ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

33.000 λίρες κόστισε η διακομιδή της Αγγλίδας που τραυματίστηκε στην Ακρόπολη της Λίνδου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
αγγλιδα λινδος

33.000 λίρες Αγ­γλί­ας κα­τέ­βα­λε οι­κο­γέ­νεια από το Salisbury για να επι­στρέ­ψει στον τόπο δια­μο­νής της, με δια­κο­μι­δή, μετά τον τραυ­μα­τι­σμό (σπά­σι­μο ισχί­ου) Αγ­γλί­δας, που έπεσε από ύψος 7 μέ­τρων πε­ρί­που στην Ακρό­πο­λη της Λίν­δου.

Οπως ανα­φέ­ρει η ενη­με­ρω­τι­κή ιστο­σε­λί­δα salisburyjournal.co.uk η φω­το­γρά­φος Helga Soket βρι­σκό­ταν στη Ρόδο για οι­κο­γε­νεια­κές δια­κο­πές και τρα­βού­σε φω­το­γρα­φί­ες τους δύο γιους της στο κά­στρο. Χρειά­στη­κε να κάνει κά­ποια βή­μα­τα προς τα πίσω με απο­τέ­λε­σμα να πέσει στην τάφρο.

Η 37χρονη, όπως επι­ση­μαί­νε­ται, ανέ­με­νε τρεις ώρες μέχρι να φτά­σουν στο ση­μείο οι δια­σώ­στες.

Το πε­ρι­στα­τι­κό συ­νέ­βη την Τε­τάρ­τη 25 Σε­πτεμ­βρί­ου, όταν η Helga, ο σύ­ζυ­γός της Peter και τα παι­διά τους Felix και Max, επι­σκέ­φθη­καν την Ακρό­πο­λη της Λίν­δου.

“Δεν φαι­νό­ταν να υπάρ­χει στο ση­μείο τρύπα, πε­ρι­φε­ρεια­κά διέ­κρι­να μόνο θά­μνους και δεν μπο­ρού­σα να φα­ντα­στώ ότι ήταν επι­κίν­δυ­νο. Δεν υπήρ­χε προει­δο­ποι­η­τι­κή πι­να­κί­δα ή κά­γκε­λο δεν υπήρ­χε τί­πο­τε», είπε η Helga.

“Εκανα δύο βή­μα­τα προς τα πίσω και σε ελά­χι­στα δευ­τε­ρό­λε­πτα ένιω­σα να πέφτω στο κενό περ­νώ­ντας μέσα από δέ­ντρα και χτυ­πώ­ντας σε βρά­χια» Ως απο­τέ­λε­σμα της πτώ­σης της, η Helga έχει σπά­σει το ισχίο και το πόδι της, ενώ υπο­φέ­ρει από μώ­λω­πες.

“Το μόνο που θα μπο­ρού­σα να σκε­φτώ ήταν, θα επι­βιώ­σω; Ηταν τρο­μα­κτι­κό και οι νο­ση­λευ­τές δεν νοιά­στη­καν για το αν πο­νού­σα», είπε η Αγ­γλί­δα. “Οι για­τροί είναι ήρωες, αλλά απλά δεν έχουν αρ­κε­τό προ­σω­πι­κό ή πό­ρους – εκτός κι αν πε­θαί­νεις, δεν είσαι προ­τε­ραιό­τη­τα, απλά ήθελα να γυ­ρί­σω σπίτι”

Αφού με­τα­φέρ­θη­κε σε ελ­λη­νι­κό νο­σο­κο­μείο, η οι­κο­γέ­νεια Soket ήλθε σε επι­κοι­νω­νία με την ασφα­λι­στι­κή της εται­ρεία, η οποία ανέ­φε­ρε ότι η Helga θα μπο­ρού­σε να επι­στρέ­ψει στο Salisbury για χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση, αν η ια­τρι­κή της έκ­θε­ση επι­βε­βαιώ­σει ότι ήταν ασφα­λής για να πε­τά­ξει.

Απελ­πι­σμέ­νη να επι­στρέ­ψει στο σπίτι της ενω­ρί­τε­ρα ο σύ­ζυ­γος της ορ­γά­νω­σε την δια­κο­μι­δή της με νο­σο­κο­μεια­κό αε­ρο­σκά­φος που κό­στι­σε στην οι­κο­γέ­νεια 33.000 Λίρες Αγ­γλί­ας.

Η IAS Medical με­τέ­φε­ρε την Helga το Σάβ­βα­το 28 Σε­πτεμ­βρί­ου στο Σα­ου­θάμ­πτον και από εκεί στο νο­σο­κο­μείο District Salisbury για χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση την πε­ρα­σμέ­νη Κυ­ρια­κή.

Μετά τη θε­ρα­πεία, η Helga δή­λω­σε: «Εσπα­σε ένας επι­κίν­δυ­νος οστός, αλλά είμαι ακόμα τυ­χε­ρή που δεν ήταν η σπον­δυ­λι­κή στήλη ή ο λαι­μός μου, θα μπο­ρού­σα να μείνω πα­ρά­λυ­τη ή να πε­θά­νω. Πι­στεύω ότι με την πτώση μου έσωσα τα παι­διά μου, γιατί ποτέ δεν θα πί­στευαν ότι εκεί­νο το μέρος ήταν τόσο επι­κίν­δυ­νο και ίσως να έπε­φταν αυτά και μπο­ρεί να μην επι­βί­ω­ναν».

Σύμ­φω­να με την οι­κο­γέ­νεια, η ασφα­λι­στι­κή εται­ρεία ήθελε να με­τα­φέ­ρει την Helga σε ιδιω­τι­κό νο­σο­κο­μείο στη Ρόδο Τώρα προ­σπα­θούν να διεκ­δι­κή­σουν τα χρή­μα­τα που δα­πά­νη­σαν για την πε­ρί­θαλ­ψή της.

Η Helga πρό­σθε­σε:

“Η ασφα­λι­στι­κή εται­ρεία μας ήθελε απλώς τη φθη­νό­τε­ρη επι­λο­γή, δεν μας άρεσε πραγ­μα­τι­κά, μας προ­κά­λε­σε με­γά­λο άγχος. Θέλω μόνο τα χρή­μα­τά μας πίσω, για να δω­ρί­σω με­ρι­κά από αυτά στο NHS και στο νο­σο­κο­μείο στη Ρόδο”.

Όταν η Helga ανα­κάμ­ψει πλή­ρως, θα διορ­γα­νώ­σει μια φι­λαν­θρω­πι­κή εκ­δή­λω­ση για να ενι­σχύ­σει οι­κο­νο­μι­κά το θά­λα­μο Chilmark στο νο­σο­κο­μείο District Salisbury.

Πρό­σθε­σε: “Εκτι­μώ πραγ­μα­τι­κά τη σκλη­ρή δου­λειά των νο­σο­κό­μων, των για­τρών και των φυ­σιο­θε­ρα­πευ­τών στον θά­λα­μο, όλοι ήταν κα­τα­πλη­κτι­κοί και δεν μπορώ να τους ευ­χα­ρι­στή­σω αρ­κε­τά. Δεν έχω αι­σθαν­θεί ποτέ τόσο αγα­πη­τή, τόσοι πολ­λοί άν­θρω­ποι προ­σπα­θούν να βοη­θή­σουν”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιωργος  /  14.10.2019 04:46

    «Η ασφαλιστική εταιρεία μας ήθελε απλώς τη φθηνότερη επιλογή, δεν μας άρεσε πραγματικά, μας προκάλεσε μεγάλο άγχος. Θέλω μόνο τα χρήματά μας πίσω, για να δωρίσω μερικά από αυτά στο NHS και στο νοσοκομείο στη Ρόδο». Αναρωτιέμαι ,από που τα ζητα τα χρηματα, από την ασφαλια της η από την Ροδο. και δευτερον αν θα μπορουσε να εξυπηρετηθεί όπως λεει με φθηνοτερη επιλογή, είναι υποχρεωμένοι η ασφαλιστικη της εταιρεια η η Ροδος να της πληρωσουν αν η ιδια ηθελε την ακριβοτερη επιλογή. Παντως αν δεν υπαρχει καποια πινακιδα που να ειδοποιει τους επισκεπτες για τον κίνδυνο εχει απολυτο δικαιο να ζηταει αποζημιωσι.

  • Γιάννης  /  13.10.2019 12:50

    Σέλφι ήθελε να βγάλει. Ας πρόσεχε.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.