ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαρδαλιάς: Προτεραιότητά μας η θωράκιση της χώρας έναντι των πυρκαγιών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Χαρδαλιάς

Στην έγκαιρη προ­ε­τοι­μα­σία ενόψει της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου του καλο­και­ριού δίνει έμφαση η κυβέρ­νηση, όπως τόνισε ο γενικός γραμ­μα­τέας Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας, Νίκος Χαρ­δα­λιάς που συνα­ντή­θηκε με τους 52 νέους διοι­κη­τές των πυρο­σβε­στι­κών υπη­ρε­σιών των νομών της χώρας.

Ο κ. Χαρ­δα­λιάς δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «η ανα­βάθ­μιση και ο εκσυγ­χρο­νι­σμός του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος απο­τε­λεί προ­τε­ραιό­τητα για την κυβέρ­νηση, προ­κει­μέ­νου να θωρα­κι­στεί η χώρα ενάντια των κατα­στρο­φών».

Επίσης, ο γενικός γραμ­μα­τέας ανέφερε ότι η συσκέ­ψεις αυτές πραγ­μα­το­πο­ού­νται ήδη από τον Φεβρουά­ριο, σε συνέ­χεια και άλλων προ­πα­ρα­σκευα­στι­κών ενερ­γειών, όπως η έκδοση από τα τέλη Νοεμ­βρίου του Γενικού Σχεδίου Ιόλαος για τις δασικές πυρ­κα­γιές, διότι, όπως σημεί­ωσε, «η έγκαιρη προ­ε­τοι­μα­σία όλων των εμπλε­κο­μέ­νων απο­τε­λεί κλειδί, ώστε να μπο­ρέ­σουμε να αντι­με­τω­πί­σουμε απο­τε­λε­σμα­τικά τις δασικές πυρ­κα­γιές που θα προ­κλη­θούν το ερχό­μενο καλο­καίρι».

Επίσης, σημεί­ωσε ότι «παρό­μοιες συσκέ­ψεις θα πραγ­μα­το­ποιού­νται σε τακτά χρονικά δια­στή­ματα προ­κει­μέ­νου να αξιο­λο­γεί­ται η πρόοδος στους στόχους που έχει βάλει η πολι­τική και φυσική ηγεσία, καθώς και να εντο­πί­ζο­νται τυχόν προ­βλή­ματα και δυσλει­τουρ­γίες ώστε να θερα­πεύ­ο­νται άμεσα».

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στις εγκα­τα­στά­σεις του Ενιαίου Συντο­νι­στι­κού Κέντρου Επι­χει­ρή­σεων του ΠΣ, παρου­σία του αρχηγού του ΠΣ, αντι­στρά­τη­γου Στέ­φα­νου Κολο­κούρη, του υπαρ­χη­γού αντι­στρά­τη­γου Ιάκωβου Κλε­φτο­σπύ­ρου, του επι­τε­λάρχη αντι­στρά­τη­γου Αλέξιου Ράπανου και του εθνικού διοι­κητή Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας Βασίλη Παπα­γε­ωρ­γίου, καθώς και με τη συμ­με­τοχή των 2 νέων προϊ­στα­μέ­νων Κλάδων του Αρχη­γείου του ΠΣ, των 6 νέων συντο­νι­στών επι­χει­ρή­σεων που έχουν οριστεί για όλη την επι­κρά­τεια, τον διοι­κητή του νέου Εθνικού Συντο­νι­στι­κού Κέντρου Επι­χει­ρή­σεων και Δια­χεί­ρι­σης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και τον Διοι­κητή της Πυρο­σβε­στι­κής Ακα­δη­μίας, όπως προ­βλέ­πο­νται από τον νέο Νόμο 4662/20 για την ανα­διορ­γά­νωση του ΠΣ.

Τέλος, υπο­γραμ­μί­ζε­ται ότι νωρί­τερα είχε προη­γη­θεί σύσκεψη του γενικού γραμ­μα­τέα με τον διευ­θυ­ντή και τα στελέχη της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού (Δ.Α.Ε.Ε), παρου­σία της ηγεσίας του ΠΣ, κατά την οποία συζη­τή­θη­καν θέματα βελ­τί­ω­σης της λει­τουρ­γίας του ανα­κρι­τι­κού έργου, καθώς και θέματα εκσυγ­χρο­νι­σμού της Δ.Α.Ε.Ε., αλλά και όλων των ανα­κρι­τι­κών γρα­φείων της χώρας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.