Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η ειδική διοικητική προσφυγή μηχανικού που προσελήφθη με πλαστό πτυχίο

Με απόφαση, που εξέδωσε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η ειδική διοικητική προσφυγή μηχανικού, κατά της υπ’ αριθμ. 1607/12.04.2019 απόφασης του δημάρχου Ρόδου με την οποία απολύθηκε από τον Δήμο Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα με την ως άνω απόφασή του, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ανεκάλεσε την από 8 Δεκεμβρίου 2005 απόφαση του πρώην δημάρχου Πεταλούδων, με την οποία μια ημεδαπή διορίσθηκε σε κενή οργανική θέση του Δήμου Πεταλούδων ως δόκιμη υπάλληλος με εισαγωγικό βαθμό Δ’ του κλάδου ΔΕ5 Δομικών, για παράβαση νόμου λόγω του ό,τι ο τίτλος σπουδών – πτυχίο του κλάδου ΔΕ5 Δομικών Έργων με γενικό βαθμό πολύ καλά 18 και 7/11 του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου – με τον οποίο συμμετείχε στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και συνυπέβαλε με την από 3-11-2003 αίτησή της και συμπεριελήφθη στους επιτυχόντες του διαγωνισμού αυτού είναι πλαστός.
Ο σωστός είναι δεκαέξι (16) και 7/11 και όχι 18 και 7/11 που αναγράφεται στον υποβληθέντα, ενόψει και του ό,τι η κατοχή του τίτλου σπουδών που κατέθεσε η εν λόγω υπάλληλος αποτελούσε τυπικό κριτήριο και ουσιώδη προϋπόθεση διορισμού της και κατάληψης της προκηρυχθείσας θέσης ΔΕ5 Δομικών Eργων του Δήμου Πεταλούδων και η εν λόγω υπάλληλος γνώριζε ότι δεν κατείχε τα τυπικά προσόντα για να διορισθεί και γι’ αυτό παρέπεισε για το διορισμό της την αρμόδια επιτροπή, τον ΑΣΕΠ και τον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων.
Ο δήμαρχος Ρόδου με προηγούμενη απόφασή του, που απεστάλη την 13η Σεπτεμβρίου 2018 στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου είχε κρίνει ότι δεν θα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός της μόνιμης υπαλλήλου, μετά και από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου.
Για την λήψη της νέας απόφασης του δημάρχου Ρόδου, με την οποία πλέον διατάσσεται η απόλυση της υπαλλήλου ελήφθησαν μεταξύ άλλων υπόψιν και τα συμπεράσματα έκθεσης ελέγχου σύμφωνα με την οποία ο διορισμός της υπαλλήλου σε κενή οργανική θέση του κλάδου ΔΕ5 Δομικών Έργων του Δήμου Ρόδου ήταν μη νόμιμος διότι ο τίτλος σπουδών, που κατέθεσε και η κατοχή του οποίου ήταν τυπικό κριτήριο και ουσιώδης προϋπόθεση για την κάλυψη της ανωτέρω θέσης, δεν είναι γνήσιος, ως προς τη βαθμολογία που παραποιήθηκε, όπως προκύπτει από το αρ. 117/15.04.2014 έγγραφο του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου