ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλάζει ρότα ο ΕΟΤ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΟΤ

Επα­να­προσ­διο­ρί­ζει τη μεθο­δο­λο­γία παρου­σίας του στο εξω­τε­ρικό ο Ελλη­νι­κός Οργα­νι­σμός Του­ρι­σμού (ΕΟΤ) το 2021. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΤ αλλάζει τον τρόπο προ­σέγ­γι­σης των του­ρι­στι­κών αγορών, στην κατεύ­θυνση του rebranding της Ελλάδας, απο­φα­σί­ζο­ντας τη συμ­με­τοχή του σε 6 νέες διε­θνείς εκθέ­σεις θεμα­τι­κού του­ρι­σμού.

Με στόχο να διεισ­δύ­σει έτι περαι­τέρω σε ευρω­παϊ­κές αγορές, και στην κατεύ­θυνση διεύ­ρυν­σης της του­ρι­στι­κής σεζόν, ο ΕΟΤ σχε­διά­ζει να εμπλου­τί­σει το πρό­γραμμα εκθέ­σεων στις οποίες θα δώσει το «παρών» την επόμενη χρονιά με την ένταξη 6 νέων, με τον γενικό γραμ­μα­τέα του Οργα­νι­σμού, κ. Δημήτρη Φρα­γκάκη, να έχει επι­φορ­τι­στεί με τη χάραξη της νέας στρα­τη­γι­κής που ανα­πτύσ­σει ο ΕΟΤ στην κατεύ­θυνση του επα­να­σχε­δια­σμού της του­ρι­στι­κής ταυ­τό­τη­τας της χώρας.

Μάλιστα, απο­βλέ­πο­ντας στην ενί­σχυση των εναλ­λα­κτι­κών μορφών του­ρι­σμού και τον εμπλου­τι­σμό του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος πέρα από το κλασικό μοντέλο «ήλιος – θάλασσα», ο ΕΟΤ προ­τί­θε­ται να δώσει το «παρών» σε εκθέ­σεις θεμα­τι­κού του­ρι­σμού, ανοί­γο­ντας μεγα­λύ­τερο δίαυλο επι­κοι­νω­νίας με αγορές ανώ­τε­ρου εισο­δη­μα­τι­κού προφίλ.

Συνο­λικά για το 2021, ο Οργα­νι­σμός προ­τί­θε­ται να συμ­με­τά­σχει σε 43 του­ρι­στι­κές εκθέ­σεις, εκ των οποίων οι 30 θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν σε ευρω­παϊ­κούς προ­ο­ρι­σμούς, με τα κον­δύ­λια που πρό­κει­ται να δια­τε­θούν για τη διείσ­δυση του Οργα­νι­σμού στις αγορές του εξω­τε­ρι­κού να υπο­λο­γί­ζο­νται σε 7 εκατ. ευρώ.

Οι νέες εκθέ­σεις

Εσθονία: Στόχος του ΕΟΤ είναι η συμ­με­τοχή του στην έκθεση Tourest, σε μια προ­σπά­θεια να ενι­σχυ­θεί η διείσ­δυση του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού στην εσθο­νική αγορά, με την Ελλάδα να βρί­σκε­ται στην τέταρτη θέση των προ­τι­μή­σεων των Εσθονών μετά την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Νορ­βη­γία: Μια θέση στην έκθεση Reiselivsmessen, που πραγ­μα­το­ποιεί­ται στο Όσλο, ανα­μέ­νε­ται να εξα­σφα­λί­σει για το 2021 ο ΕΟΤ, επι­διώ­κο­ντας την προ­σέλ­κυση επι­σκε­πτών υψηλού εισο­δη­μα­τι­κού επι­πέ­δου και την ενί­σχυση των δεσμών της Ελλάδας με τους τοπι­κούς tour operators.

Πολωνία: Τη διεθνή του­ρι­στική έκθεση GLOBalnie στο Κατο­βί­τσε της Άνω Σιλε­σίας πρό­κει­ται να εντάξει στο πρό­γραμμα των εκθέ­σεών του ο ΕΟΤ. Η έκθεση στην οποία είχε προ­γραμ­μα­τί­σει να δώσει το «παρών» ο Οργα­νι­σμός επρό­κειτο να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το 2020, ωστόσο λόγω της παν­δη­μίας ακυ­ρώ­θηκε και μετα­φέρ­θηκε για το 2021. Πρό­κει­ται για μια στρα­τη­γι­κής σημα­σίας κίνηση, δεδο­μέ­νου ότι η Κρα­κο­βία και το Κατο­βί­τσε συν­δέ­ο­νται με την Ελλάδα με απευ­θείας πτήσεις.

Γαλλία: Παρών σε μία από τις κορυ­φαίες εκθέ­σεις ναυ­τι­κού του­ρι­σμού παγκο­σμίως, το ναυτικό σαλόνι Le Grand Pavois, στο Λα Ροσέλ, θα είναι το 2021 ο ΕΟΤ. Η συμ­με­τοχή του Οργα­νι­σμού σε αυτή τη διορ­γά­νωση θεμα­τι­κού του­ρι­σμού ανα­μέ­νε­ται να απο­τε­λέ­σει μια ευκαι­ρία προ­βο­λής των συγκρι­τι­κών πλε­ο­νε­κτη­μά­των που δια­θέ­τει στο «οπλο­στά­σιό» της η Ελλάδα ως προ­ο­ρι­σμός θαλάσ­σιου του­ρι­σμού, δίνο­ντας παράλ­ληλα την ευκαι­ρία στις ελλη­νι­κές επι­χει­ρή­σεις που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στην κλάδο της ναυ­σι­πλο­ΐας να προ­βά­λουν σε διεθνές επίπεδο το προ­σφε­ρό­μενο του­ρι­στικό προϊόν τους.

Βρε­τα­νία: Επι­διώ­κο­ντας να ενι­σχυ­θεί το μερίδιο της Ελλάδας στον διεθνή συνε­δριακό χάρτη, ο ΕΟΤ θα συμ­με­τά­σχει στη θεμα­τική έκθεση συνε­δρια­κού του­ρι­σμού του Λον­δί­νου, The meeting show. Η συγκε­κρι­μένη έκθεση είχε εντα­χθεί στο πρό­γραμμα εκθέ­σεων του ΕΟΤ και για το 2020, ωστόσο ακυ­ρώ­θηκε εξαι­τίας της παν­δη­μίας.

Δανία: Μεγα­λύ­τερη διείσ­δυση στην αγορά της Δανίας φιλο­δο­ξεί να απο­κτή­σει ο ελλη­νι­κός του­ρι­σμός, με τον ΕΟΤ να συμ­με­τέ­χει στην του­ρι­στική έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγ­χάγη, μια έκθεση πολυ­θε­μα­τι­κού χαρα­κτήρα που περι­λαμ­βά­νει την ανά­δειξη εναλ­λα­κτι­κών μορφών του­ρι­σμού. Στη συγκε­κρι­μένη διορ­γά­νωση συμ­με­τέ­χουν εθνικοί οργα­νι­σμοί του­ρι­σμού και tour operators, με τους οποίους ο ΕΟΤ πραγ­μα­το­ποιεί πρό­γραμμα συν­δια­φή­μι­σης στην αγορά της Δανίας, με την παρου­σία του Οργα­νι­σμού στην Κοπεγ­χάγη να ανα­μέ­νε­ται να ενι­σχύ­σει περαι­τέρω τις ήδη υπάρ­χου­σες συνερ­γα­σίες σε μια αγορά με αυξη­τική τάση όσον αφορά τις εισπρά­ξεις.

Την ίδια στιγμή, σε συνέ­χεια της διορ­γά­νω­σης επαγ­γελ­μα­τι­κών συνα­ντή­σεων (workshop B2B) στο περι­θώ­ριο της του­ρι­στι­κής έκθεσης του Ισραήλ, ο Οργα­νι­σμός σχε­διά­ζει να διορ­γα­νώ­σει και νέα workshops στο πλαίσιο επι­λεγ­μέ­νων εκθέ­σεων, στις οποίες θα συμ­με­τά­σχει το 2021, υπό την αίρεση της παν­δη­μίας της νόσου Covid-19.

Πηγή: tourismtoday.gr

του Χάρη Ντι­γρι­ντάκη

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.