ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Daily Mail: «Πόρτα» από την Ελλάδα στους βρετανούς τουρίστες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βρετανοί-τουρισμός

Η Ελλάδα δεν επι­τρέ­πει στους βρε­τα­νούς του­ρί­στες να την επι­σκε­φτούν, όταν ανοίξει τα σύνορά της την 1η Ιούνη, ανα­φέ­ρει σε δημο­σί­ευμά της η βρε­τα­νική Daily Mail.

H βρε­τα­νική εφη­με­ρίδα σε δημο­σί­ευμά της κάνει αναφορά στη λίστα με τις 29 χώρες, από τις οποίες θα επι­τρέ­πο­νται πτήσεις προς Αθήνα και Θεσ­σα­λο­νίκη, από τα μέσα του ερχό­με­νου μήνα.

Οι Βρε­τα­νοί δεν μπο­ρέ­σουν να κάνουν δια­κο­πές τον Ιούνιο στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανα­φέ­ρει ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευμα, ο αριθμός των κρου­σμά­των κορο­ναϊού στη Βρε­τα­νία παρα­μέ­νει πολύ υψηλός.

Συγκε­κρι­μένα, στο Ηνωμένο Βασί­λειο έχουν κατα­γρα­φεί πάνω από 269.000 μολύν­σεις, ενώ όσοι έχουν κατα­λή­ξει εξαι­τίας της νόσου υπερ­βαί­νουν τους 37.000.

Στο δημο­σί­ευμα της βρε­τα­νι­κής εφη­με­ρί­δας ανα­φέ­ρε­ται ότι του­ρί­στες από Αυστρα­λία, Κροατία, Σερβία και Λίβανο θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να ταξι­δέ­ψουν στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να συμπε­ρι­λη­φθεί στις «29»

Ωστόσο, όπως ανα­φέ­ρε­ται, η πορεία της παν­δη­μίας στη Βρε­τα­νία δεν της επι­τρέ­πει να συμπε­ρι­λη­φθεί στη λίστα των «29».

Η βρε­τα­νική εφη­με­ρίδα δεν παρα­λεί­πει να ανα­φερ­θεί και στα σχέδια του υπορ­γείου Του­ρι­σμού, βάσει των οποίων η λίστα θα επε­κτα­θεί και με πτήσεις από άλλες χώρες από 1ης Ιουλίου. Ακόμη, μνεία γίνεται και στο γεγονός ότι στα περισ­σό­τερα ελλη­νικά νησιά δεν έχουν εντο­πι­στεί περι­στα­τικά κορω­νοϊού.

Σημειώ­νε­ται, δε, στην Daily Mail ότι ο του­ρι­σμός και οι βιο­μη­χα­νίες που σχε­τί­ζο­νται άμεσα με αυτόν απαρ­τί­ζουν το 20% της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας, με απο­τέ­λε­σμα το Μαξίμου να πασχί­ζει να μην χαθεί η φετινή του­ρι­στική σεζόν.

Ακόμη, το βρε­τα­νικό μέσο επι­ση­μαί­νει ότι ύστερα από την καρα­ντίνα έξι εβδο­μά­δων που επι­βλή­θηκε τον Μάρτιο, η Ελλάδα έχει ανοίξει εκ νέου τα μουσεία της όπως και δημο­φιλή, για τους του­ρί­στες, μέρη.

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.