ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, λόγω ΦΠΑ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΠΛΟΙΟ

Μειω­μένα είναι από την 1η Ιουνίου τα ακτο­πλοϊκά εισι­τή­ρια σε όλες τις κατη­γο­ρίες θέσεων και στα οχήματα, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στις μετα­φο­ρές από το 24% στο 13% για τους επό­με­νους πέντε μήνες, μέχρι τις 31 Οκτω­βρίου.

Σημειώ­νε­ται ότι ορι­σμέ­νες ακτο­πλοϊ­κές εται­ρείες στις αρχές του νέου έτους είχαν προ­χω­ρή­σει σε μικρή αύξηση στις τιμές των ακτο­πλοϊ­κών εισι­τη­ρίων περίπου στο 6%, μετά την τρο­πο­ποί­ηση του σχε­τι­κού θεσμι­κού πλαι­σίου, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σουν το νέο καύσιμο χαμηλής περιε­κτι­κό­τη­τας σε θείο (0,5%) που είναι πολύ ακρι­βό­τερο του συμ­βα­τι­κού. Για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισι­τη­ρίων οι ακτο­πλοϊ­κές εται­ρείες είχαν ενη­με­ρώ­σει σχετικά την Επι­τροπή Αντα­γω­νι­σμού.

Έτσι σύμφωνα σύμφωνα με τα νέα δεδο­μένα από το σύστημα κρα­τή­σεων των ακτο­πλοϊ­κών εται­ρειών με τη μείωση του ΦΠΑ, δύο ενή­λι­κες με ΙΧ αυτο­κί­νητο σε οικο­νο­μική θέση στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος, θα πλη­ρώ­σει τώρα 233,5 ευρώ από 245,5 ευρώ που ήταν πριν. Το ατομικό εισι­τή­ριο στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος ανέρ­χε­ται στα 61,5 ευρώ τώρα από 67,5 που ήταν πριν.

Στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος δύο ενή­λι­κες με ένα ΙΧ αυτο­κί­νητο θα πλη­ρώ­σουν τώρα 141,5 ευρώ από 147,5 που ήταν πριν, ενώ το ατομικό εισι­τή­ριο στην οικο­νο­μική θέση δια­μορ­φώ­νε­ται στα 61,5 ευρώ από τα 67,5 που ήταν πριν.

Στη γραμμή Πει­ραιάς – Μυτι­λήνη δύο ενή­λι­κες με ένα ΙΧ όχημα θα πλη­ρώ­σουν 185 ευρώ από 206 που ήταν πριν ενώ το ατομικό εισι­τή­ριο στην οικο­νο­μική θέση δια­μορ­φώ­νε­ται τώρα στα 43,5 ευρώ από τα 51,5 που ήταν πριν.

Στη γραμμή Πει­ραιάς -Ηράκλειο δύο ενή­λι­κες με ένα ΙΧ όχημα θα κατα­βά­λουν τώρα 122 ευρώ από 155 που ήταν πριν, ενώ το ατομικό εισι­τή­ριο στην οικο­νο­μική θέση ανέρ­χε­ται στα 28 ευρώ από τα 31 που ήταν πριν.

Στη γραμμή Πειραιάς-Σέριφος δύο άτομα με ένα ΙΧ θα κατα­βάλ­λει 113,50 ευρώ τώρα από 118,50 που ήταν πριν. Το ατομικό εισι­τή­ριο στην ίδια γραμμή δια­μορ­φώ­νε­ται στα 28,50 ευρώ από τα 31 που ήταν πριν.

Στη γραμμή Πειραιάς-Σίφνος ένα ζευγάρι με ΙΧ όχημα θα κατα­βάλ­λει τώρα 124,50 ευρώ από 129,50 που ήταν ενώ το ατομικό στην ίδια γραμμή δια­μορ­φώ­νε­ται στα 33,50 ευρώ από τα 36 ευρώ που ήταν πριν.

Στη γραμμή Πειραιάς-Μήλος δύο ενή­λι­κες με ένα ΙΧ θα πλη­ρώ­σουν τώρα 133,50 από 139,50 που ήταν πριν ενώ το ατομικό εισι­τή­ριο δια­μορ­φώ­νε­ται στα 36,50 ευρώ από τα 39,50 που ήταν πριν.

Τα παιδιά από 5 ετών έως 10 πλη­ρώ­νουν μισό εισι­τή­ριο.

Σημειώ­νε­ται ότι όλες οι ακτο­πλοϊ­κές εται­ρείες στο πλαίσιο της πολι­τι­κής τους πραγ­μα­το­ποιούν και αυτό το καλο­καίρι εκπτώ­σεις σε επι­βά­τες και οχήματα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.