ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τηλέμαχος Καμπούρης: «Η τύχη της Ρόδου είναι στα χέρια των πολιτών της»

Δαμιανός Αθανασίου 6 λεπτά ανάγνωση
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
Η τύχη της Ρόδου είναι στα χέρια των πολιτών της

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

«Η τύχη της Ρόδου είναι στα χέρια των πολιτών της. Πιστεύω στην ορθή κρίση των πολιτών να επι­λέ­ξουν ανάμεσα σε μια κορε­σμένη κι ανα­πο­τε­λε­σμα­τική δημο­τική αρχή και σε μια ομάδα με όρεξη για δουλειά, τεχνο­γνω­σία κι αγάπη για τον τόπο» ανα­φέ­ρει μεταξύ άλλων σε συνέ­ντευξη του στην «δημο­κρα­τική» ο κ. Τηλέ­μα­χος Καμπού­ρης, ο 33χρονος πολι­τι­κός επι­στή­μων, που «εκτέ­θηκε» για πρώτη φορά στην κάλπη και συγκέ­ντρωσε την συντρι­πτική πλειο­ψη­φία των σταυρών προ­τί­μη­σης των ψηφο­φό­ρων στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στον Δήμο Ρόδου.

«Πρώτος και μονα­δι­κός στόχος αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη νίκη στις σημε­ρι­νές εκλογές, που θα έρθει ως επι­στέ­γα­σμα στο ξεκά­θαρο -από την προη­γού­μενη Κυριακή- μήνυμα του Ροδια­κού λαού για αλλαγή σελίδας και απο­δέ­σμευση από την ‘’καφενειακή” πολι­τική και τις πρα­κτι­κές του λαϊ­κι­σμού, της προ­χει­ρό­τη­τας και των ημε­τέ­ρων» ανα­φέ­ρει στην ίδια συνέ­ντευξη, προ­σθέ­το­ντας πως «Δεν πρέπει να αφή­σουμε το μέλλον του τόπου μας στην τύχη του. Η προη­γού­μενη δημο­τική αρχή δοκι­μά­στηκε και απέτυχε. Όχι άλλος χαμένος χρόνος»!

«Απευ­θύνω κάλεσμα στους πολίτες της Ρόδου να δώσουν ενω­μέ­νοι σαν γροθιά, μια ισχυρή εντολή στον Αντώνη Καμπου­ράκη… από αύριο κιόλας να ξεκι­νή­σει την εφαρ­μογή του σχεδίου που θα φέρει ξανά τη Ρόδο μας, πάλι ψηλά, εκεί που της αξίζει»!

Ανα­λυ­τικά η συνέ­ντευξη του κ. Τηλέ­μα­χου Καμπούρη

Κύριε Καμπούρη, πρώτα απ’ όλα θερμά συγ­χα­ρη­τή­ρια όχι απλά για την εκλογή σας ως πρώτος των πρώτων από τους υπο­ψή­φιους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους όλων των παρα­τά­ξεων, αλλά και για ένα ιστο­ρικό ρεκόρ ψήφων που συγκε­ντρώ­σατε, ως πρω­το­εμ­φα­νι­ζό­με­νος στις αυτο­διοι­κη­τι­κές εκλογές

Σας ευχα­ρι­στώ θερμά κ. Αθα­να­σίου, αν και ειλι­κρινά τα συγ­χα­ρη­τή­ρια αξίζουν σε όλους τους συνυ­πο­ψή­φιους της παρά­τα­ξής μας ‘’Με Δυναμη για τη Ρόδο’’, που αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλεσμα του επι­κε­φα­λής μας Αντώνη Καμπου­ράκη, για ένα δίκαιο και καθαρό αγώνα με μονα­δικό στόχο, μια Ρόδο που θα λάμπει ξανά!

Φυσικά και δεν μπορώ κρύψω την ικα­νο­ποί­ησή μου για την μαζική εμπι­στο­σύνη του κόσμου στο πρόσωπό μου, παράλ­ληλα όμως δράτ­το­μαι της ευκαι­ρίας να πω ένα μεγάλο ευχα­ρι­στώ στην οικο­γέ­νειά μου, στους φίλους μου και σε όλους εκεί­νους που στά­θη­καν αρωγοί μου στον όμορφο αυτό αγώνα.

Ποιες ήταν οι δυσκο­λίες που αντι­με­τω­πί­σατε κατά την διάρ­κεια της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου;

Για έναν άνθρωπο που δεν έχει ασχο­λη­θεί ποτέ ξανά με τις εκλογές είναι μια πρω­τό­γνωρη και συνάμα δύσκολη εμπει­ρία. Εξαρ­τά­ται φυσικά κι από το πόσο χρόνο είναι δια­τε­θει­μέ­νος να “ξοδέψει” κάποιος γι’ αυτό το σκοπό.

Eίμαι ένας άνθρω­πος που όταν βάζει έναν στόχο προ­σπαθώ να τον πετύχω με κάθε δυνατό τρόπο.

Πολλά χιλιό­με­τρα με τ’ αυτο­κί­νητο, λίγες ώρες ύπνου και πολύ άγχος να τα προ­λά­βεις όλα και να βρί­σκε­σαι παντού. Βέβαια κάθε μέρα που γυρ­νούσα στο σπίτι για να ξεκου­ρα­στώ είχα ήσυχη τη συνεί­δησή μου ότι τα έδωσα όλα κι έτσι έπαιρνα κου­ρά­γιο για την επόμενη δύσκολη μέρα.

Πώς σας αντι­με­τώ­πι­σαν οι συνυ­πο­ψή­φιοι και οι ανθυ­πο­ψή­φιοί σας;

Θεωρώ ότι ένα από τα μυστικά της επι­τυ­χίας μας ως παρά­ταξη ήταν η σύμπνοια και η διάθεση για συνερ­γα­σία που επέ­δει­ξαν όλα ανε­ξαι­ρέ­τως τα μέλη μας.

Οι συνυ­πο­ψή­φιοί μου, ειδικά οι πιο έμπει­ροι σε τέτοιες κατα­στά­σεις με βοή­θη­σαν πολλές φορές να ξεπε­ράσω δυσκο­λίες που προ­έ­κυ­πταν, να κατα­νο­ήσω συμπε­ρι­φο­ρές και χαρα­κτή­ρες και ν’ αντε­πε­ξέλθω στην απαι­τη­τική καθη­με­ρι­νό­τητα της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου. Γνώρισα ανθρώ­πους κι απέ­κτησα φίλους και συνερ­γά­τες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ανθυ­πο­ψη­φί­ους μου, μπορώ να πω ότι καθ’όλη τη διάρ­κεια της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου υπήρχε ένα ειρη­νικό κλίμα μεταξύ μας χωρίς ιδιαί­τε­ρες αντι­πα­ρα­θέ­σεις και δια­φο­ρές.

Άλλωστε με τους περισ­σό­τε­ρους απ’αυτούς υπάρχει προ­σω­πική σχέση και γνω­ρι­μία χρόνων που καμία εκλο­γική δια­δι­κα­σία δεν θα μπορεί να χαλάσει.

Πώς κρίνετε συνο­λικά το έργο της υπό τον κ. Φώτη Χατζη­διάκο δημο­τι­κής αρχής και γιατί δεν πρέπει οι ψηφο­φό­ροι να τον εμπι­στευ­τούν ξανά;

Προ­σω­πικά, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ούτε την απερ­χό­μενη Δημο­τική Αρχή. Καλές προ­θέ­σεις, μπορεί και να είχε κάποτε. Έργο δεν έκανε.

Ζούμε σε μια Ρόδο, πολύ κάτω από τις δυνα­τό­τη­τές της. Όλα πάνε στον «αυτό­ματο», και στη­ρι­ζό­μα­στε στον καθη­με­ρινό ηρωισμό, των πολιτών της.

Ένας τόσο προι­κι­σμέ­νος τόπος, έχει τέτοια κακή τύχη, εξαι­τίας μιας κακής τοπικής δια­κυ­βέρ­νη­σης. Δυστυ­χώς αυτό έχει συμβεί.

Η Ρόδος μας στε­ρεί­ται θεμε­λιω­δών υπο­δο­μών και βασικών υπη­ρε­σιών. Η ευκαι­ρία που δόθηκε στην απερ­χό­μενη δημο­τική αρχή παρέ­μεινε ανεκ­με­τάλ­λευτη. Καιρός να πάμε παρα­κάτω.

Θεω­ρείτε ότι οι υπό­λοι­πες δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις θα στη­ρί­ξουν σήμερα στις εκλογές τον κ. Καμπου­ράκη; Θα επη­ρε­ά­σουν τους ψηφο­φό­ρους τους αρνη­τικά ή θετικά;

Η τύχη της Ρόδου είναι στα χέρια των πολιτών της. Πιστεύω στην ορθή κρίση των πολιτών να επι­λέ­ξουν ανάμεσα σε μια κορε­σμένη κι ανα­πο­τε­λε­σμα­τική δημο­τική αρχή και σε μια ομάδα με όρεξη για δουλειά, τεχνο­γνω­σία κι αγάπη για τον τόπο.

Κανένας ψηφο­φό­ρος δεν καθο­δη­γεί­ται και δεν εξου­σιά­ζε­ται. Είμαι απο­λύ­τως βέβαιος ότι ο λαός θα μας δώσει την εντολή να δώσουμε τον καλύ­τερο εαυτό μας για το νησί που αγαπάμε και θέλουμε τόσο πολύ να το δούμε ν’ αλλάζει επίπεδο.

Γιατί πρέπει ο Αντώνης Καμπου­ρά­κης να είναι ο επό­με­νος δήμαρ­χος; 

Είχα την τύχη να τον ζήσω από κοντά και να δω τον τρόπο που σκέ­πτε­ται, συζη­τάει με τους συνερ­γά­τες του και κυρίως παίρνει απο­φά­σεις -πολλές φορές κάτω από δύσκο­λες και πιε­στι­κές συν­θή­κες -και αυτό που μπορώ να σας πω με σιγου­ριά είναι ότι πρό­κει­ται για έναν άνθρωπο με συν­θε­τικό τρόπο σκέψης, παροι­μιώδη ψυχραι­μία και κυρίως για έναν άνθρωπο ορα­μα­τι­στή που η απόφασή του να παρα­με­ρί­σει το προ­σω­πικό του συμ­φέ­ρον για το καλό του τόπου του, εμπνέει και εμάς τους υπο­λοί­πους, να εργα­στούμε σκληρά με γνώμονα την αλλαγή της εικόνας του νησιού μας.

Από ποια θέση θα θέλατε να προ­σφέ­ρετε στα κοινά στον Δήμο της Ρόδου και γιατί;

Θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του Αντώνη Καμπου­ράκη για να με αξιο­ποι­ή­σει όπου εκείνος πιστεύει ότι θα μπο­ρούσα να είμαι απο­τε­λε­σμα­τι­κός. Σημασία δεν έχει τι θέση θα πάρεις αλλά κατά πόσο δια­τε­θει­μέ­νος είσαι να κάνεις προ­σω­πι­κές θυσίες για έναν και μονα­δικό σκοπό. Να υπη­ρε­τείς τους ανθρώ­πους που σε επέ­λε­ξαν και να τους κάνεις να αισθαν­θούν δικαιω­μέ­νοι για την επιλογή τους αυτή.

Τέλος, θα θέλαμε μια δήλωσή σας προς τους ψηφο­φό­ρους, που προ­σέρ­χο­νται για δεύτερη φορά στις κάλπες.

Πρώτος και μονα­δι­κός στόχος αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη νίκη στις σημε­ρι­νές εκλογές, που θα έρθει ως επι­στέ­γα­σμα στο ξεκά­θαρο -από την προη­γού­μενη Κυριακή- μήνυμα του Ροδια­κού λαού για αλλαγή σελίδας και απο­δέ­σμευση από την ‘’καφενειάκη” πολι­τική και τις πρα­κτι­κές του λαϊ­κι­σμού, της προ­χει­ρό­τη­τας και των ημε­τέ­ρων.

Η προ­σέ­λευση όλων μας στις κάλπες πρέπει να είναι ακόμα μεγα­λύ­τερη από αυτήν της προη­γού­με­νης Κυρια­κής. Εάν ήταν σημα­ντική η επιλογή της σύν­θε­σης του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λίου, που ολο­κλη­ρώ­θηκε με τον πρώτο γύρο των εκλογών, η επιλογή του δημάρ­χου είναι ακόμα σημα­ντι­κό­τερη.

Δεν πρέπει να αφή­σουμε το μέλλον του τόπου μας στην τύχη του.

Η προη­γού­μενη δημο­τική αρχή δοκι­μά­στηκε και απέτυχε. Όχι άλλος χαμένος χρόνος!

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, καλώ όλους τους πολίτες του νησιού, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, γυναί­κες και άνδρες, να δώσουμε ενω­μέ­νοι σαν μια γροθιά, μια ισχυρή εντολή στον Αντώνη Καμπου­ράκη, από αύριο κιόλας να ξεκι­νή­σει την εφαρ­μογή του σχεδίου που θα φέρει ξανά τη Ρόδο μας, πάλι ψηλά, εκεί που της αξίζει!

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.