Τοπικές Ειδήσεις

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε στη Ρόδο η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε χθες στη Ρόδο η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο των εορτασμών, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλου, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη, του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Σοκορέλου, του διοικητή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη, του αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων Κώστα Ταρασλιά κ.α.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας και δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών. Ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, υποστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, δήλωσε ότι ο ρόλος του στρατού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς η χώρα μας έχει εχθρό τον οποίο όλοι γνωρίζουμε καλά. Όποτε απαιτηθεί, ο Ελληνικός Στρατός θα απωθήσει τον εχθρό και θα νικήσει για την πατρίδα.


Αναλυτικότερα, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πανάγαθο Θεό που μας έχει καλά, την υπεραγία Θεοτόκο που είναι πάντα πάνω από τα όπλα. Εισπράττοντας δύναμη από την Παναγία μας, οι ένοπλες δυνάμεις γιορτάζουν. Ευχαριστώ τον υπουργό, την κα βουλευτή, τον κ. πρόεδρο για την τιμή που μας κάνουν να παρίστανται σε αυτό το γεύμα προς τιμήν της Παναγίας μας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Χρόνια πολλά σε όλους τους στρατευμένους, σε όσους υπηρέτησαν στους έφεδρους αξιωματικούς. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι όλοι αυτοί μαζί.
Ο ρόλος του στρατού είναι πολυποίκιλος. Είμαστε ταγμένοι στην αποστολή της αποτροπής και της ετοιμότητας. Η Ελλάδα δυστυχώς έχει εχθρό και τον ξέρουμε όλοι. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες, είναι ευλογημένες. Μαζί με τα ενεργά στρατεύματα, τους εθνοφύλακες και τους έφεδρους αξιωματικούς μας, αποτελούμε ένα ισχυρό πυρήνα ο οποίος είναι ταγμένος στην αποστολή της αποτροπής, όποτε απαιτηθεί να νικήσουμε για την πατρίδα μας».
Ο κ. Κόνσολας, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρόδο, δήλωσε τα εξής: «Διπλή γιορτή σήμερα για τη θρησκεία και το έθνος μας! Γιορτάζει η χριστιανοσύνη, με τα Εισόδια της Θεοτόκου, μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές εορτές του έτους.Τιμάμε ταυτόχρονα τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους άνδρες και τις γυναίκες που υπερασπίζονται και προστατεύουν τα ιδανικά μας, την ελευθερία και τη χώρα μας. Σε αυτό το ταξίδι, είμαστε μαζί τους. Με φωτεινό οδηγό την Υπερμάχο Στρατηγό, είμαστε όλοι μια καρδιά, μια ψυχή!
Στο πρόσωπό σας βλέπω όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται εδώ με αυταπάρνηση που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και προσβλέπουμε σε μία ουσιαστική συνεργασία».


«Διοικητά της 95 ΑΔΤΕ, εκ μέρους του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Πάντα θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Στρατού. Σε ό,τι χρειαστείτε θα είμαστε πάντα δίπλα σας», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σοκορέλος.

Τέλος, η κα Μίκα Ιατρίδη, δήλωσε τα εξής: «Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων σήμερα εδώ, θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και να συγχαρώ για το δύσκολο έργο που επιτελείτε σε μία δύσκολη περιοχή, όπως είναι τα Δωδεκάνησα. Είμαστε στο πλευρό σας, πάντα έτοιμοι να στηρίξουμε το έργο σας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου