H Σουηδή ΥΠΕΞ αποδύεται σε αγώνα δόμου προσπαθώντας να βελτιώσει τη φήμη της χώρας της αφού οι συμπατριώτες της θεωρούνται ως «personae non gratae» από τη χώρα της ανατολικής Μεσογείου
Την περασμένη εβδομάδα η Κύπρος ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο οι πολίτες 19 ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούν να περνούν τα σύνορά της, με βάση συγκεκριμένους επιδημιολογικούς δείκτες.Η Σουηδία όμως δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών.
Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η Linde ανέφερε πως ελπίζει για μια «λελογισμένη αντίδραση. Δεν θέλουμε να γίνουν διακρίσεις», σημείωσε.
Αν και η ΥΠΕΞ είπε πως κατανοεί μέρος της αναστάτωσης σχετικά με τη χαλαρή ανταπόκριση της Σουηδίας απέναντι στο ιό, υποστήριξε ότι είναι λάθος να «κοιτάζουμε απλώς τα ποσοστά θανάτου κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εβδομάδας».
Η Linde, που σχεδιάζει να εγείρει το θέμα με την Κύπρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών της ΕΕ την Παρασκευή, ανέφερε πως ελπίδα της είναι τέτοιου είδους αποφάσεις να βασίζονται σε γεγονότα και να μην αντιμετωπίζονται ως «πολιτικές εσωτερικής κατανάλωσης».
Πηγή: newmoney.gr































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.