H Σουηδή ΥΠΕΞ αποδύεται σε αγώνα δόμου προσπαθώντας να βελτιώσει τη φήμη της χώρας της αφού οι συμπατριώτες της θεωρούνται ως «personae non gratae» από τη χώρα της ανατολικής Μεσογείου
Την περασμένη εβδομάδα η Κύπρος ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο οι πολίτες 19 ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούν να περνούν τα σύνορά της, με βάση συγκεκριμένους επιδημιολογικούς δείκτες.Η Σουηδία όμως δεν συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών.
Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η Linde ανέφερε πως ελπίζει για μια «λελογισμένη αντίδραση. Δεν θέλουμε να γίνουν διακρίσεις», σημείωσε.
Αν και η ΥΠΕΞ είπε πως κατανοεί μέρος της αναστάτωσης σχετικά με τη χαλαρή ανταπόκριση της Σουηδίας απέναντι στο ιό, υποστήριξε ότι είναι λάθος να «κοιτάζουμε απλώς τα ποσοστά θανάτου κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εβδομάδας».
Η Linde, που σχεδιάζει να εγείρει το θέμα με την Κύπρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών της ΕΕ την Παρασκευή, ανέφερε πως ελπίδα της είναι τέτοιου είδους αποφάσεις να βασίζονται σε γεγονότα και να μην αντιμετωπίζονται ως «πολιτικές εσωτερικής κατανάλωσης».
Πηγή: newmoney.gr








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.