ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτικά επεισόδια για τα… επεισόδια στο συλλαλητήριο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
9007

Κλι­μα­κώ­νε­ται η πολι­τική αντι­πα­ρά­θεση που πυρο­δό­τη­σαν τα επει­σό­δια τα οποία σημειώ­θη­καν στην πλατεία Συντάγ­μα­τος, τα οποία οδή­γη­σαν στον τραυ­μα­τι­σμό του­λά­χι­στον 30 ατόμων, κυρίως αστυ­νο­μι­κών.

Σε μια «βροχή» εκα­τέ­ρω­θεν ανα­κοι­νώ­σεων, κυβέρ­νηση και αντι­πο­λί­τευση πετάνε το «μπαλάκι» των ευθυνών και αλλη­λο­κα­τη­γο­ρού­νται για «αυταρ­χι­σμό» και «συμπό­ρευση με την ακρο­δε­ξιά».

Κατα­δι­κά­ζει τα επει­σό­δια το Μαξίμου

Την κατα­δίκη του για τα επει­σό­δια περι­με­τρικά της Βουλής, κατά τη διάρ­κεια του συλ­λα­λη­τη­ρίου για τη Μακε­δο­νία στο Σύνταγμα, εξέ­φρασε το Μέγαρο Μαξίμου, τονί­ζο­ντας σε ανα­κοί­νωσή του πως «δυστυ­χώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλ­λα­λη­τή­ριο έδωσαν ακραία στοι­χεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προ­σπά­θειά τους να εισβά­λουν στη Βουλή με κου­κού­λες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επι­τέ­θη­καν κατά αστυ­νο­μι­κών, στέλ­νο­ντας δεκάδες τραυ­μα­τίες σε νοσο­κο­μεία».

Στην ανα­κοί­νωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρω­θυ­πουρ­γού τόνισε πως «στη δημο­κρα­τία μας η ελεύ­θερη έκφραση των πολιτών απο­τε­λεί αδια­πραγ­μά­τευτο δικαί­ωμα. Ακόμη και αυτών που επι­θυ­μούν να την κατα­λύ­σουν, γιατί όπως λένε, πιστεύ­ουν ότι “η δημο­κρα­τία πούλησε τη Μακε­δο­νία”. Την ίδια στιγμή, όμως, απο­τε­λεί καθήκον και υπο­χρέ­ωση, όσων πιστεύ­ουμε και υπη­ρε­τούμε τη δημο­κρα­τία, να μην τους το επι­τρέ­ψουμε. Να τους απο­μο­νώ­σουμε και να τους κατα­δι­κά­σουμε απε­ρί­φρα­στα».

ΝΔ: Επί­δειξη αυταρ­χι­σμού από την κυβέρ­νηση

Για επί­δειξη αυταρ­χι­σμού από πλευράς κυβέρ­νη­σης έκανε λόγο η Νέα Δημο­κρα­τία, ενώ ζήτησε τις παραι­τή­σεις «σήμερα κιόλας» της υπουρ­γού και της υφυ­πουρ­γού Προ­στα­σίας του Πολίτη, Όλγας Γερο­βα­σίλη και Κατε­ρί­νας Παπα­κώ­στα. «Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκο­τεινό και αυταρ­χικό της πρόσωπο», σημεί­ωσε σε ανα­κοί­νωσή της η Ν.Δ.

«Πανι­κό­βλη­τοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσό­τη­τες χημικών για να δια­λύ­σουν τους εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες πολίτες που συγκε­ντρώ­θη­καν από όλη την Ελλάδα για να δια­δη­λώ­σουν  ειρη­νικά ενα­ντίον της επι­ζή­μιας Συμ­φω­νίας των Πρεσπών. Οι κ. Γερο­βα­σίλη και Παπα­κώ­στα πρέπει να ντρέ­πο­νται και οφεί­λουν σήμερα κιόλας να παραι­τη­θούν», πρό­σθεσε η Πει­ραιώς.

Μαξίμου «Ταυ­τί­ζε­ται με τους ακραί­ους της Χρυσής Αυγής» η ΝΔ

Σε απά­ντησή του στην αξιω­μα­τική αντι­πο­λί­τευση, το Μέγαρο Μαξίμου κατη­γό­ρησε τη Ν.Δ. πως «σήμερα δεν είδε ακρο­δε­ξιούς να επι­τί­θε­νται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυ­νο­μι­κούς για να εισβά­λουν στη Βουλή. Δεν είδε τους δεκάδες τραυ­μα­τίες αστυ­νο­μι­κούς. Δεν είδε ότι για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε την παρά­σταση. Δεν είδε ότι ακραία στοι­χεία αμαύ­ρω­σαν το συλ­λα­λη­τή­ριο». «Είναι λυπηρό για τη Ν.Δ. και τους δημο­κρά­τες ψηφο­φό­ρους της, που η ηγεσία της τυφλω­μένη από αντι­πο­λι­τευ­τικό μένος, ταυ­τί­ζε­ται με τους ακραί­ους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μία λέξη για να κατα­δι­κά­σει τα βίαια επει­σό­δια που προ­κά­λε­σαν», συμπλή­ρωσε το γραφείο Τύπου του Πρω­θυ­πουρ­γού.

Μητσο­τά­κης: Θα ανα­ζη­τη­θούν ευθύνες

Τη «σκυτάλη» των δηλώ­σεων έλαβε ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ. Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, ο οποίος τόνισε ότι «ο ελλη­νι­κός λαός μίλησε και την φωνή του οφεί­λουμε να την ακού­σουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρό­θυ­μους υπο­στη­ρι­κτές της συμ­φω­νίας των Πρεσπών». Σε δήλωσή του ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ. προ­α­νήγ­γειλε πως θα ανα­ζη­τη­θούν ευθύνες για όσα έγιναν στο Σύνταγμα, τονί­ζο­ντας πως «είχαν ως μόνο στόχο να δια­λύ­σουν το συλ­λα­λη­τή­ριο».

Υπο­κρι­σία κατα­λο­γί­ζει στον Μητσο­τάκη το Μαξίμου

Συμπό­ρευση με την ακρο­δε­ξιά κατα­λό­γισε σε νεότερη ανα­κοί­νωσή του το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσο­τάκη, ενώ τον χαρα­κτή­ρισε ανεύ­θυνο, με αφορμή τη δήλωσή του για το συλ­λα­λη­τή­ριο και τα επει­σό­δια στο Σύνταγμα.

«Ο κ. Μητσο­τά­κης αφού κρύ­φτηκε μετά την πρόταση του Πρω­θυ­πουρ­γού για ζωντανή τηλε­μα­χία ώστε να ακου­στούν επι­χει­ρή­ματα, εμφα­νί­στηκε σήμερα πίσω από την ασφά­λεια των στη­μέ­νων δηλώ­σεων μπροστά στην κάμερα, δια­βά­ζο­ντας για ακόμη μια φορά τα ίδια τετριμ­μένα ψεύδη. Για μια ακόμη φορά απο­δει­κνύει πόσο ανεύ­θυ­νος είναι, αφού δεν διστά­ζει να διχάζει τους Έλληνες για να κρατά ενωμένο το κόμμα του και να επι­λέ­γει την πατρι­δο­κα­πη­λία απέ­να­ντι στην εθνική ευθύνη», σχο­λί­ασε το Γραφείο Τύπου του Πρω­θυ­πουρ­γού.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσο­τά­κης «για άλλη μια φορά απο­δει­κνύει, επίσης, πόσο υπο­κρι­τής είναι, αφού κάνει πως δεν κατά­λαβε ότι τα προ­σχη­μα­τικά του επι­χει­ρή­ματα για εθνό­τητα και γλώσσα τελεί­ω­σαν ορι­στικά με τη διευ­κρι­νι­στική δήλωση στη ρημα­τική δια­κοί­νωση των γει­τό­νων μας. Για άλλη μια φορά, τέλος, απο­δει­κνύει πόσο επι­κίν­δυ­νος και ολι­σθη­ρός είναι ο δρόμος της συμπό­ρευ­σής του με την Ακραία δεξιά, αφού δε βρήκε ούτε μια κου­βέ­ντα για να κατα­δι­κά­σει τη βίαιη επίθεση ακρο­δε­ξιών τρα­μπού­κων που επι­χεί­ρη­σαν να εισβά­λουν στη Βουλή και έστει­λαν δεκάδες αστυ­νο­μι­κούς στο νοσο­κο­μείο. Αλλά όπως λέει και ο ποιητής, “δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε..”».

Γερο­βα­σίλη: Θα κατα­δι­κά­σει η ΝΔ την ακρο­δε­ξιά βία;

«Θα κατα­δι­κά­σει η Ν.Δ. την ακρο­δε­ξιά βία, με 24 τραυ­μα­τι­σμέ­νους άνδρες της ΕΛΑΣ που προ­στά­τευ­σαν το ελλη­νικό Κοι­νο­βού­λιο;» διε­ρω­τή­θηκε από την πλευρά της η υπουρ­γός Προ­στα­σίας του Πολίτης Όλγα Γερο­βα­σίλη με ανάρ­τησή της στο Twitter. Επίσης η κ. Γερο­βα­σίλη σε άλλη ανάρ­τηση ανέφερε: «Θα κατα­δι­κά­σει ο κ. Μητσο­τά­κης τις σημε­ρι­νές βίαιες επι­θέ­σεις ενάντια σε αστυ­νο­μι­κούς, φωτο­ρε­πόρ­τερ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ή επειδή προ­έρ­χο­νται από ακρο­δε­ξιούς κάνει πως δεν βλέπει; “Όταν εκτρέ­φεις το τέρας…”».

Σαμαράς: Ο λαός μένει όρθιος για τη Μακε­δο­νία

Νωρί­τερα, σε δήλωσή του, ο πρώην πρω­θυ­πουρ­γός Αντώνης Σαμαράς -ο οποίος έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο- ανέφερε: «Τα εκα­τομ­μύ­ρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμ­φω­νίας των Πρεσπών. Οποία προ­βο­κά­τσια κι αν σοφι­στούν, όσα δακρυ­γόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακε­δο­νία».

Καμ­μέ­νος προς Τσίπρα: Οι ακραίοι σε έκαναν Πρω­θυ­πουργό

Στο «χορό» των δηλώ­σεων μπήκε μέσω… Twitter και ο πρώην υπουρ­γός Άμυνας Πάνος Καμ­μέ­νος στον πρω­θυ­πουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για ακραία στοι­χεία στο συλ­λα­λη­τή­ριο.

Σε ανάρ­τησή του, ο κ. Καμ­μέ­νος δημο­σί­ευσε εικόνα που δείχνει τους πρώην κυβερ­νη­τι­κούς εταί­ρους να κάθο­νται στα υπουρ­γικά έδρανα.

Ο κ. Τσίπρας απει­κο­νί­ζε­ται να λέει «Ακραίοι πηγαί­νουν στα συλ­λα­λη­τή­ρια», ενώ ο κ. Καμ­μέ­νος απαντά: «Αυτοί που σε έκαναν Πρω­θυ­πουργό».

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.