Σε άθλια κατάσταση οι αγροτικοί δρόμοι

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη μίσθωση των μηχανημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων, στις δημοτικές ενότητες Καμείρου-Αταβύρου ζήτησε αποό το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας.
Ο δήμαρχος Ρόδου όμως δήλωσε πως οι διαδικασίες δεν επιτρέπουν την άμεση σύναψη σύμβασης με ιδιώτη, που να διαθέτει μηχανήματα γεγονός που σημαίνει πως η αποκατάσταση των οδών που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία θα καθυστερήσει πολύ.
“Το αγροτικό οδικό δίκτυο στις δημοτικές ενότητες Καμείρου-Αταβύρου, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οι ζημιές προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, η οποία έπληξε το νησί μας πριν από λίγο καιρό. Ομως δεν προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στις αποκαταστάσεις. Ας μην ξεχνάμε πως είχαμε έλλειψη καυσίμων και διάφορων άλλων υλικών. Λύσαμε τα προβλήματα αυτά, αλλά και πάλι οι ρυθμοί των εργασιών δεν είναι αυτοί που θέλουμε. Ζήτησα από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά να προχωρήσει στη μίσθωση μηχανημάτων από ιδιώτες. Ομως αυτό, όπως με ενημέρωσε, δεν είναι εύκολο”, δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.
Ο χωρικός αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως έχουν προκληθεί ζημιές στους αγροτικούς δρόμους 15 κοινοτήτων του νησιού μας.
“Η κατάσταση είναι δύσκολη και αναζητούμε λύσεις. Δεν μπορούν να μείνουν στην κατάσταση αυτή οι αγροτικοί δρόμοι”, δήλωσε ο κ. Πάλλας.
Ο χωρικός αντιδήμαρχος Καμείρου-Αταβύρου αναφέρθηκε όμως και στην καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Κρητηνίας.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το έργο αυτό στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, του αντιδημάρχου Οικονομικών και πρώην δημάρχου Αταβύρου κ. Νίκου Τσουκαλά και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μανώλη Σαββή.
Το φράγμα της Κρητηνίας, αν και έχει ενταχθεί στο 2ο και το 3ο ΚΠΣ, και στη συνέχεια ως έργο-γέφυρα στο ΕΣΠΑ, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Περατώθηκε μόνο το 20% των εργασιών. Για να προχωρήσει το έργο, ζητήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο να έχει την ευθύνη επίβλεψης του έργου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Μετά τη νέα διπλάσια έκπτωση που κατέθεσε ο μειοδότης ανάδοχος, κάτι που αποτελούσε απαίτηση του Υπουργείου, ζητήθηκε πλέον η επιτάχυνση των διαδικασιών συμβασιοποίησης του έργου.
“Γνωρίζουμε τις προτάσεις που έχουν γίνει για το έργο αυτό που είναι απαραίτητο για μας. Δεν θέλουμε να μένουν όλα στα λόγια, αλλά να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Φθάσαμε στο σημείο να μην πιστεύουμε τίποτε πλέον”, δήλωσε ο κ. Πάλλας.