Απόλυτα δικαιωμένος από την μεγάλη και καθαρή νίκη του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, δηλώνει σήμερα στην «δ» ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» κ. Χρήστος Ευστρατίου.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την μεγάλη του πρωτιά σε σταυρούς προτίμησης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και εντεταλμένος σε θέματα Εμπορίου και Ανάπτυξης κ. Ευστρατίου ξεκαθαρίζει πως «η μεγάλη διαφορά δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι νησιώτες μας αναγνώρισαν το έργο που συντελέστηκε σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία 4,5 χρόνια», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα αλλά και για το ρεκόρ σε σταυρούς προτίμησης που του έδωσε την «πρωτιά» με 4.228 ψήφους!
«Θέλω να γνωρίζουν ότι η ψήφος τους σε μένα είναι κυρίως δέσμευση από πλευράς μου κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το μεγάλο ευχαριστώ που τους οφείλω για την τιμή που μου έκαναν», υπογραμμίζει, ενώ για την πολεμική που δέχτηκαν η παράταξη και οι συνεργάτες του κ. Χατζημάρκου κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Ευστρατίου δηλώνει πως «δεν χαρίσαμε το αποτέλεσμα σε κανέναν».

Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Ευστρατίου, πήρατε μια τεράστια… «πρωτιά» σε σταυρούς προτίμησης κατά την εκλογική αυτή αναμέτρηση. Ποια είναι τα συναισθήματα αυτή την στιγμή με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;
Η εκλογική αναμέτρηση δεν είναι αγώνας για προσωπική προβολή και διάκριση. Μιλώντας για τον εαυτό μου, θα επαναλάβω ότι αντιμετωπίζω την πολιτική ως εθελοντισμό.
Οπότε δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα, ποιος ή ποια είναι περισσότερο εθελοντής από τους άλλους. Ούτε η σειρά κατάταξης αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για το ποιος έκανε ή προτίθεται να κάνει πιο σημαντικό έργο από τους συνυποψήφιούς του. Δουλέψαμε ομαδικά για να φέρουμε αποτελέσματα και έτσι θα συνεχίσουμε.
Και όταν λέω ομαδικά συμπεριλαμβάνω και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και τους κοινωνικούς εταίρους και συνεργάτες μας. Οι πρωτιές θα ξεχαστούν σύντομα και αυτό που θα μείνει είναι η ευθύνη που αναλαμβάνουμε απέναντι στους νησιώτες μας. Για μένα η πρωτιά λειτουργεί σαν μοχλός για να εργαστώ πιο εντατικά και να φέρω καλά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

• Αισθάνεστε δικαιωμένος από την μεγάλη νίκη της παράταξης του κ. Γιώργου Χατζημάρκου με 20 μονάδες διαφορά από τον κ. Γλυνό και μάλιστα από τον πρώτο γύρο;
Η μεγάλη διαφορά δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι νησιώτες μας αναγνώρισαν το έργο που συντελέστηκε σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία 4,5 χρόνια. Υγεία, απασχόληση, συγκοινωνίες, τουρισμός, εκπαίδευση, πρωτογενής τομέας, επιχειρηματικότητα, περιβάλλον, πολιτισμός.
Δράσαμε σε όλους τους τομείς, σε όλα τα νησιά, ανάλογα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις ανάγκες τους, πολλές φορές με καινοτόμο τρόπο. Δεν γνωριζόμασταν από παλιά. Το γεγονός ότι σε λιγότερο από μια πενταετία ο κόσμος πίστεψε σε αυτή την ομάδα και της έδωσε το χρίσμα να συνεχίσει το έργο της δεν αφήνει αμφιβολίες για το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε τόσο εμείς όσο και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

• Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου -και νωρίτερα ακόμη- τα μέλη της παράταξης, οι συνεργάτες του κ. Χατζημάρκου και κυρίως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δέχθηκαν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο. Πώς διαμορφώνεται η επόμενη μέρα στην νέα θητεία της περιφερειακής αρχής;
Το σύνθημά μας είναι #μπροστά και το εννοούμε. Είναι αλήθεια ότι δεχτήκαμε επιθέσεις, πολλές φορές και προσωπικές.
Εχουμε κάνει ορθή ανάγνωση των μέχρι σήμερα γεγονότων και επεισοδίων εναντίον μας. Γνωρίζουμε τις αιτίες που τα προκάλεσαν αλλά δεν χαρίσαμε το αποτέλεσμα σε κανένα. Γι αυτό είμαστε ακόμη εδώ, γιατί δώσαμε τη μάχη και την κερδίσαμε.
Η αυριανή μέρα στο περιφερειακό συμβούλιο θα συνδιαμορφωθεί τόσο από τη δική μας στάση όσο και από αυτή των μελών των άλλων παρατάξεων. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε εποικοδομητική κριτική αλλά και έτοιμοι για κάθε μάχη που θα χρειαστεί να δώσουμε για το συμφέρον των πολιτών.

• Τι θα λέγατε στους ψηφοφόρους σας, που σας έδωσαν την «πρωτιά» με τόσες πολλές χιλιάδες σταυρούς;
Θέλω να γνωρίζουν ότι η ψήφος τους σε μένα είναι κυρίως δέσμευση από πλευράς μου κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το μεγάλο ευχαριστώ που τους οφείλω για την τιμή που μου έκαναν.
• Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν στην νέα θητεία της περιφερειακής αρχής, κατά την άποψή σας;
Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα είχαμε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο. Ανθρώπους καταξιωμένους, ικανούς, αναγνωρισμένους από την κοινωνία για το έργο και την προσφορά τους. Εμπειρα αλλά και νέα στελέχη με όραμα και ιδέες. Κανένας δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ήταν μια εύκολη αναμέτρηση. Ολοι και όλες ήταν άξιοι εκλογής και οι 4 σταυροί στη δική μας Περιφερειακή Ενότητα ήταν ομολογουμένως λίγοι.
Αναφορικά με την νησιωτικότητα που επικαλείστε, δημιουργεί πολύ σοβαρότερα ζητήματα από αυτά της αναγνωρισιμότητας και της συγκέντρωσης ψήφων και είναι ένα πεδίο στο οποίο εργαζόμαστε συστηματικά για να άρουμε τις όποιες ανισότητες και δυσκολίες αυτή δημιουργεί. Είναι γεγονός ότι ζούμε στη δυσκολότερη αλλά και ομορφότερη Περιφέρεια της Ελλάδας. Αυτό είναι το περιβάλλον μας, σε αυτό δίνουμε τις μάχες μας άρα οφείλουμε να το γνωρίζουμε καλά. Σε αυτό ζούμε, δημιουργούμε, βιοποριζόμαστε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και σε αυτά θέλουμε να το κληροδοτήσουμε, βιώσιμο και αειφόρο. Αλίμονο σε όποιον θυμάται τα νησιά μας μόνο προεκλογικά για την συγκέντρωση ψήφων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ