμετοχή σε έρα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Την περιουσία μας μπορούμε να την διαχειριστούμε καλύτερα από τον οποιοδήποτε περαστικό διαχειριστή και τον οποιοδήποτε αλεξιπτωτιστή επενδυτή! 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου