ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τάσος Σιδηρόπουλος: «Είμαι αισιόδοξος, δεν υπάρχει λόγος να κοντραριζόμαστε με την ΕΠΟ»

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

Για την ελλη­νική διαι­τη­σία ενόψει και της συνά­ντη­σης με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ στις 04/01 μίλησε στην εκπομπή του Αγγελου Τσίμου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Τάσος Σιδη­ρό­που­λος, τονί­ζο­ντας ότι είναι αισιό­δο­ξος ότι όλα θα πάνε καλά και η αποχή των διαι­τη­τών θα στα­μα­τή­σει.

Ανα­λυ­τικά όσα είπε ο διεθνής ρέφερι:

Για τις πλη­ρο­φο­ρίες περί εντο­πι­σμού των δραστών της επί­θε­σης στον Θανάση Τζήλο: «Δεν γνωρίζω κάτι παρα­πάνω, πέρα από αυτά που διαβάζω. Από μόνο του είναι ένα πολύ θετικό γεγονός. Αν οι φήμες γίνουν πραγ­μα­τι­κό­τητα, τότε θα ηρε­μή­σει ο πολύ­πα­θος χώρος του ελλη­νι­κού ποδο­σφαί­ρου.

Η Αστυ­νο­μία βρί­σκε­ται σε άλλο επίπεδο τα τελευ­ταία χρόνια. Νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να προ­σθέ­σει άλλη μία επι­τυ­χία στο ενερ­γη­τικό της».

Για τη συνά­ντηση της αντι­προ­σω­πείας των διαι­τη­τών που θα δώσουν το παρών στο ραντε­βού με τις ΕΠΟ και ΚΕΔ στις 04/01: «Είχαμε ζητήσει από διαι­τη­τές και βοηθούς της πρώτης κατη­γο­ρίας να κατα­θέ­σουν τις προ­τά­σεις τους για να προ­κύ­ψει τα θέμα που θα τεθούν στη συνά­ντηση. Έχουμε την ατζέντα μας, αλλά περι­μέ­νουμε και τις προ­τά­σεις από τις ΕΠΟ και FIFA. Εγώ δε θα δώσω το παρών στη συνά­ντηση λόγω υπο­χρε­ώ­σεων στο εξω­τε­ρικό, όμως εκεί θα βρί­σκο­νται οι διαι­τη­τές Παπα­πέ­τρου, Παπα­δό­που­λος και οι βοηθοί μου Κωστα­ράς και Δημη­τριά­δης».

Για τα θέματα που θα τεθούν στη συνά­ντηση: «Ο ξυλο­δαρ­μός Τζήλου είναι ένα ακόμα συμβάν στο ποδό­σφαιρο. Θα απαι­τή­σουμε ανα­βάθ­μιση του προ­ϊ­ό­ντος, προ­κει­μέ­νου οι διαι­τη­σίες να βελ­τιω­θούν και ο κόσμος να επι­στρέ­ψει στα γήπεδα.

Επι­πλέον, θα ζητή­σουμε οι διαι­τη­τές να προ­στα­τεύ­ο­νται από τις δηλώ­σεις εκπρο­σώ­πων ΠΑΕ, τους ΄΄κύ­κλου­ς΄΄ τους, ανα­κοι­νώ­σεις που κάποιες φορές είναι άστοχες, τα πρω­το­σέ­λιδα στις εφη­με­ρί­δες και τα δημο­σιεύ­ματα σε ηλε­κτρο­νικά ΜΜΕ που στο­χο­ποιούν ανθρώ­πους, αλλά και τα περι­βό­ητα ΄΄ντου΄΄ στα γήπεδα. Πρέπει να εφαρ­μό­ζε­ται ο νόμος και να επι­βάλ­λο­νται οι αυστη­ρό­τε­ρες ποινές.

Παράλ­ληλα, θα τεθούν και κάποια δευ­τε­ρεύ­ο­ντα θέματα, όπως είναι οικο­νο­μικά ζητή­ματα, η συμπε­ρι­φορά των ποδο­σφαι­ρι­στών και την αύξηση των σεμι­να­ρίων για την εκπαί­δευση των διαι­τη­τών».

Για τους ξένους διαι­τη­τές: «Είναι ένα μέτρο που πέτυχε όσον αφορά τους αγώνες, αλλά απέτυχε καθώς απα­ξί­ωσε τους Έλληνες διαι­τη­τές. Είναι ένα θέμα που πρέπει να ζητηθεί μόνο με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ».

Για την καχυ­πο­ψία που ενδέ­χε­ται να υπάρχει ακόμα και με το VAR: «Υπάρχει κατα­γραφή όσων γίνο­νται και όσων λέγο­νται. Αν υπάρχει ακόμα και τότε καχυ­πο­ψία, τότε το πρό­βλημα είναι αλλού.

Ο διαι­τη­τής δικαιού­ται να κάνει λάθος, ο VAR όχι. Αν παρα­βιά­σει το πρω­τό­κολλο προ­κύ­πτει λόγος επα­νά­λη­ψης του αγώνα. Αν ο διαι­τη­τής δεν δεχτεί την υπό­δειξή του, θα πρέπει να δεχτεί και τις συνέ­πειες».

Για το αν θα συνε­χι­στεί η αποχή: «Η απόφαση θα είναι συλ­λο­γική. Αν ικα­νο­ποι­η­θούν τα αιτή­ματα των διαι­τη­τών, τότε θα στα­μα­τή­σει η αποχή. Από τη φύση μου είμαι αισιό­δο­ξος. Δεν υπάρχει λόγος να κοντρα­ρι­ζό­μα­στε με την ΕΠΟ. Όλοι θέλουμε το καλό του ποδο­σφαί­ρου».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.